Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Składak od 3000 do 3400 zł

TheRAV666

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam potrzebuje pomocy przy złożeniu na prawdę bardzo dobrej maszyny. Tak jak w temacie od 3000 do 3400 zł (mowa tu o samej skrzynce). Komputer ten prawie w 100% będzie służył do gier. Wiadomo że także będzie miał codzienne zastosowanie jak praca biurowa tzn. tworzenie jakiś dokumentów w programach jak i samo przesiadywanie na necie. Myślę tu o 16 gb RAM + z możliwością rozbudowy, bardzo dobrym prockiem który będzie wytrzymywał na prawdę wiele procesów, karta graficzna także z 2gb + Najlepiej chyba jakiś GT albo coś, dysk z 2T, USB 3.0 to nowsze gdzie prędkość jest przyspieszona, dobry zasilacz aby napięcie było bardzo dobre, rzucająca się w oko obudowa, i cała reszta wszelkie potrzebne rzeczy itd. zresztą osoba która na prawdę na tym się zna wie co i jak podzespoły mogą być podkręcone. Podsumowując ;) PC ten ma być bardzo dobry do gier aby można było je kręcić na max wymaganiach jak i do samego codziennego używania. Najlepiej było by zrobić to na tej stronce http://www.komputronik.pl bo sklep ten mam dość blisko i z tego co słyszałem ma dość dobra opinie. Z góry THX ;)

Mój PC 

Procesor: i7-6700k 4.0Ghz

RAM: GOOD RAM 16 GB DDR5 2400Mhz

Karta Graficzna: GTX 1060 6 Gb

Dysk: SSD

Opublikowano

Wygląda całkiem ok ale zobaczę co jeszcze przedstawią inni i wypowiedzą się na ten temat ;) 

Mój PC 

Opublikowano

Będziesz w ogóle robił OC?

Do gier najwydajniejszy zestaw z tej cenie: http://www.morele.net/inventory/info/lJXE5B/

Karta R9 290, zasilacz modularny wystarczający do zasilenia zestawu, dysk 1Tb nie wiem po co ci więcej, 8 Gb ram z możliwością dodania więcej w przyszłości.

W komputroniku jest strasznie drogo np.

Karta MSI R9 290

W morele - http://www.morele.net/karta-graficzna-msi-r9-290-4096mb-ddr5-512-d-h-pci-e-gaming-4g-r9-290-gaming-4g-621447/ 1469zł

W komputroniku - http://www.komputronik.pl/product/217046/Sprzet_komputerowy_/Podzespoly/Radeon_R9_290_MSI_4GB_DP_HDMI_2xDVI_PCI_E_Gaming.html 1695zł :O?

Procesor: Intel Core i5 4690

Płyta główna: MSI B85-G43

Zasilacz: Thermaltake 530W

RAM: Crucial Ballistix 8 GB

Karta Graficzna: MSI GTX 770

Dysk SSD: Plextor 128 GB M6S

Opublikowano

@dinek300 Teraz nie opłaca się brać AMD ;-)

Poczekaj aż do sklepów wejdą nowe NVidie. 970 ma gnieść nie tylko r9 290, ale i r9 290x, gtx 780. Wydajność zbliżona do Titana ;-) Cena? 1400zł :-)

Niestety, ale AMD jeżeli szybko nie zareaguje to będzie miało problemy.

Pozdrawiam

EX WŁAŚCICIEL MCF2F.PL

Opublikowano

@dinek300 Teraz nie opłaca się brać AMD ;-)

Poprawka. Teraz w ogóle nie opłaca się brać jakichkolwiek kart. Ceny są narazie dość duże i mało jest jeszcze niereferentów. I info dla Ciebie: Ich premiera była dzisiaj i już są pierwsze testy ;)

CPU Intel Core i7 3770K GPU SLI EVGA GTX 780 ACX SC RAM 4x4GB Corsair Dominator Platinum 16GB MOBO Asus Sabertooth Z77 COOLER CPU NZXT Kraken X60 @ Akasa Apache 140mm x2 SSD Plextor M5S 128GB + Curcial M550 128GB HDD WD Green 2x2TB PSU Seasonic Platinum 860W CASE NZXT H630

Kopsnij PLUSIKA :)

Opublikowano

To który zestaw jest w koncu najlepszy ? chodzi mi tu o pc takiego jak opisałem w temacie plus z cała reszta ;) 

Mój PC 

Opublikowano

To który zestaw jest w koncu najlepszy ? chodzi mi tu o pc takiego jak opisałem w temacie plus z cała reszta ;)

zestaw pitera + jak na morele bd juz dostepne to gtx 970 do tego

Opublikowano

@Amperoo_PL

Czytaj ze zrozumieniem ;-) "Poczekaj aż wejdą do sklepów", w morelach jest tylko jedna 970'tka od Palit'a, z czego jest niedostępna. ;-)

Ja osobiście poluje na wersje od MSI :D

@topic

Zestaw od piterra + GTX 970 będzie najlepszym wyborem.

Pozdrawiam

EX WŁAŚCICIEL MCF2F.PL

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...