Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

DO upadło

Aluminiowy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

no nie widac wgl ludzi na mapach wszyscy siedzieli w grupowych a teraz grupowe naprawili i ludzie nie graja heh osobiscie tez nie gram na privie darkplanets gram :P

Opublikowano

A mnie zaskakuje to, że wciąż ludzie wydają tam hajs. Gra się ciągle sama z siebie utrzymuje - więc może ona nie upada :P Z resztą dopóki będą takie śmieszne człowieczki co na start gry zawsze robią przelew to takie gry będą istnieć. Z resztą, by gra tak na prawdę upadała to musi spełniać trzy warunki:

- słaba grafika

- multum płatności

- brak zabawy

Inaczej tak, czy siak zagra w to jakiś gimbus. A ten zaraz zrobi przelew, a propos DO teraz to około 80% gimbusów. Nie gimnazjalistów. To nie są Ci ludzie z starego DO po 20-30 lat. Teraz to zabranie protegita = wojna/wpierdol. Po aukcjach to te resztki graczów sobie poszła, bo niby super, że początkujący ma na starcie i tak to chyba gadają tylko gracze, którzy nie mają co bić. A ten kto kupił aegisa za 250k to już w ogóle musiał się wkurwić - rep podczas lotu i aegis na handlu.

I jeszcze najlepsze jest to, że ciągle tak gadają - nowych graczy będzie więcej bo mają fajniej, ale teraz to przy obecnym wachlarzu gier to sobie pogra 5 min. i to zostawi, bo by się zabawić to musi ubić tysiące DK, a w innych grach jest zabawa po prostu na starcie. Oczywiście wysokie wymagania (BP woli grafikę od płynności) eliminują graczy z słabymi komputerami.

No i na koniec te kłamstwa z systemem skrzynkowym (pisali, że tego nie ma, a jest). Jak jeszcze gracz zainteresuje się DO i zobaczy jakie było bociarstwo to już w ogóle nie będzie chciało mu się grać.

pyhvh7E.png

Opublikowano

Ja bym zagrał na tym Darkplanets.net ale od nowa bic to juz mi sie niechce jak by ktos bytł chetny pomóc na starcie z checią zapraszam na pw moja firma vru ;p 

Opublikowano

To zależy na jaki klan i na jakich ludzi trafisz oraz od tego czego oczekujesz od gry. Ja bym powiedział, że odkąd zaczęli banować boty gra się lepiej :) choć lagi nadal niemiłosierne.

Opublikowano

nie ma lagow,dajcie namiar na jakigos botka na boxy :)

FsBot jest dobry. A ponieważ jest to pixelbot to polecam jeszcze do tego jakiś VPS.

jp8p35.png
Opublikowano

Ja wchodzę i z 5 minut sobie pogram, konto mam stare, Full Elita stara, teraz nie mam szans na PvP, szkoda było mojego czasu na tą grę, a bocenie cały dzień i później robienie tego dla korzyści, straciło już sens. 

Opublikowano

Tak naprawde to DO "updało" przez wyrzucanie bociarzy, a jak widać sporo ich było, heh

Co prawda - za dużo tych update-ów na ulepszanie za kase, powinni dodać coś, by noobki też mogły se pograć, a nie padać na hita.

Teraz jest trochę lepiej z handlem, ale nie to co wcześniej, teraz widzę golce za 2mln kredek lecą...

Z drugiej strony to: boty były na wszystkich mapach (te na boxy to jeszcze spoko) nie mogłeś ich rozwalić, czy oni cb atakować, no trochę mniej fun'u przynosiło ...

Opublikowano

Tak naprawde to DO "updało" przez wyrzucanie bociarzy, a jak widać sporo ich było, heh

Co prawda - za dużo tych update-ów na ulepszanie za kase, powinni dodać coś, by noobki też mogły se pograć, a nie padać na hita.

Teraz jest trochę lepiej z handlem, ale nie to co wcześniej, teraz widzę golce za 2mln kredek lecą...

Z drugiej strony to: boty były na wszystkich mapach (te na boxy to jeszcze spoko) nie mogłeś ich rozwalić, czy oni cb atakować, no trochę mniej fun'u przynosiło ...

