Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Runes Of Magic jest grą darmową . Twórcy zarabiają na grę poprzez kupowanie przez graczy Diamentów w ItemShopie . Diamenty można kupić od graczy w domu aukcyjnym lub na za prawdziwe pieniążki . Grę można uruchomić w języku polskim oraz można zagrać na polskim serwerze Cath . Wymagania :

Minimalne oficjalne wymagania to:

* Procesor: AMD 2500 lub INTEL Pentium IV - 2.0GHz,

* Pamięć operacyjna: 512MB DDR,

* Karta graficzna: GeForce 5700 lub ATI Radeon 9550 (minimum 128MB RAM)

* Wolne miejsce na dysku twardym: 3.4GB,

* DirectX: 9.0c

Jakie możemy spotkać klasy w tej wspaniałej grze ? :

- Knight (Rycerz),

- Warrior (Wojownik),

- Rogue (Łotr),

- Scout (Zwiadowca),

- Mage (Mag),

- Priest (Kapłan).

Jest również dostępne 10 profesji :

Główne

-Alchemy ( Alchemia )

-Cooking ( Kucharstwo )

-Blacksmithing ( Kowalstwo )

-Tailoring ( Krawiectwo )

-Armor Crafting ( Rzemiosło )

-Carpentry ( Stolarstwo )

Zbierackie

-herbalism ( Ziołolecznictwo )

-woodcutting ( Obróctwo )

-mining ( Górnictwo )

Poboczne

-Planting ( Sadzenie )

Co jest wspaniałym dodatkiem w tej grze ? W nie wielu grach możemy mieć własny dom ! :)

Po śmierci poziom postaci nie spada, nie są też odejmowane punkty doświadczenia. Gdy powinie się nam noga i zginiemy powstanie pewien debet punktów doświadczenia i punktów talentu, który będziemy spłacać zdobywanym doświadczeniem wykonując kolejne questy. Debet ten można jednorazowo zresetować, lub zabezpieczyć się przed jego powstaniem zakupując odpowiedni przedmiot.

W grze jest możliwość posiadania własnych petów / potworów .

Po rejestracji i uruchomieniu gry mamy do wyboru dwa typy serwerów - PVP i PVE . Na PVE gracz może nas zaatakować jeżeli się na to zgodzimy , a na PVP gracz może nas atakować do woli gdzie gra jest niebiezpieczna ;)

Niestety nie istnieją prywatne serwery w RoM , ale może kiedyś takie powstaną .

Jak zdobyć dom ? Musimy porozmawiać z NPC do którego trafimy wykonując pierwsze questy.

Ważne znaczenie mają też meble w domu , jedne służą do ozdoby inne dodają bonusy naszej postaci :

+ *Study Bonus - otrzymujemy pule punktów talentu; podczas zabijania mobów otrzymujemy ich 2x więcej do czasu wyczerpania bonusa.

+ *Training Bonus - zasada podobna jak powyżej; otrzymujemy podwójnie punkty doświadczenia.

Screeny

runesofmagic1.jpg

runesofmagic15120915bym.jpg

0812sr.jpg

runesofmagic03.jpg

screen9o.jpg

Filmy

To by było na tyle , poradnik pisałem sam z lekką pomocą więc nie musicie tego docenić ;)

ExGlobal Moderator | exModerator  | ExMentor | Goldmember

Powoli wracam do życia.

Student prawa  ^^

Bywalec
Opublikowano

nie żeby coś ale ja to dodałem.. Ogarnij.

Potrzebujesz avatara lub sygnaturę ?

Napisz prywatną wiadomość, pomogę !

Opublikowano

miało być nie SKOPIOWANE :)

Powoli wracam do życia.

Student prawa  ^^

Bywalec
Opublikowano

nic takiego nie było...

Opublikowano

nic takiego nie było...

ale kokosz widzi wkład pracy. Przez te plagiaty masz marne szanse

Bywalec
Opublikowano

mam w to wyje ba ne kokosz i tak juz mnie olal jestem tu dla sie bie nie dla administratorów

Opublikowano

Odświeżam temat i nieco go poprawiłem :)

Powoli wracam do życia.

Student prawa  ^^

Opublikowano

Zaczynam ściągać RoM. i mam 2 pytanka

- gra jest po polsku w 100%?

- ocb z tymi domami, te domy są w jakimś miejscu na tej mapie? czy na jakiej zasadzie?

Opublikowano

Grę ściągasz w wersji UK , ale zmieniasz sobie na polską wersję . Dom jest w jednym i tym samym miejscu i dostajesz go od NPC w Logar.

Powoli wracam do życia.

Student prawa  ^^

Opublikowano

słuchaj zaczynasz gre i idziesz do logar do npc który sie nazywa pokojówka i niestety nie ma tak ze kazdy moze miec swoj indywidualny budynek lecz u npc bierzesz cos takiego"zrób dom" i potem bierzesz"chce wejsc do swojego domu" i jestem w takim pomieszczeniu, to nie jest podzielone na pokoje na poczatku masz jedno pomieszczenie zwykłe małe i masz 10miejsc na meble za 99diamentow mozesz kupic dokument jak go uzyjesz to twoj dom staje sie dwupiętrowy i wiele szerszy i dłuzszy

ciekawoska: w domu dwupiętrowym jest 3malutkie piętro zwane pod dachem i jest do niego drabinka przez którą sie przenika ale jak ktos ma troche pomysłu to zrobi wejście które bedzie dobre i nie będzie oszpecało domu, ja przez 3godziny robiłem schody z podstawek pod nogi:D

reklama w sygnie RMCF1902

Opublikowano

słuchaj zaczynasz gre i idziesz do logar do npc który sie nazywa pokojówka i niestety nie ma tak ze kazdy moze miec swoj indywidualny budynek lecz u npc bierzesz cos takiego"zrób dom" i potem bierzesz"chce wejsc do swojego domu" i jestem w takim pomieszczeniu, to nie jest podzielone na pokoje na poczatku masz jedno pomieszczenie zwykłe małe i masz 10miejsc na meble za 99diamentow mozesz kupic dokument jak go uzyjesz to twoj dom staje sie dwupiętrowy i wiele szerszy i dłuzszy

ciekawoska: w domu dwupiętrowym jest 3malutkie piętro zwane pod dachem i jest do niego drabinka przez którą sie przenika ale jak ktos ma troche pomysłu to zrobi wejście które bedzie dobre i nie będzie oszpecało domu, ja przez 3godziny robiłem schody z podstawek pod nogi:D

o misji mi nie gadaj ;) bo chciałem tylko wiedzieć jak to wygląda... Że np masz postawioną chatkę na mapie czy jakoś inaczej

ps@ jeszcze 1 GB

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Jeżeli będziesz miał problem czy coś to śmiało pytaj :)

Powoli wracam do życia.

Student prawa  ^^

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...