Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kupno Laptopa, ok. 3000 zł

Assassin13

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!
Pilnie chce kupić laptopa w okolicach 3000 zł. Głównie zależy mi na tym, żeby miał jak najlepsze parametry do grania (wiem że pc byłby lepszy, ale potrzebuje laptopa, bo będę się z nim przemieszczać). Jak na razie najlepsze oferty które znalazłem to te dwie poniżej, ale nie wiem do końca który z nich byłby lepszy, mają bardzo podobny sprzęt i tu prośba do was o opinię, który z nich byłby lepszy i czemu. Z góry dzięki za odpowiedź.

Linki:
1. http://allegro.pl/laptop-dell-inspiron-5737-i7-4500u-8gb-hd8870-fhd-i4567833497.html
2. http://allegro.pl/laptop-dell-5748-i7-4510u-17-3-8gb-1tb-gt840-win8-i4570674096.html

Mariuszw13.png
Opublikowano

Ani jeden ani drugi :P Procesor i7 ulv czyli o wydajności zwykłej i5 a grafiki możesz miec o wiele lepsze.

A do gier patrz na 1 miejsce na grafikę a dopiero na drugim procesor.

MSI Gp60 z i5 8gb ram i GTX850m FULL HD o wiele wydajniejszy od tych co podałeś :)

Ewentualnie Lenovo Y510p z i5 gt755 podświetlana klawiatura możliwosc zamontowania dysku SSD na złaczu msata, dobre głosniki JBL. Laptop również będzie wydajniejszy od Dellow wyżej podanych.

Jeśli Laptop ma byc z systemem w tej cenie to tylko Lenovo y510p z i5 i GT755 + win 8

Warto napomnieć że lepiej jest zakupić sprzęt w sklepie internetowym xkom i odebrać go osobiście lub przez przesyłkę, gdyż masz możliwość zwrotu towaru w ciągu 10 dni,

wieć masz zabezpieczenie jak by Ci coś nie pasowało lecz są to 2 najlepsze propozycje do gier jak i również do wszystkich czynności w tej cenie. 

Masz problem z wyborem laptopa czy komputera? >Napisz do mnie<

Opublikowano

A opłaca się wziąć laptopa z większą przekątną np. 17.3 cali? jaki to będzie miało wpływ na wydajność i cenę i czy 15.6 to wystarczająco?

Mariuszw13.png
Opublikowano

Z 17 calowych nie dostaniesz tak dobre sprzetu w tej cenie jak wyzej wyminione. 15.6 jest znacznie wydajniejsze w tej cenie ZNACZNIE :P

Masz problem z wyborem laptopa czy komputera? >Napisz do mnie<

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...