Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Co sądzicie o serwerze?

6Master9

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witaj bardzo serdecznie , jest mi bardzo miło że to czytasz . Ale biorąc się do tematu , mam wiekie projekt/pomysł i chciałbym dowiedzieć się waszej opinii o nim.Zatem zacznijmy - byłby by to tryb z którym trudno się spotkać na jakiś serverach , czyli RealLife . Wiem , nie brzmi na chwile obecna zbytnio ciekawie , ale mniejsza :D. Wiec tak zaczNe od mapy - zbudowana JUŻ przez 13 budowniczych z wielkim talentem - każde miejsce w mieście zostało zaprojektowane i oparte na tym co najważniejsze w reallife . Trudno powiedziec wymiary ampy ale określe je tak na oko miedzy 1,5k x 1,5k. Na mapie znajdziesz :

- 3 oryginalne miasta [W tym główne miasto , małe miasteczko oraz miasto handlu (średnie miasto oparte bardziej na handlu)].

Wszystkie te lokalizacje są oparte na wyspach otoczne wodą i połaczone mostami , tunelami pod wodą.To na tyle chyba o mapie :D.

Zacznijmy o najwazniejsyzm na tej mapie czyli - pracach.

Na serverze znajduje się wiele wiele prac - dokladnie :

A o to ich lista (Zacyznajac od podsatwowych konczach na najlepiej zarabiajacych): Górnik , Drwal , Rolnik , Piekarz , Urzędnik (Tutaj znajdziemy zejście do różnych typow urzendikow , od ; podatkow , manadatow , komornikow i wiele wiele wiecej) , Sportowcy ( tak samo ) , Robotnik , złodziej , policjant , strazak , medyk , i najwazniejsza - Biznesmen . rozpisze najbardziej tą ostatnią : Mozna powiedziec ze jets to najlepsza praca  , jak i zarazem najgorsza . Dlaczego ? Mozna byc miliarder , mieć wszystko , lub zostać bankrutem będącym ściganym przez urzędnikow , komornikow . Ta praca bedzie idelana dla kogos kto ma żyłke do interesow . W tej pracy rowniez trzeba miec sporo kontaktow z graczami oraz dobry pomysl ! Mozna zrobic firme opierającą się na tym , iż zatrudniasz sowich lduzi by kopali odpowiedni surowiec ktory sprzedajesz firmie hutniczej (w tym przypadku piasek i zelazo) lub po prostu market lub pobliski sklepik spozywczy . DObra koniec z tymi pracami , teraz troche o tym co mozemy znalezc na serverze :

- wlasna texture ktora uprzyjemnia gre na serverze . (Zmienia wygląd wielu , wielu rzeczy !)

- pojazdy

- bronie

- dowód osobisty (wyrabiany u urzednika w urzedzie miasta ) potrzebne by dostac jakąkolwiek prace.)

- wiele prac (tak jak wyzej podalem)

- piekna , rozbudowana mapa

- stworzenie gangu ! (Na koncu)

- posiadanie wlasnych posiadlosci typu mieszkanw bloku , duzych parcel domowcyh , garazu lub wielkiej parceli robotniczej dla swojej firmy

- zdawanie praw jazdy

- studia : szkolenie na podstawie wybranego przez ciebie tematu

A teraz troszke o gangu :

Każda grupka osób (min. 3 os) i jedna osoba posiadajaca min. 50 h na serverze , i 1.000 Euro , moze zalozyc swoj gang ! Na gang mozna kupic parcele , pjazdy , oraz bronie !

Mozliwe ustawki gracz vs gracz !

Dzieki za przecyztanie - temat bede aktualizować wraz z chęcią i zapotrzebowaniem wasyzm :)

Jetses sponsorem ? Szukasz idealnego servera do zasponsorowania ? Pisz : skype :wisnia2425

Opublikowano

Zbyt skomplikowany, klimat zbyt pospolity moim zdaniem, aby to zrealizować potrzeba wielu,wielu graczy (nie znajdziesz 200 aktywnych graczy) bo przy 10 osobach i 3 miastach mamy 3 osoby per miasto czyli wygląda jakbyśmy po pustym mieście chodzili

Opublikowano

@1361622928-U485574.pngObsifire

Słuchaj , mapa nie jets az tak rozlegla by liczyc na per , i do tego - Gra bedzie rozgrywala głównie w jednym miescie , a wisoka - tylko potrzebna do 4 prac . A 2 miasto - czyli miasto hadnlu czyli to co nazwa mowi.

Opublikowano

Zrealizuj pierw , ten serwer i wejdziemy jak i ocenimy ;) ja narazie myślę że przeczytanie samo nie wystarczy.Serwer się ocenia wtedy gdy się na niego wejdzie się wszystko obcyka.Oczywiście twoje plany są dobre , aczkolwiek , do tego potrzeba więcej graczy i ogarniętej Administracji.

Opublikowano

Czemu nie, pomysł wydaje się być bardzo konkretny i rozbudowany. Chętnie pograłbym gdzie są pojazdy,gangi,bronie, parcele, budowle do przejęcia. Interesuję mnie bardzo test na prawo jazdy, i jak on będzie się odbywał? Wszystko wydaje się bardzo ciekawe. 

Kappa.

Opublikowano

@Degistive

Ten pomysł byłby dobry jakieś 2 lata temu... teraz jest mniej graczy i więcej serwerów... kiedyś to nawet serwy hamachi miały graczy

Pomysł może ciekawy ale to jest Minecraft nie GTA... tutaj gracze wolą non-stop kopać quartz żeby zarobić coinsy (bo jak wyjaśnisz to, że na dużych serwerach jest po 20 osób w kopalni? Ba. Kupują ViP żeby kopać w kopalni ViP!)

Grindery to mainstream! Nie jakieś fajne pomysły.

PS. Jak chcesz to zrealizować to polecam Unity Engine

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Stary z mojego doświadczenia wiem, że konfiguracja, budowa i inne czynności sprawią ci dużo problemów m.in kompatybilność pluginów, a poza tym  ludzie lubią proste ale i ciekawe serwery ;) Ale jeżeli ci się to uda to chętnie zobaczę 

671411485514457941894.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...