Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Efekt włączonego autopota

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam taki problem... gdy odpalam autopotę nie ma tego efektu 'toogle'

2483514108119101251504.png

Porodził by ktoś jak to dodać? :v

To samo tyczy sie pieczątek petów.

Opublikowano

Wszystko działa, tak to fakt. Poty odplają się, wszystko pięknie tylko tej ramki do okoła ich nie ma... Wrzuciłem effect i etc ponownie, dalej nic.

To samo mam z pieczęciami petów.

Gdyby ktoś mógł mi wskazać dokładnie w jakim pliku leży problem, był bym wdzięczny  :unsure:

Opublikowano

uiinventory.py

def RefreshBagSlotWindow(self):

def RefreshEquipSlotWindow(self):

kombinowałem z item count, myslałem że może to przez equip_bell w costinfo ale nie.

osobiście wątpie że problem leży tutaj, bo nawet jeśli to co z pieczęciami. Przecież one nie znajdują sie w uiinventory  8S

Opublikowano

RefreshBagSlotWindow dodaj sobie:

if itemVnum in (i,d,p,i,e,c,z,a,t,e,k):
                metinSocket = [player.GetItemMetinSocket(slotNumber, j) for j in xrange(player.METIN_SOCKET_MAX_NUM)]

if slotNumber >= player.INVENTORY_PAGE_SIZE:
                    slotNumber -= player.INVENTORY_PAGE_SIZE

isActivated = 0 != metinSocket[0]

if isActivated:
                    self.wndItem.ActivateSlot(slotNumber)
                else:
                    self.wndItem.DeactivateSlot(slotNumber)

a potem tylko quest :rolleyes:

może, może nie

Opublikowano

RefreshBagSlotWindow dodaj sobie:

if itemVnum in (i,d,p,i,e,c,z,a,t,e,k):
                metinSocket = [player.GetItemMetinSocket(slotNumber, j) for j in xrange(player.METIN_SOCKET_MAX_NUM)]

if slotNumber >= player.INVENTORY_PAGE_SIZE:
                    slotNumber -= player.INVENTORY_PAGE_SIZE

isActivated = 0 != metinSocket[0]

if isActivated:
                else:
                    self.wndItem.DeactivateSlot(slotNumber)

a potem tylko quest :rolleyes:

Wytłumacz mi jak możesz która linijka wprowadza to toogle do okoła ikonek, bo nie chce kombinować z czymś, czego do konca nie rozumiem... a na mpc nie ma o tym tutoriali, szukałem na epvp ale są tylko tuty jak dodać autopoty a nic o tym efekcie. 

Opublikowano

Wytłumacz mi jak możesz która linijka wprowadza to toogle do okoła ikonek, bo nie chce kombinować z czymś, czego do konca nie rozumiem... a na mpc nie ma o tym tutoriali, szukałem na epvp ale są tylko tuty jak dodać autopoty a nic o tym efekcie. 

może, może nie

Opublikowano

no to co tutaj jest nie tak że ten toogle się nie pojawia? bo na moje oko to jest chyba dobrze wszystko ustawione..

(ten kto wie dokładnie co podlega edycji żeby ten efekt się pojawił, prosze o wypowiedzenie się..)

http://wklej.org/id/1466510/
Opublikowano

1. pieczęcie petów się nie świecą bo przecież nawet nie ustawiłeś tego w 

2. albo mi się wydaje lub ta funkcja powyżej jest edytowana, nie jestem pewny ponieważ nie mam oryginała przed sobą

3. samo ustawienie pieczęci petów w tej funkcji powyżej nic nie da, musisz jeszcze edytować questa

Opublikowano

1. pieczęcie petów się nie świecą bo przecież nawet nie ustawiłeś tego w 

2. albo mi się wydaje lub ta funkcja powyżej jest edytowana, nie jestem pewny ponieważ nie mam oryginała przed sobą

3. samo ustawienie pieczęci petów w tej funkcji powyżej nic nie da, musisz jeszcze edytować questa

nie mam pojęcia jak to ustawić i w tym problem, gdyby ktoś mogl napisać mi dokladnie krok po kroku był bym bardzo wdzięczny, bo tak każdy pisze po kawałku edytuj tu, edytuj tam ale nikt nie napisze jak to dokładnie wykonać. 

Opublikowano

zmien na to

http://wklej.to/kXUlx

dodane, taby poprawnie... to klient sie uruchamia i wywala przy wejścu na postać....

I wgl co takiego twoja wersja zmienila? bo ja tu widze tylko na odświeżenie kostiumów.. ludzie.

if self.wndCostume:
		self.wndCostume.RefreshCostumeSlot()

Dobra, nieważne. Dzięki tym co chcieli pomóc, rozdam lajki. Temat można zamknąć sam przysiąde i pokombinuje. Pozdrawiam.

//można cls

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...