Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak zrobić własną domenę serwera?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, dużo serwerów minecraft ma ip do serwera np. abasfas.pl ale niestety niewiem jak to zrobić. Zrobiłem tak mc.nasarfa.pl w rekoradch i tak tylko umiem , powiecie jak zrobić domenę .pl bez tego mc ? Mam domenę na home.pl

Opublikowano

1 poradnik - DNO - trzeba port wpisywać -_-

2 poradnik - też to samo -_- trzeba wpisywać mc.asdas.pl a napisałem w poście że tak nie chce -_-

3 poradnik - to samo co poradnik nr. 2 -_-

PROSZE O DALSZĄ POMOC!

PS: DLACZEGO MOJ TEMAT JEST W STRONACH WWW WTF?

Opublikowano

Wydaje mi się że będzie trzeba już trochę za to zapłacić. Jest jeszcze no-ip ale tam też ci dodają różne końcówki (org, no-ip.biz etc.)

Opublikowano

Wydaje mi się że będzie trzeba już trochę za to zapłacić. Jest jeszcze no-ip ale tam też ci dodają różne końcówki (org, no-ip.biz etc.)

W home.pl da się , ip serwera corepvp jest na home.pl więc dlatego się pytam was jak to zrobić -_-

Opublikowano

Musisz mieć serwer VPS/Dedyk i strona i serwer muszą mieć jedno IP. Inaczej się chyba nie da. Może jakby się z .htaccess albo rekordami pokombinowało to by się zrobiło w co oczywiście wątpię.

Opublikowano

Wpisz w rekord A ip twojego serwera bez portu, a w rekord SRV to:

_minecraft._tcp.mc    SRV    1 1 <port twojego serwera> mc

powinno działać. :-)

ok zrobiłem troche inaczej ;) , ustawiłem ip swoje w przekierowaniu i port ten jak napisałeś , ;) dzięki wszystkim za odpowiedzi

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...