Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z USB Loader

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, zainstalowałem Softmod z poradnika zamieszczonego na: http://wiiplanet.info/howto-jak-zrobic-softmod-na-kazdym-wii-t-876.html

Wszystko działa w mojej ocenie OK ale napotkałem na pewien problem. Otóż posiadam pendrive 16gb, więc postanowiłem go wykorzystać do odpalania gier na mojej ninie :) Wgrałem gry na pendrive'a za pośrednictwem Wii Backup Manager. Podpiąłem do portu USB w konsoli (prawy port patrząc na tył konsoli), uruchomiłem USB Loader GX, i raz na jakiś czas wczyta mi pendrive, wykrywa elegancko gierke i można pykać, ale przeważnie zatrzymuje się na błędzie "initialize usb device". Próbowałem również na Wiiflow, to samo tzn. też nie wykrywa pendrive'a :( Próbowałem z innym Pendrivem KINGSTONA - nadal to samo. Nie wiem co może być tego przyczyną, proszę was o pomoc! 

P.S

Napisałem tutaj ponieważ nie otrzymałem linka potwierdzającego rejestrację po kilkunastu próbach na Wiiplanet :)

28al1d2.png

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Jeśli jest to jeszcze aktualne, to podaj jaki masz system menu, na jakim iosie/ciosie siedzi Ci loader, spróbuj też za pomocą programu CRAB zrobić sobie skróty gier z pendrive do system menu i stamtąd je odpalaj.

10f6fl5.jpg

100 | 200 | 300 | 400 | 500 | 1000 | 2000 | 5000

Jeśli odpowiadasz na mój post, zacytuj go oraz oznacz mnie.

Planujesz do mnie napisać? Zapraszam na profil ;)

• 3 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...