Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Co sądzicie o kupnie Minecraft przez Microsoft?

i'Upload

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czesc, chciałbym zapytać o wasze zdanie co sądzicie o kupnie MC przez Microsoft? Czy wgl was wyjdzie to na lepsze Minecraft'owi czy na gorsze?

Wiekszasc opini z jakimi sie dotychczas spotkalem byla negatywna, ale nie miala uzasadnienia.

Napiszcie, co o tym sadzicie i dlaczego tak a nie inaczej myslicie :D

Opublikowano

Może być dobrze, a za razem źle, mogą minecrafta przepisać do C++ przez co będzie bardziej zoptymalizowany ale jednocześnie jeżeli kod będzie zamknięty to nie będzie serwerów, modów, pluginów :( Kolejne, jest ich sporo w ekipie, a co sam Mojang stwierdził że nie chciało się im już kontynuować (bo i tak zarobili ponad 80 mld) to sprzedają grę MS, co oznacza że może będą lepsze aktualizacje i częstsze :) Ale znając MS jak leci na hajs to pewnie będą wprowadzać jakieś komercyjne rzeczy :( Tyle o tym wszystkim myślę :P

Opublikowano

Sprzedali się.

Tak jak wcześniej było dozwolone no-Premium, tak teraz pewnie nie będzie. :) Ja zostaje na starszej wersji, lepiej nie aktualizować do wersji shitowskiego Microsoft'u.

Opublikowano

Lubiłem microsofta oraz minecrafta, po owym zdarzeniu nie ma mowy o tym... W zasadzie najlepsza gra (przy której można było grać z kolegami bez "Minecrosoft.exe przestał działać."... Sprzedali się, niestety... nie zdziwię się, kiedy minecraft będzie z kolekcji "Games for Windows". ;)

sygnatura.png

Opublikowano

Może i nie mam wielkiego zdania o tym bo w minecrafta gram raz na tydzień/miesiąc ale i ten czas jest fajnie spędzony.Moje zdanie jest takie że dobrze jest,uzasadniam to tym że na starszych wersjach miałem 300 fps a teraz Mojang to trochę schranił i teraz mam na wszystkim na najniższych ledwe 60 ale to LEDWE więc jak zrobię z tego pożytek i zoptymalizują grę do starych dobrych czasów to będzie super ale jak zrobią jakieś zmiany że dodadzą króliki z których i tak nic nie dropi to będzie lipa.Tyle o tym sądzę ale pewnie znając Microsoft gra zdrożeje o trochę.

7pkfsnrcl4eg.png

Opublikowano

Co Wy macie z tym przepisywaniem na C++? Toż to więcej roboty jeśli chodzi o pozostawienie idei gry wieloplatformowej. Microsoft jakby miał cokolwiek przepisywać to pod platformę .NET co najwyżej ^.^ (zakochali się w niej). Raczej wielkich zmian nie oczekujcie, co najwyżej więcej zmian przy okazji edycji xboxowej niżeli wersji PC.

Może być dobrze, a za razem źle, mogą minecrafta przepisać do C++ przez co będzie bardziej zoptymalizowany ale jednocześnie jeżeli kod będzie zamknięty to nie będzie serwerów, modów, pluginów :( Kolejne, jest ich sporo w ekipie, a co sam Mojang stwierdził że nie chciało się im już kontynuować (bo i tak zarobili ponad 80 mld) to sprzedają grę MS, co oznacza że może będą lepsze aktualizacje i częstsze :) Ale znając MS jak leci na hajs to pewnie będą wprowadzać jakieś komercyjne rzeczy :( Tyle o tym wszystkim myślę :P

80 miliardów to ma cały microsoft

YOU MUST DIE

- Ganon, Koridai

Opublikowano

cóż , mam myśleć Sprzedał Minecrafta bo stał się popularny i nie potrafił sobie z taką popularnością poradzić, ciągle ktoś go nienawidził i miał problemy z prawem, które nawet go nie dotyczyło bo był w innym kraju. To sprzedał zwyczajnie pozbył się problemu.

