Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Polski] Przedstaw sylwetkę i filozofię...

James1919

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Od razu zaznaczam  że nie proszę byście za mnie zrobili tą pracę a chcę byście mnie nakierowali jak ją zrobić :)

Bo widzicie ja z polskiego za dobry nie jestem i szczerze nie zależy mi na umiejętności pisania opowiadań etc.

Zadanie brzmi: 

Przedstaw sylwetkę i filozofię Platona, Arystotylesa i Sokratesa 

O co chodzi z tą sylwetką? Mam napisać ile mieli w bicku? :)xD 

A tak na serio może ktoś mnie nakieruje co ja mam napisać! Bo załamują mnie zadania z polskiego!

Cześć...

Opublikowano

Sokrates interesował się etyką - nauką o moralności. Sformułował pojęcie cnoty i twierdził, że tylko cnotliwe życie prowadzi do szczęścia. Miał świadomość swojej niewiedzy. Cytat : " Wiem, że nic nie wiem. ". Platon to uczeń Sokratesa. Uważał, że świat składa się z rzeczywistości materialnej poznawanej przez zmysły, oraz idealnej poznawanej przez pojęcia. Arystoklates to uczeń Platona. Stworzył podstawy teorii literatury. W dziele 'Poetyka' opisał tragedię i epos. Interesował się problemem duszy ludzkiej.

CavernousEarlyIcelandichorse-size_restricted.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...