Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Mam pomysł na grę i..

umotex12

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Otoz mam bardzo rozbudowany pomysl na grę. Nie umiem programować, ale mogę rozpisać ją (pomysl i zasady dzialania) na kilkanascie stron, umiałbym także zrobić tekstury i interface. I co z tym dalej? Czy mogę gdzies sie z tym zglosic? Np. do jakiejs firmy??

Cały czas trwa dyskusja na temat przewagi DJów nad funkcją shuffle w winampie ~Paulo Coelho

Opublikowano

Możesz... ale wszyscy dobrze wiemy, jak to się skończy, prawdopodobnie albo cię całkiem oleją, albo nawet cię nie wpuszczą. Może szukaj konkursów na pomysł gry, jeżeli ktoś takie organizuje? A może poszukaj kogoś, kto Ci pomoże w realizacji? Jeżeli masz naprawdę dobry pomysł, to i chętni do jego realizacji się znajdą ;).

Pomagam w projektach dotyczących programowania (C++/C/Java/C#/inne). Jak masz jakiś problem, napisz do mnie, wspólnie poszukamy rozwiązania ;).

Opublikowano

jak sam tego nie zrobisz to ci nikt inny tego za ciebie nie zrobi, i tu nie chodzi tylko o programowanie, gry czy inne pierdoły... albo robisz coś do końca albo się poddajesz, uwierz mi wiem to z własnego doświadczenia.

Opublikowano

koszty wytworzenia gier pokroju: Risen, Asassyn, Wiedzmin to grube miliony i nikt nie będzie wydawał tyle kasy w ciemno.

Jak tak bardzo ci zależy to napisz list do jakieś firmy w Polsce RED-Project lub jakies innej z opisem całej gry a być może sie nią zainteresują i stworzą coś na wzór tego

Opublikowano

Możesz ale podejrzewam że jeżeli im się pomysł spodoba to mogą po prostu go podkraść i zostawić ciebie z niczym.

Jeżeli to nie jest bardzo zaawansowana gra, spróbuj poszukać jakiegoś programisty i się pobawcie w to.

r3ePj8E.png

Opublikowano

Możesz ale podejrzewam że jeżeli im się pomysł spodoba to mogą po prostu go podkraść i zostawić ciebie z niczym.

Jeżeli to nie jest bardzo zaawansowana gra, spróbuj poszukać jakiegoś programisty i się pobawcie w to.

Dokładnie tak jak up. Zaopatentuj (?) to i dawaj w ciemno xdd

Jakby nie było jutra, jakby nie istniał czas, chwila to dziś sekunda, ale zegar dawno już zgasł...

Trzyma przy sobie nas tylko wspomnienie tego, jak było tu nam na początku

4875_blue.png [*] 30.09.2016r. [*] 9368_gold.png

Opublikowano

Skończy się tylko na planach, większość z nas potrafiłaby rozpisać grę na kilkanaście stron.

Przecież nie mamy takiej ograniczonej wyobraźni coś dokleić z innej, coś własnego tu tam tego i 15 stron wychodzi.

Aczkolwiek pomysł to tylko kilka procent sukcesu.

Niestety nie wiem czy przejdzie dalej, najlepiej jakbyś natrafił na grupę tworzącą takowe gry, która by potrzebowała pomysłodawców.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...