To proste, ludzie nie mogą siedzieć w DO 8h na dobę i musieli coś wymyślić, bo grając mniej byliby do tej pory flaxami - więc są boty. Najlepsi są gracze co zrzucali winę na boty. I teraz im jest łyso, a no i za pewne przestali grać, bo okazuje się, że do bicia były same botki.

A jak już nie odchodzili to było przez pewien czas dręczenie tych słabszych, a ich reakcja to opuszczenie gry - teraz to jest praktycznie pustka. Nie to co kiedyś, 20k z golca przy zielonce (kiedyś nie było białki i rsb) i BB nawet miał szanse uciec jak był w miarę blisko wrót, a teraz to ktoś sobie wylicytuje golca, ale i tak padnie, bo to 1-2 hity więcej niż na BB.

Czasami to nawet jeden hit i nie ma golca, a nagrody z alienów to powinny być dawno... wyższe ? Dzisiaj wrota nie wystarczają i jak chcesz urkę to bijesz po kilkadziesiąt kubików.

Jeden kubik to nie jest nawet jeden klucz, a 2/3 jego wartości (w ~). A skrzyń to się otwiera tysiące i a kubików to trzeba mieć do prawdy więcej ubitych.

pyhvh7E.png

Opublikowano

To proste, ludzie nie mogą siedzieć w DO 8h na dobę i musieli coś wymyślić, bo grając mniej byliby do tej pory flaxami - więc są boty. Najlepsi są gracze co zrzucali winę na boty. I teraz im jest łyso, a no i za pewne przestali grać, bo okazuje się, że do bicia były same botki.

A jak już nie odchodzili to było przez pewien czas dręczenie tych słabszych, a ich reakcja to opuszczenie gry - teraz to jest praktycznie pustka. Nie to co kiedyś, 20k z golca przy zielonce (kiedyś nie było białki i rsb) i BB nawet miał szanse uciec jak był w miarę blisko wrót, a teraz to ktoś sobie wylicytuje golca, ale i tak padnie, bo to 1-2 hity więcej niż na BB.

Czasami to nawet jeden hit i nie ma golca, a nagrody z alienów to powinny być dawno... wyższe ? Dzisiaj wrota nie wystarczają i jak chcesz urkę to bijesz po kilkadziesiąt kubików.

Jeden kubik to nie jest nawet jeden klucz, a 2/3 jego wartości (w ~). A skrzyń to się otwiera tysiące i a kubików to trzeba mieć do prawdy więcej ubitych.

zmienili mechanizm gry

kiedyś był dobry (stary klient) mogli dodać nowości (jak nowe wrota,białka,dodatki,designy, NIE LF4 i nowe drony !) ale zwiększać nagrody

Intel Core i5 4570 , Asus GeForce GTX 760 OC , Kingston 8 GB 1600 Mhz

bf4-logo-retina_12.png?v=1405727469460rc

Opublikowano

Jak dla mnie jest dobrze.

Na własny rozum, przecież jak wy byście mieli podobną grę to byście nie wprowadzali żadnych nowych zmian? Bo gdyby tak od początku do teraz był stary klient to komu ta gra by się podobała? Każdy by miał wszystko i gra straciła by sens.

Teraz żeby być dobrym trzeba się nieźle napracować, zdobyć full havo/herc, poulepszać wszystko itp.

Wszystko idzie do przodu i jak dla mnie mi się to podoba.

Opublikowano

Jak dla mnie jest dobrze.

Na własny rozum, przecież jak wy byście mieli podobną grę to byście nie wprowadzali żadnych nowych zmian? Bo gdyby tak od początku do teraz był stary klient to komu ta gra by się podobała? Każdy by miał wszystko i gra straciła by sens.

Teraz żeby być dobrym trzeba się nieźle napracować, zdobyć full havo/herc, poulepszać wszystko itp.

Wszystko idzie do przodu i jak dla mnie mi się to podoba.

mówiłem żeby zmieniali ale nie tak jak to zrobili !!!!

p2w

Intel Core i5 4570 , Asus GeForce GTX 760 OC , Kingston 8 GB 1600 Mhz

bf4-logo-retina_12.png?v=1405727469460rc

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...