Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Kradzież mapy - co zrobić?

Zupers

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Musisz się z nim dogadać... jak to ci ukradł? Skopiował czy co?

Po za tym mc to tylko gra, nawet policją nie możesz grozić

Skopiował poprostu, nie wiem co dalej robic.

giphy.gif

Opublikowano

najlepiej udostępnić by były hejty że mapa z neta ;)

ja zawsze moje mapki zabezpieczam tak że robie gdzieś wejscie do podziemi a tam commandblock z komendą /gamemode 1

Pzdrrrr. Wafel

Opublikowano

najlepiej udostępnić by były hejty że mapa z neta ;)

ja zawsze moje mapki zabezpieczam tak że robie gdzieś wejscie do podziemi a tam commandblock z komendą /gamemode 1

Pzdrrrr. Wafel

Chce zeby koles zapamietał że tak sie nie robi i zadarł nie z tym co trzeba.

giphy.gif

Opublikowano

Problem  w tym że gdyby ukradł ci Plugin to jako własność intelektualną mógłbyś zgłosić na policję. Gdyż wtedy to nie jest kradzież a naruszenie praw autorskich. Mapę w Minecraft nie wiem nawet jak zakwalifikować. Musisz się jakoś z nimi do gadać tudzież jeśli nie będę chcieli to nagłośnić sprawę na ich fanpage'u , wbić na serwer jak nie będzie admina i spamować że mapa z neta.

Pozdro

Opublikowano

Teraz to już raczej za późno, mapy w Minecraft nie są chronione prawem autorskim... Command Blocki to nawet dobry pomysł - ustaw gdzieś pod miastem na serwie Command Blocki które dają automatycznie creative i rangę Admin i zabezpiecz WorldGuardem żeby nikt tam nie wszedł. Jak ktoś skopiuje mapę to cuboidy znikną - będzie musiał dać swoje - wtedy można się do Command Blocka dostać. Masz wtedy na jego serwie Adma i Creative i po prostu niszczysz serwer :P. Uwaga - nie testowane w praktyce

PS. Oczywiście dajesz je na swoim serwie

Opublikowano

Dispenser odpada bo mają cuboidy zapewne... command blocki to najpewniejszy sposób bo kto wyłącza command blocki? Wiele osób ich używa

Opublikowano

Włamał Ci się na maszynę, czy po prostu zwyczajnie pobrał spawn modyfikacją? Jeżeli nie na maszynę, to nie możesz  iść z tym do sądu, gdy nie włamał Ci się na maszynę. Włamanie na wirtualne serwerowe konto, to nie to samo, co włamanie się na konto Minecraft. 

Postaraj się dalej rozwijać serwer, a jego serwerem się nie przejmuj, ponieważ i tak niedługo padnie, bo właściciel serwera nie ma własnych pomysłów.

Opublikowano

Nawet gdy pod spawnem lub w jego okolicach będzie commandblock dający ci jakieś tam uprawnienia bądź rangę nie będziesz miał możliwości wykonania tej komendy , potrzebujesz miec do tego OP inaczej nic nie zrobisz . A co do kradzieży mapy to nic raczej nie zrobisz , musisz się z nimi dogadac (chyba że to dzieci) albo bierzesz im ddosujesz serwer i po kłopocie :P

00768247823007970726.jpg

Opublikowano

Można dawać opa blokami. Wystarczy wpisać "op @p" i ten gracz który stanie na płytkę lub inaczej uruchomi Commandbloka dostaje opa. Możesz też wrzucić ran tylko swój nick

sygnaturka2.png

Opublikowano

ludzie tylko jak on pobierze mapę modem(bo tak raczej zrobił) to komendy w command blokach się nie zapiszą chyba że je otworzy :\ Jak by ci się na maszynę włamali to jeszcze można ich o coś posądzić ale oni pobrali ci mapę możesz oczywiście to udowodnić jeżeli masz datę stworzenia mapy :P klikasz prawym na folder z mapą i dajesz właściwości i tyle. Możesz z nimi porozmawiać ale znając życie raczej g*wno to da :P

Moje Pluginy!

1.Cobble Drop

Jak Możesz To Daj Lajka,Życie To Nie Bajka :D

Ciekawostka Minecraft możesz mieć max 32767 Lvl ponieważ przy 32768 Lvl znika ci napis z twoim aktualnym LVL`em

Potrzebujesz jakiegoś spigota,craftbukkita lecz nie możesz go znaleźć(DMCA)? Wejdź Tutaj!!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...