Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Bardzo wolno jedzie

pawmoss2

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Gra jest tak skonstruowana - im cięższa naczepa tym wolniej jedziesz. Raczej tego nie podkręcisz bez zmieniania configu itp..

Nie pisz głupot :D Ja swoim 460 konnym Renault mogę rozpędzić się do 130km/h. Moim zdaniem jest to błąd gry, bo to jest po prostu niemożliwe. Osobiście to osiągnięcia wysokich prędkości i dobrej akceleracji polecam sekwencyjną skrzynię biegów. Masz pełną władzę nad pojazdem co umożliwia ci wiele możliwości jak przykładowo szybsze przyspieszenie poprzez dopasowanie obrotów silnika albo też ekonomiczniejszą jazdę. Oczywiście licz się z tym, że jeśli będziesz chciał jeździć na wysokich obrotach zwiększy się również spalanie paliwa. ;)

Opublikowano

Nie pisz głupot :D Ja swoim 460 konnym Renault mogę rozpędzić się do 130km/h. Moim zdaniem jest to błąd gry, bo to jest po prostu niemożliwe. Osobiście to osiągnięcia wysokich prędkości i dobrej akceleracji polecam sekwencyjną skrzynię biegów. Masz pełną władzę nad pojazdem co umożliwia ci wiele możliwości jak przykładowo szybsze przyspieszenie poprzez dopasowanie obrotów silnika albo też ekonomiczniejszą jazdę. Oczywiście licz się z tym, że jeśli będziesz chciał jeździć na wysokich obrotach zwiększy się również spalanie paliwa. ;)

No nie wiem, ja swoją Renówką się tak nie rozpędzę przy naczepie. :x

Opublikowano

No nie wiem, ja swoją Renówką się tak nie rozpędzę przy naczepie. :x

To spróbuj jeszcze raz, bo to jest niemożliwe jeśli ja z 25 tonami jechałem 130. :P Nie mówiąc już o tym, że majesticiem z silnikiem 598 konnym możesz osiągnąć jeszcze większą prędkość. :P Aż sam zaraz odpalę grę i z ciekawości sprawdzę. :P

Opublikowano

naciśnij w czasie gry kilka razy ' lub ; sa rozmieszczone koło siebie i jak któryś nacisnąłeś to hamuje ci cięzarówkę i sprawdz czy nic sie nie zmienia. Nic innego nie przychodzi do głowy.

Opublikowano

hahah koleś jesteś śmieszny :D przecież to jest symulator ciężarówki a nie samochodu rajdowego. Wszystko zależy od paru czynników co wieziesz, jaką masz ciężarówkę i po jakiej drodze, jaka pogoda jest, czy jedziesz pod górkę ;p 

To walnij w barierkę i spróbuj jechać z 50% uszkodzeń więcej niż 20km/h z naczepą 32t....

i po jakiej drodze, 

Dobre widzę że znasz się na mechanice gry jak sumita na balecie. Od kiedy to tekstura w grze wpływa na prędkość... Jakoś na 1.12.1 jeździ się tak samo szybko po po piachu/ulicy/autostradzie.

Wszystko zależy od paru czynników co wieziesz

Dobre a nie przypadkiem od masy całkowitej zestawu ciężarowego?

jaką masz ciężarówkę

Widać że gimbusik bo prawdziwy fan gry powiedział by 'Ciągnik siodłowy'.

jaka pogoda jest, czy jedziesz pod górkę ;p 

Przecież założyciel tematu zaznaczył że dzieje się to zaraz po podłączeniu naczepy do ciągnika. Więc co ma piernik do wiatraka.

Opublikowano

naciśnij w czasie gry kilka razy ' lub ; sa rozmieszczone koło siebie i jak któryś nacisnąłeś to hamuje ci cięzarówkę i sprawdz czy nic sie nie zmienia. Nic innego nie przychodzi do głowy.

Gwoli ścisłości nazywa się to retarder. Niestety myślę, że jest to wina pirackiej kopii gry. Sam kiedyś na niej grałem i zdarzały się takie cuda. :P Możesz jeszcze spróbować pobawić się tym modem. Dodaję on do gry silnik o bardzo dużej mocy. Działa na twojej wersji gry. :D

http://ets2.lt/en/5000hp-engine/

Opublikowano

@Szaki22

Musi mieć pirata bo ma patcha 1.5.2.1s czyli gra na steam-ie a wątpię że od roku nie patch-ował gry i to w momencie gdzie coś mu nie działa.

Ps. Z takimi modami gra która z definicji ma być symulatorem staje się podrzędną zręcznościówką. Kenworth-y 850HP ciągają po 3 naczepy z łączną masą 117t z prędkością 100km/h. 

A nie słyszałem o modzie dodającym możliwość prowadzenia ponadnormatywnych zestawów w ETS 2.

@dzikihooj

Co do retarder-a to jak jest włączony to strasznie hałasuje że jak się gra na kolumnach to łeb pęka.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...