Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Recon, co i jak? Podstawy!

ZeuSio

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Recon:

Postać wielozadaniowa, doskonała na krótki jak i na długi dystans za sprawą swoich umiejętności oraz całego wyposażenia. Recona uzbroić możemy w karabin snajperski lub pistolet maszynowy. Urządzeniami tego superszybkiego bohatera są SCAN i CLOAK, natomiast Gunshot Detector i Motin Detector nazwać możemy wsparciem zespołu.

Karabin snajperski – broń idealna na odległości 60 metrów i dalej. Wyróżniamy dwa typy karabinów snajperskich – półautomatyczny i pojedynczy.

Pistolet maszynowy – broń stworzona do zabijania z odległości nie większej niż 30 metrów ze względu na spory odrzut. Dzięki szybkiemu przygotowaniu się Recona do strzelania pozwala on na zabicie przeciwnika mającego nawet 165hp twarzą w twarz.

Scan – urządzenie, które pokazuje na 1 sekundę położenie wroga nawet przez ściany. Bardzo przydatny szczególnie w dalszym etapie gry gdzie większość przeciwników już tak łatwo nie zdradza nam swoje pozycji.

Cloak – nazywany „niewitką” pozwala na zakamuflowanie się za osłoną bądź też bieg między przeciwnikami bez wykrycia. Bardzo popularny w początkowej fazie gry, potępiany w późniejszej fazie gry. Uwaga! Podczas użytego kamuflażu widać lekkie rozmazania na ekranie przeciwnika co ułatwia wykrycie.

Gunshot Detector – urządzenie samodzielnie wykrywa strzelających wrogów 50 i 75 metrów i oznacza ich dla ciebie i sojuszników. Bardziej popularne wśród Recon’ów grających w polu.

Motion Detector – wykrywa biegnących wrogów z odległości 10 i 15 metrów. Urządzenie nie jednokrotnie uratowało czujnego snajpera przed śmiercią. Bardziej popularne niż Gunshot Detector.

Kamizelka + wkładki:

6980614111422231012447.png

Parę filmików dotyczących gry Recon’em:

Karabin snajperski: https://www.youtube.com/watch?v=0FZR66Fa8Yg

Pistolet maszynowy: https://www.youtube.com/watch?v=_I-02WhezaU&list=UUnvxpldgbNDtvxym9d8HA2A

/Korzystałem z materiałów zamieszczanym przez Mickh’a gracza znajdującego się w rankingu na pozycji 1. (polak)

/Polecam zapoznać się z innymi materiałami zamieszczanymi przez tego gracza, ponieważ z nich można się bardzo dużo nauczyć na temat Recon’a.

/Błędy i sugestie najlepiej pisać na PW.

2662114216934981012447.png

Opublikowano

Świetny poradnik, w sam raz dla początkujących. Widać, że miałeś z grą sporo wspólnego, tak więc zapytam:

Ostatnio kupiłem sobie P90 SD WAR - to dobra decyzja, czy może lepszą bronią byłby zwykły pistolet maszynowy P90?

graphic.png

Opublikowano

Świetny poradnik, w sam raz dla początkujących. Widać, że miałeś z grą sporo wspólnego, tak więc zapytam:

Ostatnio kupiłem sobie P90 SD WAR - to dobra decyzja, czy może lepszą bronią byłby zwykły pistolet maszynowy P90?

Jeśli nie masz cierpliwości by grać słabszymi broniami to jest to dobra decyzja. Ja niestety ostatnio kupiłem LKM dla speca ten Jungle za 124k i żałuję ;) Teraz i tak kupuje wszystko od I do IX tieru. Niestety ;D

Opublikowano

Okej, dzięki. :)

Jedyna różnica między broniami SD WAR, a zwykłymi jest to, że można je kupić niezależnie od tego, czy ma się wykupione bronie poprzednie?

graphic.png

Opublikowano

Okej, dzięki. :)

Jedyna różnica między broniami SD WAR, a zwykłymi jest to, że można je kupić niezależnie od tego, czy ma się wykupione bronie poprzednie?

