Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Użycie CPU!

Deerek

Pytanie

Opublikowano

Witam.

Potrzebuje pomocy, ponieważ chciałbym wiedzieć jak zwiększyć użycie CPU podczas gry w League of Legends, ponieważ gdy nie gram mam użycie CPU 20-30%, a gdy gram jest to 50-60%... chciałbym by było większe użycie/wydajność ponieważ przy 20-40 fpsach nie da się grać, a niekiedy spada nawet do 10...

Będę wdzięczny za pomoc! ;)

Dodam jeszcze że to jest na laptopie! :D

14 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Możesz zwiększyć priorytet procesu gry (ale z tym trzeba uważać ;) )

Fajnie by było jakbyś napisał jak to zrobić, ale po co najważniejsze że napisałem posta, co nie? xD

Opublikowano

Procesor musisz mieć bardzo wydajny skoro masz tak małe zużycie cpu. Powiedz tylko jeszcze jaką masz kartę graficzną ? (Jak integre to nic nie zrobisz, ponieważ integra jest po prostu słaba i nie nadaję się do grania i przez to procesor też nie jest używany w 100%)

Opublikowano

Co prawda, ta karta nie nadaje się do gier, ale postaraj się powyłączać jak najwięcej rzeczy podczas gry, powinny być mniejsze spadki.

Do tego zmień tryb baterii na "wysoka wydajność" 

Laptop się nie przegrzewa? (zrzut ekranu z hw monitor podczas gry)

1378331621-U719057.png

Opublikowano

W takim razie to tyle. Za 2-3 tygodnie i tak kupuje nowy komputer, tak więc bez różnicy, po prostu irytujące są takie spadki! :)

Dziękuje za pomoc! ;)

Co prawda, ta karta nie nadaje się do gier, ale postaraj się powyłączać jak najwięcej rzeczy podczas gry, powinny być mniejsze spadki.

Do tego zmień tryb baterii na "wysoka wydajność" 

Laptop się nie przegrzewa? (zrzut ekranu z hw monitor podczas gry)

Jak to laptop, nagrzewa się ale podczas gry w League of Legends nie jest jeszcze tak tragicznie!

Mam podstawkę chłodzącą, tak więc coś tam robi! :)

Opublikowano

Fajnie by było jakbyś napisał jak to zrobić, ale po co najważniejsze że napisałem posta, co nie? xD

Zwiększanie priorytetu jest debilnym rozwiązaniem, skoro w grze masz zużycie cpu 60% to nie trzeba nic zmieniać z priorytetem. Nie znam się na hardware więc nie powiem ci czy ta karta graficzna jest dobra do gry.

@wakc34

@Kiceł

Opublikowano

Procesor musisz mieć bardzo wydajny skoro masz tak małe zużycie cpu. Powiedz tylko jeszcze jaką masz kartę graficzną ? (Jak integre to nic nie zrobisz, ponieważ integra jest po prostu słaba i nie nadaję się do grania i przez to procesor też nie jest używany w 100%)

Mozesz mi napisac jak sprawdzić kartę graficzna? :D bynajmniej w systemie nic nie pisze! ;)
Opublikowano

podniesienie poziomu wydajności czy użycia  procesora w systemie dla procesu  nie zmieni wcale wydajności gry bo praktycznie nie mają  nic wspólnego ze sobą te opcje

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...