Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wycena starego kompa i kupno laptopa.

Swifty

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka. Mam prośbę o wycenienie mojego starego kompa ( nie mam zbytnio czasu,żeby popatrzeć na komponenty xD )

Procesor : Intel pentium G2130 2x3,2 GHz

Ram: 4 GB

Karta graficzna: GTX 650 Ti boost

Płyta główna: Asrock H61M-VG4

Zaslicza: Corsair vs 450

Budowa to stara no-name (logic czy digital)

Na wszystko jest gwarancja.

I w moim w Media Expert widze Notebooka Asus http://www.komputronik.pl/product/230043/Elektronika/Komputery/ASUS_R510LN_XO103H.html?gclid=CIzGyLOK68ACFQMIwwod2AMA9g&gclsrc=aw.ds   (on jest w media expert)

za 2399 zł. Czy opłaca się go kupować? Da radę w lola ? Czy jest coś lepszego w tej cenie? Może być laptop

Opublikowano

Procek: 150zł+

Ram: DDR? jeśli ddr3 to z 100zł

Karta: 400zł

Zasilacz: 100zł

Obudowa: Do wywalenia, MOŻE 30/50zł

Sugerowałem się cenami na Allegro/Olx

Z laptopem to poczekaj na @Gajwer

Procesor: Intel Core i5 4690

Płyta główna: MSI B85-G43

Zasilacz: Thermaltake 530W

RAM: Crucial Ballistix 8 GB

Karta Graficzna: MSI GTX 770

Dysk SSD: Plextor 128 GB M6S

Opublikowano

Co do laptopa napisz do czego będzie używany czy ma być z systemem.

I jaki masz budżet maksymalny. 

Masz problem z wyborem laptopa czy komputera? >Napisz do mnie<

Opublikowano

Laptop ma byc do takich codziennych zastosowan,no i do LoLa i CS GO jesli by poszedl ,YouTube,fora internetowe. Nie gram duzo,ani w wymmagajace gry. Czasami jakies darmowe ze steama czy cos.

Opublikowano

Nic się nie stąło :P ok teraz propozycje:

Acera V5-573G z i5 oraz GT750. Laptop jest lekki i mobilny (2 kg wagi) + podświetlana klawiatura. Jeśłi chodzi o CS Go pójdzie na wysokich :) nawet na ultra będzie kolo 50 fps. LOL również bardzo komfortowo.

Dell inspron 3537 z i7 ulv oraz kartą HD8850 + 8gb ram. Laptop posiada dobry serwis i domową gwarancję dell (w razie awarii dzwonisz do serwisu oni wysyłają do Ciebie montera i laptop jest naprawiany na miejscu). Bateria wytrzyma nawet do 10-12h na wifi nawet do 9h. Gry CS GO jak i LOL jak na Acerze :P

Lenovo Z510 z i5 i GT740 + 8 gb ram. Laptop lekki, ładny design, porządnie wykonany, z matową matrycą, podświetlaną klawiaturą i dobrymi głosnikami JBL. 

Dell 7537 z i5 ulv 8gb ram i GT750m GDDR5 - najwyadjniejsza opcja do gier, dobre wykonanie podświetlana klawiatura.

Ja osobiscie najbardziej zastanowił bym się na dellami :P

Opublikowano

@Gajwer A którego wybrałbyś Della ? Bo ja tak mało obcykany jestem :P On głownie by stał na biurku+ podstawka chłodząca. Ale też często na kolanach itp

Edit jednak cena 3000 zł <3

Opublikowano

Troszkę ponad 3 tys masz Lenovo y510p z i7 4 gb ram i GT755 - zdecydowanie najlepszy :P do tego podświetlana klawiatura aluminiowa obudowa możliwość zamontowania dysk SSD na złączu msata. Głosniki JBL. Sam posiadam ten model bardzo chwalę :)

A co do Dellów jak masz większy budzet to możesz je wziość z dyskiem SSD

Dell 7527 z SSD

Dell 3537 z SSD

Pytasz który ja by wybrał jak mam taki budżet to pewnie dołożył bym do y510p z którego jestem zadowolony. 

A jeśli dell hmm dylemat :P 7537 bardziej się podoba wizualnie lecz 3537 ma lepszy procek i baterie.

Chyba jedan wybrął bym 3537

Opublikowano

Warto napomnieć że lepiej jest zakupić sprzęt w sklepie internetowym xkom i odebrać go osobiście lub przesyłką, gdyż masz możliwość zwrotu towaru w ciągu 10 dni,

W razie czego jak coś by się nie podobało :p lecz uważam że bedzie wszystko w jak najlepszym porządku.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...