Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Siłownia ~ początki, suplementy, plany [Dyskusja]

TheGreatLee39

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Powitać wszystkich przeglądających dział sportu jak i ten temat. Cieszącą wieścią jest to, że na forum jednak są osoby która interesują się sportem nie tylko grami komputerowymi.

Jako iż nie mogłem znaleźć tematu o siłce, a dokładnie dyskusji o siłowni postanowiłem otworzyć, takową dyskusję, przecież to nie żaden temat tabu tylko popularny wątek poruszany przez młode pokolenie.

A więc może ja od siebie trochę zacznę, mam 16 lat. Zacząłem przygodę coś blisko pół roku temu, może i więcej dokładnie czasu nie liczę, bo zbyt szybko leci.

Od czasów zaczęcia treningów na siłowni, wcześniej trenowałem badmintona solidne lata spędziłem na kortach. Postanowiłem, że trzeba zając się czymś męskim przerzuciłem się na siłkę, teraz dodam treningi MMA i zobaczę co się będzie działo.

Przez czas trenowania jak i badmintona, czy na siłowni, postanowiłem nie marnować czasu i dobre kilka miesięcy spędziłem na czytaniu ABC o ćwiczeniach, suplementacji, prawidłowym odżywaniu się, dietach, treningach, planach etc. Przez dłuży okres czasu nabyłem sporo doświadczenia także jeżeli ktoś potrzebuje jakiś tam porad na start oczywiście nie jestem jakimś mistrzem w wyciskaniu czy też jakimś dietetykiem ale znam się na rzeczy. Zasięgałem porad trenerów, dietetyku etc. Miałem możliwość nawet prowadzenia rozmowy z trenerem Mameda.

Więc jak tam Wy, trenujecie ostro czy tylko zaglądacie do takich tematów żeby posta nabić? :)

Ktoś coś bardziej wiąże przyszłość z tym sportem, może jednak ktoś znajdzie się kto zawodowo wyciska ciężary? :))

Jakie były wasze początki..?

Opublikowano

Jakie były wasze początki..?

Wiadomo początki są najgorsze, ale najważniejsza jest silna wola i motywacja, gdy porównam swoją sylwetkę z zeszłego roku do tej co mam teraz to hoho ^_^

805491408806070489277.png

Opublikowano

Zaczynałem z 3 lata temu (mam 17 lat), początki były oporowe... Takie chodzenie bo chodzenie na tą siłkę. Na poważnie zabrałem się za nią coś około pół roku temu i szczerze, teraz nie wyobrażam sobie życia bez niej... Bez kitu xD, gdy się widzi tą pompę po treningu to ahh.. Siłka wkręca mocno! 

Mój rekord w wyciskaniu na klatę to 80kg (185cm, 70kg wagi), w bicku skromne 36, ale powoli do przodu :).

Jeżeli macie jakieś pytania jak zacząć itp. to możecie śmiało walić na PW :) Postaram się pomóc. 

skpUo.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...