Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problemy z FPS'ami

Efekt0wnyPL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam , otóż tak nie dawno miałem od 100fps+ i nie wiem z jakiego powodu teraz mam 30 uczyscilem dysk ale to nic nie dało.

Procesor amd dual-core

3gb ram

Karta graficzna 1gb

Opublikowano

Również karta graficzna raczej zależy od FP'S ponieważ , (DLA FP'S raczej tak ale o pamięć na tekstury tu nie chodzi bo Minecraft jej nie potrzebuje za dużo) .  2 opcja jest taka że usuń META-INF , EDIT::jak zainstalowałes Jave to x64 też masz spróbuj jeszcze zainstalować tak jak pisze.. PS: zainstaluj też  optifine zawsze pomaga te +10 FP'S Oczywiście optifine musi być, aby lagi były jakotako mniejsze. 

Opublikowano

Dobra, karta 1GB ale mam Ci wymienić ile modeli ma 1GB pamięci? Jaka pamięć? DDR3-5? Zapodaj więcej informacji, co w ostatnim czasie instalowałeś itd.

serwer_ourmc.gif

Opublikowano

Dziękuje ci 

@gWoycer , miałeś rację  miałem wirusa usunołem go zrobilem format i  mam 120fps+ 

Masz like od mnie ;)

I Dziękuje też tobie iVenoom 

te linki które podałeś też się przydały ;)

Opublikowano

Również karta graficzna raczej zależy od FP'S ponieważ , (DLA FP'S raczej tak ale o pamięć na tekstury tu nie chodzi bo Minecraft jej nie potrzebuje za dużo) .  2 opcja jest taka że usuń META-INF , EDIT::jak zainstalowałes Jave to x64 też masz spróbuj jeszcze zainstalować tak jak pisze.. PS: zainstaluj też  optifine zawsze pomaga te +10 FP'S Oczywiście optifine musi być, aby lagi były jakotako mniejsze. 

@LordAsasin a wyjaśnisz mi, co ma wspólnego META-INF z maszyną wirtualną Javy? META-INF jest używane tylko przy ClassLoaderze, a wszystkie klasy są na początek ładowane do pamięci RAM, więc po co usuwać te META-INF?

Opublikowano

@LordAsasin a wyjaśnisz mi, co ma wspólnego META-INF z maszyną wirtualną Javy? META-INF jest używane tylko przy ClassLoaderze, a wszystkie klasy są na początek ładowane do pamięci RAM, więc po co usuwać te META-INF?

źle mnie zrozumialeś .. co do twojego ''pytania''  Meta - INF ma dużo wspólnego z maszyną virtualną JAVY , ponieważ , dostaje się tam  wszelkie zawarte informacje sama nazwa mówi ''Meta INF- (INFORMACJE.) . dzięki temu może sprawdzić jakie optimizacje się wykonywały ( i poradzić sobie z problemem usunięciem tego problemu który mamy )  wystarczy przeczytać pare stron w internecie nie boli ;) również META INF jeżeli to usuniemy nie będziemy mieć problemu z czarnym ekranem Minecrafta co niektórzy , następnym razem poczytaj o tym '' pliczku'' bez zbędnego spamu :) Pozdrawiam :-)

Opublikowano

źle mnie zrozumialeś .. co do twojego ''pytania''  Meta - INF ma dużo wspólnego z maszyną virtualną JAVY , ponieważ , dostaje się tam  wszelkie zawarte informacje sama nazwa mówi ''Meta INF- (INFORMACJE.) . dzięki temu może sprawdzić jakie optimizacje się wykonywały ( i poradzić sobie z problemem usunięciem tego problemu który mamy )  wystarczy przeczytać pare stron w internecie nie boli ;) również META INF jeżeli to usuniemy nie będziemy mieć problemu z czarnym ekranem Minecrafta co niektórzy , następnym razem poczytaj o tym '' pliczku'' bez zbędnego spamu :) Pozdrawiam :-)

Nie ma jak to rozmowa "programisty" z graczem, który nie umie programować... META-INF zawiera informacje jedynie o autorze kodu, wersja MANIFEST, strona, sumy MD5, CRC-32, SHA-512. A czarny ekran jest tylko wtedy, jeżeli sumy się nie zgadzają (np. MD5 pliku w MANIFEST będzie inny, niż w .jar). Informacje te są ładowane przed startem kodu static{} i public static void main(String... args) w głównej klasie. I nie muszę czytać, ja Ci mogę za to powiedzieć all o Javie, włącznie z kodem bitowym, prymitywnymi wartościami, natywnymi metodami (C++), blokami synchronized. I to ja Tobie radzę poczytać (chociażby pierwsze dwa zdania z nagłówka "Manifest"): http://en.wikipedia.org/wiki/JAR_%28file_format%29#Manifest

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...