Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dodanie IP Serwera do Launchera

GoldenCraft

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.. Męczę się już kilka godzin, chciałbym zrobić taki serwerek by sobie pograć z znajomymi a tu dupcia, męczarnia z clientem, to nie da się zalogować, to ścina clienta, to szybko loguje i wykasowuje dane, nie wiem jak dodać to ip ;x Wiem że programem do HEX, ale niestety mi się to nie udaje, ip jest za długie c; 127.0.0.1 działa jak było w cliencie, ale to tylko u mnie, więc launcher jest prawidłowy, wszystko ustawiłem już pod ip z routera :P Tylko że nie wiem jak ustawić to w cliencie tak prawidłowo by IP Launcher akceptował ;/ Pomożecie? Plooose <3 Dam wam limicik lajków :3

Proszę o ustawienie IP: nostale.ddns.net ;)

Plik do Edytowania:

http://www28.zippyshare.com/v/99012864/file.html 

Skan Pliku:

http://virusscan.jotti.org/pl/scanresult/d29ac5f54ea15b02e022d2902ecab43dad80d697

image.png

Opublikowano

@TheLukaszz Ale ja nie robie serwera na hamachi, hamachi to przeżytek, mam router, mam moc internetu, trzeba ją jakoś wykorzystać :D Ip mam 16 cyfrowe razem z kropkami policzone IP to: nostale.ddns.net , tzn. Taki jakby host iż mam zmienne ip to mam hosta pod to ip ^^ Prośbę mam, spróbujesz z tym się pobawić lub ktoś by działało? :3

image.png

Opublikowano

Samo ustawienie na IP routera nic Ci nie da, jeśli nie przekierujesz portów. Szukaj pod Port Forwarding w ustawieniach routera, i pod Twoje IP wewnętrzne ustaw konkretne porty do serwera. Następnie przetestuj na jakimś Tsie, csie, minecrafcie czy czym, czy aby na pewno masz dobrze poustawiane, żeby hostować serwer. Jak nie wiesz o co chodzi to pogoogluj.

W samej edycji klienta nie siedzę, więc nie pomogę, ale to mi przyszło do głowy ;x

Opublikowano

@Ellegoniasty Tyle czasu już minęło od tego tematu, ale cóż odpiszę bo śmiać mi się chcę, hehe, serwer unturned, minecraft, ts3 już robiłem więc napisał bym z początku tematu że mam problem z zrobieniem serwera, tak? ;p A napisałem że mam problem z podłączeniem ip do clienta, host jest taki iż mam zmienne ip, ip jest wewnętrzne z tego co już tworzyłem tyle serwerów, się dowiedziałem :)

image.png

Opublikowano

Czy, posiadasz 9 cyfrowe ip?.

Czasem, nie działa jeżeli jest np 10 cyfrowe, jeżeli na hamachi to musisz mieć 9 cyfrowe.

Reinstaluj pare razy hamachi ;d

Może być 10 cyfrowe, ale trzeba zastosować inny kod.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...