Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Gladius m40 - problem z wentylatorami

Nitex

Pytanie

Opublikowano

Cześć, posiadam obudowę SPC Gladius m40. Mam zamontowane na górze dwa dodatkowe wentylatory, podpięte do kontrolera  w obudowie. Otóż problem jest taki, że gdy odpalam komputer czasem jeden z nich nie startuje w ogóle, czasem obydwa wystartują, a czasem żaden. Trzeba je popchnąć lekko, albo ustawić kontroler na pozycję stop i potem znowu na high/low. Nie przeszkadza mi to zbytnio, ale fajnie by było jakby działało wszystko ładnie. Da się coś z tym zrobić w domu, czy raczej zostaje serwis?

Proponowane zestawy komputerowe na bieżący miesiąc:

KLIK!

Pomogłem? Daj lajka! Potrzebujesz mojej pomocy? Oznacz proszę mój nick w poście @Nitex

:)

6 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@ref

KLIK!

Pomogłem? Daj lajka! Potrzebujesz mojej pomocy? Oznacz proszę mój nick w poście @Nitex

Opublikowano

jakie to wentylatory? moze nie startuja na 5v bo wymagaja wyzszego napiecia do rozruchu? sprawdz je pod wyjsciem z plyty glownej, moze walniety kontroler

Opublikowano

Wentylatory to SPC Zephyr, na płycie normalnie startują. Myślę, że nie ma co ich smarować bo są to nówki.

KLIK!

Opublikowano

Dobra, dzięki za odpowiedź, na gwarancję nie zamierzam oddawać, więc sobie kupię ta przejściówkę z molexa. Do zamknięcia.

KLIK!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...