Tak. Nie jestem pewien czy SD WAR ma troszkę lepsze statystyki niż zwykłe P90 tak zrobione ;) + piękny złoty kolorek.

Opublikowano

Tak. Nie jestem pewien czy SD WAR ma troszkę lepsze statystyki niż zwykłe P90 tak zrobione ;) + piękny złoty kolorek.

Te bronie nie maja lepszych statystyk tylko mają już zamontowane dodatki i do tego unikalnego skina posiadają.

"Jeżeli coś chcesz, to powiedz, i tak tego nie dostaniesz"

Opublikowano

Te bronie nie maja lepszych statystyk tylko mają już zamontowane dodatki i do tego unikalnego skina posiadają.

W przypadku LKM JGL dla supporta bronie różnią się delikatnie statystykami ;)

(zrobione identycznie, co do recona to jutro sprawdzę bo dziś już spadam)

7197014112432611012447.png

9561114112432611012447.png

/widać różnice gołym okiem ;D

Opublikowano

O, tego mi brakowało, dzięki wielkie. :) Co do tego jungle pack - co on takiego w sobie posiada, itp?

Szukałem w sklepiku, jakoś nie znalazłem, taka ja sierotka. ;d

// I tutaj mały offtop. Widzę, że znasz się na grze, masz wysoką rangę - myślałeś o założeniu klanu, czy coś? Sam ostatnio trochę się nudzę podczas gry, bo sam gram - dostaję sporo zaproszeń do klanów po meczach, lecz są to klany liczące 3 osoby... Teraz mam bodajże majora IV, podczas gry idzie mi nawet nawet. :)

graphic.png

Opublikowano

O, tego mi brakowało, dzięki wielkie. :) Co do tego jungle pack - co on takiego w sobie posiada, itp?

Szukałem w sklepiku, jakoś nie znalazłem, taka ja sierotka. ;d

// I tutaj mały offtop. Widzę, że znasz się na grze, masz wysoką rangę - myślałeś o założeniu klanu, czy coś? Sam ostatnio trochę się nudzę podczas gry, bo sam gram - dostaję sporo zaproszeń do klanów po meczach, lecz są to klany liczące 3 osoby... Teraz mam bodajże majora IV, podczas gry idzie mi nawet nawet. :)

Już nie ma tej paczki Jungle. KSVK JGL, CPW SD JGL, dwie kamizelki tieru V i na 7dni expa 50%.

Ranga niestety nie oddaje umiejętności w grze. Posiadam tylko 87% ukończonych meczów (opuszczam z winy braku internetu, błędu w grze - ogólnie nie moja wina) a mam pułkownika III niestety.

Mały ss po rundzie na mapie Tomsk wraz z CPW SD JGL:

3070014113084191012447.png

Opublikowano

O cholercia, nieźle grasz, nieźle. ;d A szkoda, że tej paczki nie ma..

Moje statystyki masz niżej. :)

A co do klanu - masz zamiar coś założyć, bądź jesteś w jakimś ogarniętym? Pograłbym z chęcią.

graphic.png

Opublikowano

O cholercia, nieźle grasz, nieźle. ;d A szkoda, że tej paczki nie ma..

Moje statystyki masz niżej. :)

A co do klanu - masz zamiar coś założyć, bądź jesteś w jakimś ogarniętym? Pograłbym z chęcią.

Klanu nadal szukam ;) Ciężko jest znaleźć coś naprawdę fajnego a wiadomo, że jakimś bogiem nie jestem ;p

Ogólnie to na snajperce cisnę i w polu nie mam dużo doświadczenia dlatego tyle zgonów.

Opublikowano

Dobry poradnik ;)

Kilka dni temu znalazłem tą grę a teraz jeszcze forum jej poświęcone <3

Nie zapomnij zostawić lajka. Jeśli nie za treść posta to za avatar! ;*

• 3 miesiące temu...
  • 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...