Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Perfumy

091

Rekomendowane odpowiedzi

Bywalec
Opublikowano

Siemano, moje aktualne są na wyczerpaniu więc szukam \przyjemnych perfum'.

Nie chcę płacić Bóg wie ile za perfumy, ale nie chcę też jakiegoś szajsu który wywietrzeje po godzinie.

Zależy mi w sumie na w miarę przyzwoitej cenie i tym, żebym nie musiał wypsikać połowy flakoniku żeby zapach utrzymywał się chociażby przez kilka h. (oczywiście, nie mam zamiaru je*ać na kilometr, chodzi mi tylko o taki 'lekki' przyjemny zapach.

Opublikowano

Ile masz kasy, bo "mało wydać" to pojęcie względne. 

Jeżeli chodzi o trwałość i lekkość, polecam Dolce & Gabbana Pour Homme.
Tłukłem je prawie 2 lata i jeszcze trochę zostało, właśnie na cieplejsze dni.

Gucci Guilty, zapach jeszcze świeższy niż poprzednik, ale niestety strasznie nietrwały (może to wina mojej skóry ale odniosłem wrażenie, że niestety z ubrań czy szalika też szybko uciekał).

Z obecnych gorąco polecam Armani Code. Trzyma się przy skórze, jest klasyczny ale nie pachnie jakimiś korami czy drewnem. Dobry na co dzień i nie ważne czy nosisz do niego marynarkę czy koszulkę, zawsze pasuje :)
Mam też Diora Homme. To chyba najlepszy zapach jaki nosiłem, ale jest dość zobowiązujący i wieczorowy. Zdecydowanie odpada w bardzo ciepłe dni czy przy wyjściu na zakupy.

Odnośnie trwałości zapachów, idź do perfumerii, popsikaj i zobacz jak zapach układa się na skórze. Możesz też poprosić o tester. Potem oceń sam co jest dla Ciebie dobre a co nie. Ja zapachy zmieniam z kilkumiesięcznym wyprzedzeniem, właśnie po to, żeby dobrać ten najodpowiedniejszy dla mnie i dla pH mojej skóry.

f.png

Bywalec
Opublikowano

Ile masz kasy, bo "mało wydać" to pojęcie względne. 

Jeżeli chodzi o trwałość i lekkość, polecam Dolce & Gabbana Pour Homme.

Tłukłem je prawie 2 lata i jeszcze trochę zostało, właśnie na cieplejsze dni.

Gucci Guilty, zapach jeszcze świeższy niż poprzednik, ale niestety strasznie nietrwały (może to wina mojej skóry ale odniosłem wrażenie, że niestety z ubrań czy szalika też szybko uciekał).

Z obecnych gorąco polecam Armani Code. Trzyma się przy skórze, jest klasyczny ale nie pachnie jakimiś korami czy drewnem. Dobry na co dzień i nie ważne czy nosisz do niego marynarkę czy koszulkę, zawsze pasuje :)

Mam też Diora Homme. To chyba najlepszy zapach jaki nosiłem, ale jest dość zobowiązujący i wieczorowy. Zdecydowanie odpada w bardzo ciepłe dni czy przy wyjściu na zakupy.

Odnośnie trwałości zapachów, idź do perfumerii, popsikaj i zobacz jak zapach układa się na skórze. Możesz też poprosić o tester. Potem oceń sam co jest dla Ciebie dobre a co nie. Ja zapachy zmieniam z kilkumiesięcznym wyprzedzeniem, właśnie po to, żeby dobrać ten najodpowiedniejszy dla mnie i dla pH mojej skóry.

Co do ilości pieniędzy które chce przeznaczyć na perfumy - takowej nie ma, chce kupić takie które po prostu będą dobre, wydam tyle ile będzie trzeba jednocześnie nie chce wydawać zbyt dużo.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...