Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jaki procek?

Nihis

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Chciałbym dobrac procek do płytyt głównej Asrock N68C-GS FX.

Ma socket  chyba AM3+ ale nie jestem pewny wjęc jak juz zdobędę kasę rozkrecę kompa i sprawdzę.

Nie oczekuje zbyt wiele ponieważ wystarczy mi żeby chodził mi takie gry jak Wiedżmin 2 Jakiś Assasin ,np.Broderhood??możę,Gta4, LOL,Child of Light,

Oczywiście pewnie  najlepszym będzie Athol ale może wsadzić jakiegoś FX??

A i jesli zmienię CPU to będę musiał zmieniać zasilacz?

Z góry dzięki :D

Opublikowano

Witam.

Chciałbym dobrac procek do płytyt głównej Asrock N68C-GS FX.

Ma socket  chyba AM3+ ale nie jestem pewny wjęc jak juz zdobędę kasę rozkrecę kompa i sprawdzę.

Nie oczekuje zbyt wiele ponieważ wystarczy mi żeby chodził mi takie gry jak Wiedżmin 2 Jakiś Assasin ,np.Broderhood??możę,Gta4, LOL,Child of Light,

Oczywiście pewnie  najlepszym będzie Athol ale może wsadzić jakiegoś FX??

A i jesli zmienię CPU to będę musiał zmieniać zasilacz?

Z góry dzięki :D

Money.... ile chcesz wydać na nowy procek

to będę musiał zmieniać zasilacz?

Zależy jaki masz, podaj model

Opublikowano

Bez znaczenia AMD i tak są tanie  ale do  wydanai mam 900zł a jeszcze zbieram na Konsolę wjęc chciałbym trochę zaoszczędzić.

A propo zasilacza to mniejsza z tym  nie chce mi się odłączać kompa  i sprawdzac zwazywszy na ot żę jest dosć stary :P

Opublikowano

Bez znaczenia AMD i tak są tanie  ale do  wydanai mam 900zł a jeszcze zbieram na Konsolę wjęc chciałbym trochę zaoszczędzić.

A propo zasilacza to mniejsza z tym  nie chce mi się odłączać kompa  i sprawdzac zwazywszy na ot żę jest dosć stary :P

Skoro masz tyle kasy to się nie pakuj w AMD i kupuj Intel i5.

http://techplanet.pl/przechowalnia/zapisana/?s=86097&s=88815

Płyta główna to H87 więc będziesz mógł potem kupić Broadwell'a, a procesor to Haswell Refresh (mniejsze temperatury, większa wydajność etc.) a płyta główna bardzo dobra i mocna.

Dodatkowo jak ci GPU nawali to masz iGPU Intel HD Graphics 4600

Po 2 jeżeli jest stary to na 90% ujny i prawdopodobnie z Black List więc przydało by się go zmienić, bo szkoda aby ci wybuchła bomba atomowa.

Opublikowano

Myślałem nad zakumpem konsoli bo dołkładam 800zł  i gram na cud miód grafice :P Dzięki za pomoc i radę napewno skorzystam

Opublikowano

Myślałem nad zakumpem konsoli bo dołkładam 800zł  i gram na cud miód grafice :P Dzięki za pomoc i radę napewno skorzystam

Cód miód i malina to tylko Pc :D (no może jakieś tam "excluziwy" typu Halo 5, Forza, Infamous na konsole)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...