Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kolega potrzebuje mocnego Androida

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mój kolega chciał kupić smartfona z androidem, a mianowicie używanego overmaxa Aim za 400zł, ale mu odradziłem ze względu na opinie produktów tejże firmy, więc szuka innego używanego:

Wymagania jego to:

- czterordzeniowy procek

- wyświetlacz od 3,5"

- dobra bateria (od 2000 mAh)

- 1 GB RAM

- podręczna pamięć min. 4GB

- z możliwością umieszczenia karty microSD

- mile widziana mocna dioda

- aparat nie musi być epicki (i tak by z niego nie korzystał)

To chyba na tyle... a może niech kupuje tego Overmaxa?? albo Doogee Voyager2 DG310??

Liczę na pomoc 

Opublikowano

Zły dział - powinieneś napisać w Platformy Mobilne. Temat zostanie przeniesiony.

A może Motorola Moto G? Wszystko pasuje, tylko nie ma slotu na kartę pamięci :) Albo Nexus 4?

//Edit

Budżetu nie podałeś to skąd miałem wiedzieć. 

Dzięki wspaniałomyślności administracji już nie pomagam na MPC Forum. 

Jeżeli w dziale panuje burdel, to skierujcie wzrok wyżej. 

Jeśli mnie jakoś znajdziecie (patrz > profil) to chętnie pomogę.

935801456340937867857.png

Opublikowano

no i co że dwa rdzenie? Przecież to snapuś, a LG jest akurat strasznie mocny pomimo tych 2 rdzeni. 

Czytamy powyżej... to nie moje wymagania

Opublikowano

No to szukaj jakiegoś chinśkiego gówna, za 400zł nie kupisz snapdragona z 4 rdzeniami. 

ps wydajność tych 4 gównianych rdzeni nie równa się 2 rdzeniowemu snapowi, ale cyfry są ważniejsze od wydajności, no przecież. 

lownfast

Opublikowano

Nie, nie ma. 

Poza tym patrze teraz na budżet, bo hardy coś tam podał ale przecież L9 II poza niego wykracza, no chyba że coś znalazłeś używanego bo jak nie to brałbym L7 II - może przeciętny ale ze snapem, niecałe 1GB ramu bo 768MB. Wydajny napewno. ;) 

lownfast

Opublikowano

No to szukaj jakiegoś chinśkiego gówna, za 400zł nie kupisz snapdragona z 4 rdzeniami. 

ps wydajność tych 4 gównianych rdzeni nie równa się 2 rdzeniowemu snapowi, ale cyfry są ważniejsze od wydajności, no przecież. 

Kupi... Sprawdź serię od Xiaomi. 

#teams4bal

Opublikowano

a jak wysyłasz Xiaomi na gwarancje to serwisują go w Polsce?

Tak. Jeżeli zakupisz np. na allegro :) Mój kolega kupił w ich oryginalnym sklepie - czekał na przyjście przesyłki jakieś 2 dni. Przesyłka leciała z Hong Kongu do Płocka.

#teams4bal

Opublikowano

Ale po co mi to? Daj mi link/adres do polskiego serwisu i udowodnij ze jest serwisowany w Polsce konkretnie do modelu który polecasz w przedziale 400 zl. Chodzi mi o gwarancję producenta a nie sklepu.

lownfast

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...