Opublikowano

Cóż, może i się przejadą na minecrafcie, ale napewno microsoft żeby zarobić hajs to będzie próbował jak najlepiej zoptymalizować gre ( tak że z 600 fps mi do 1000 będzie dochodziło XDDD ) , na początku sporo update zrobią żeby się wykazać a potem zapewne przestaną tak pracować nad minecraftem ;D

Opublikowano

A ja myślę, że wyjdzie to na dobrze. Wątpię, żeby Minecraft był tak drogi teraz. Microsoft najwięcej zarabia na programach Office, Windows'ach i z prowizji ze sklepu. I komu by się chciało przepisywać całą grę na C++? To jest podobnie, jak by przepisać całą biblię ok. 10 razy nie używając "Kopiuj i wklej".

Lubiłem microsofta oraz minecrafta, po owym zdarzeniu nie ma mowy o tym... W zasadzie najlepsza gra (przy której można było grać z kolegami bez "Minecrosoft.exe przestał działać."... Sprzedali się, niestety... nie zdziwię się, kiedy minecraft będzie z kolekcji "Games for Windows". ;)

@HardStyl3r_PL wolę "Minecrosoft.exe przestał działać" niż takie coś (ta grafa jest z Google Grafika, to nie jest moje):

tumblr_m5etdaz3F61qbxgspo1_1280_4989746_

Opublikowano

Powiem tak, pewnie microsoft zorbi jakiś abonament i co mieś trzeba będzie bulić kase za premke, usuną premki graczom i na tym sie skończy serwery będe napewno o 30% droższe

Opublikowano

Dla mnie to obojętnie ale zgadzam się z kolegą wyżej pewnie zrobią jakś abonament ;)

6jnc40.gif

Opublikowano

Nie wiem czy moje słowa będą miały jakiś odzew, bo temat zdaje się być wyczerpany, ale spróbuję .-.

Zauważmy, że minecraft przeżywa aktualnie swojego rodzaju kryzys. Masowe migracje na inne gry sprawiają, że serwery pustoszeją... Ponadto uważam, że już większość osób, które miały kupić MC dokonały tego, a założę się, że Microsoft nie wykupił tej gry tylko po to by mieć ją w kolekcji .-.

Pewnie będą chcieli wprowadzić swoje własne serwery, za które trzeba będzie płacić. Mogą również nałożyć abonament na nowych użytkowników MC. Ewentualnie planują jakieś wielkie bum po którym Minecraft znowu będzie oblegany .-.

Kiedyś myślałem, że jestem elfem, ale tata powiedział, że jestem nikim i tak już zostało....

vvv Potrafisz tworzyć serwer? Sprawdź! vvv

Poszukuję kogoś kto przygotuje mi serwer na wersję Pocket Edition. Oferuję opłacalną współpracę. Więcej info WYŁĄCZNIE na priv

Opublikowano

Powiem tak, pewnie microsoft zorbi jakiś abonament i co mieś trzeba będzie bulić kase za premke, usuną premki graczom i na tym sie skończy serwery będe napewno o 30% droższe

Bez przesady, gra się dalej sprzedaje, a microsoft nie jest aż tak chciwy na kasę, nie mylcie go z EA. Myślę że wyjdzie to minecraftowi na lepsze, przejmuje go w końcu firma z ogromnym doświadczeniem.

Opublikowano

Microsoft pewnie doda bluescreen xD a tak serio fajniej by było jakby bardziej zabezpieczyli grę przed non premium i urozmaicili czat oraz dali system znajomych(np. Na jakich serwach grają), oraz połączenie w znajomych ze skype i kafelkowy interfejs

wojownik024_gameplay.png

Opublikowano

No nwm... sam sie zastanawiam :/
To Wlasnie Minecraft Jest (albo byla) moja gra zycia... naprawde... najlepiej gralo mi sie na 1.2.5 ... moze kiedys ktos naprawi bledy Mojangu ;3 .

pozyjemy zobaczymy ;3

Bez przesady, gra się dalej sprzedaje, a microsoft nie jest aż tak chciwy na kasę, nie mylcie go z EA. Myślę że wyjdzie to minecraftowi na lepsze, przejmuje go w końcu firma z ogromnym doświadczeniem.

no niby ;3
EA serio buli z nas kase jagbysmy mieli je po tąd ( no gdzies przy glowie ;D)
Moze rzeczywiscie bedzie lepiej i niema co przezywac :)

76561198180869410.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...