Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kupno komputera

`EryQ

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Chciałbym się dowiedzieć czy opłaca się wziąć któryś z tych komputerów, czy dobrze będzie się sprawował ewentualnie po kupnie co by było do wymiany. Komputer ma być do gier typu CS:GO, FIFA 15 i różnych innych i mam pytanie czy któryś z tych byłby odpowiedni. Ewentualnie czy moglibyście złożyć jakiś komputer do 1500zł? :)

1. http://allegro.pl/4x-4-2-ghz-8gb-1-5tb-radeon-8570-2gb-win7-i4538080446.html
2. http://allegro.pl/show_item.php?item=4621637650

jKg5ueJ.png

Opublikowano

A te dwa co ja podałem są aż tak złe? Na razie nie mam więcej pieniędzy ale w późniejszym czasie mógłbym powoli coś w nim wymieniać?

jKg5ueJ.png

Opublikowano

Kosztem ramu

Nieosiągalnego w tej kwocie... (poza tym 150zł to majątek nie jest więc w każdej chwili można dokupić)

pentiuma 

... Którego i tak nie podkręci...

i dysku :O

... A SSD zamiast HDD (pomijając budżet) pozostawiam bez komentarza.

I GTX 750Ti wcale nie tak "lekko" wydajniejszy ;)

CPU Intel Core i7 3770K GPU SLI EVGA GTX 780 ACX SC RAM 4x4GB Corsair Dominator Platinum 16GB MOBO Asus Sabertooth Z77 COOLER CPU NZXT Kraken X60 @ Akasa Apache 140mm x2 SSD Plextor M5S 128GB + Curcial M550 128GB HDD WD Green 2x2TB PSU Seasonic Platinum 860W CASE NZXT H630

Kopsnij PLUSIKA :)

Opublikowano

Więc dalej się nie dowiedziałem co i jak ;) Te dwa zestawy co podałem bardziej jestem skuszony na ten drugi i teraz tak: jeżeli kupiłbym go co by w nim najlepiej było można wymienić w jakimś niedługim czasie o ile w ogóle coś trzeba wymieniać. Druga rzecz czy na tym drugim co podałem spokojnie będzie śmigać CS:GO, FIFA 15 i podobne gry?

jKg5ueJ.png

Opublikowano

Więc dalej się nie dowiedziałem co i jak ;) Te dwa zestawy co podałem bardziej jestem skuszony na ten drugi i teraz tak: jeżeli kupiłbym go co by w nim najlepiej było można wymienić w jakimś niedługim czasie o ile w ogóle coś trzeba wymieniać. Druga rzecz czy na tym drugim co podałem spokojnie będzie śmigać CS:GO, FIFA 15 i podobne gry?

Na tych gotowcach może w pasjansa pograsz, daruj sobie gotowce obudowa to jakieś gówno a zasilacz ruska bomba atomowa. Jak chcesz mieć ognisko za 1000zł w domu to możesz go brać.

+ ta karta to integra -.-

Procesor: Intel Core i5 4690

Płyta główna: MSI B85-G43

Zasilacz: Thermaltake 530W

RAM: Crucial Ballistix 8 GB

Karta Graficzna: MSI GTX 770

Dysk SSD: Plextor 128 GB M6S

Opublikowano

na tych zestawach z allegro nie pograsz w praktycznie nic sensownego, APU nie służy dobrze grą

bierz zestaw dinka, jest dobry jak na ta cene, mozesz oszczedzic biorac pentiuma 3220, jesli planujesz w niedalekiej przyszlosci modernizowac pc

­

Opublikowano

Czyli ten pierwszy komputer który ja podałem nie opłaca się brać? Bo mam 1200zł i na razie nie mam jak więcej wyciągnąć.

jKg5ueJ.png

Opublikowano

Czyli ten pierwszy komputer który ja podałem nie opłaca się brać? Bo mam 1200zł i na razie nie mam jak więcej wyciągnąć.

tak, nie oplaca sie brac jak wiekszosc gotowcow z allegro

­

Opublikowano

To może ktoś spróbuje mi złożyć ( o ile się da ) coś do 1200zł i żeby od razu złożyli mi go? ;)

jKg5ueJ.png

Opublikowano

Jeżeli bym wziął tego co podał kolega @Incore^^ to starczyłby na jakiś dłuższy czas i na gry jakieś nowsze lub co w najbliższym czasie podlegało by wymianie?

jKg5ueJ.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...