Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Radeon R9 270 i Monitor

SgtWolfee

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam problem a raczej dylemat z zakupem nowego komputera. Chodzi mi mianowicie o kartę grafiki AMD Radeon R9 270 ( bez X !!! ). Mam już gotowy zestaw do zamówienia jednak na drodze stanął mi pewien problem. Chodzi mi o kartę od ASUS'a R9 270. Zamierzałem ją zamontować jednak kiedy miałem trochę przerwy od neta okazało się że kochany ASUS podniósł cenę karty o 120 zł ... Więc nie wiem czy może jednak kupić tą kartę od MSI, która kosztuje 630zł ( tak btw. kupuje na Morele.net ). Niby prosta sprawa ale jedno mnie trapi a mianowicie mój monitor, który ma już 7 lat Lenovo K19. Wiem, że jest dobry jak na LCD ale obsługuje tylko VGA/D-SUB. ASUS daje możliwość korzystania z tej karty przez adapter ale czy MSI też daje taką możliwość ?

Czekam na sugestie i byłbym również wdzięczny jeżeli ktoś mi podpowie co się bardziej opłaca : czekać aż ASUS wróci do starej ceny czy może kupić model MSI ? Zależy mi też na czasie bo jestem graczem i uwierzcie mi : gra w LoL'a i WoT'a czy jakiekolwiek gry przy 10 - 28 FPS to udręka ... 

Będę wdzięczny za każdą odpowiedź !

Opublikowano

Wydajność taka sama, chłodzenie w msi ciche i wydajne , też ją podłączysz prze przejściówkę, bierz msi jeśli tańsza.

Proponowane zestawy komputerowe na bieżący miesiąc:

KLIK!

Pomogłem? Daj lajka! Potrzebujesz mojej pomocy? Oznacz proszę mój nick w poście @Nitex

:)

Opublikowano

Przejściówka w każdym sklepie komputerowym jest do kupienia za jakies +- 5zl. Poza tym korzystanie z takiej karty bez monitora LCD oraz HDMI to troche strata karty. Sam ostatnio kręciłem r9 270 i spokojnie uzyskuje takie zegary jak r9 270x. Najlepiej z tego co wiem kreci sie gigabyte na windforce 2x, wiec jak masz taka opcje, bierz ta konfiguracje.

Opublikowano

Co do monitora to zamierzam kupić nowy ale dopiero w przyszłym roku bo po kupnie komputera w portfelu znów będzie tylko powietrze ;) Dzięki za odpowiedzi !

Opublikowano

Gigabyte WF2 to jeden z największych niewypałów w przypadku R9 270 (bez X). Nie dość, że cieplejszy zarówno od Asusa jak i MSI to jeszcze do tego zdecydowanie głośniejszy. Jak brać to właśnie MSI

http://www.morele.net/karta-graficzna-msi-radeon-r9-270-2gb-gddr5-256-bit-hdmi-2xdvi-dp-r9-270-gaming-2g--599531/

Poza tym jak już się bawić w przejściówki to zdecydowanie lepiej kupić bezpośredni kabel DVI-VGA. Przy przejściówkach w połączeniu z tak mocnymi kartami mogą występować problemy z widocznym odświeżaniem ekranu. Zakup kabla zmniejsza lub całkowicie eliminuje to zjawisko. Sam kiedyś przez to przechodziłem i kupno kabla zamiast przejściówki prawie wyeliminowało to zjawisko.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...