Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Rozwiń swoją wyobrażnię.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Myślę ze wy gracze Minecraft'a mi pomożecie , otóż chciałbym założyć serwer a każdy wie ze minecraft dzieli się na takie tryby:

Easy/Drop

Hardcore

Survivial

RPG

SkyBlock

PVP

I wiele innych.

Mam do was pytanie chciałbym założyć jakiś nowy tryb i chce zdać się na waszą wyobraźnie i skorzystać z niej.

Jak możecie jak według was ma wyglądać idealny serwer i na czym on miałby polegać i wypiszcie swoje plusy i minusy.

Pozdrawiam

Opublikowano

Wg. mnie dobrym pomysłem byłby serwer "historyczny". Polegał by on na stworzeniu kilku(nastu) państw historycznych z tego samego okresu których zadaniem byłoby się poszerzać o nowe wsie, miasta, wioski, podbijanie innych państw itp. Państwa mogłyby zawierać sojusze, wypowiadać wojny itd. Zostali by wybrani władcy tych państw, którzy mieli by pełną władzę w swoim królestwie, nadawali by rangi, podejmowali decyzje itp. Serwer musiałby mieć dużo slotów, dobrą maszynę oraz czujnych adminów, gdyż zawsze trafi się jakiś gimbus który będzie chciał zrobić wszystko aby serwer upadł

Opublikowano

@1361622928-U485574.pngMistrzuuu1 Jeśli będziesz budował ten serwer historyczny będziesz musiał oddzielić miasta jakąś granicą czy coś, którą w czasie wojny bd mógł zdjąć król, rangę tę bd można kupić w sklepie. Jak chcesz mogę pomóc w budowie

Opublikowano

@1361622928-U485574.pngMistrzuuu1 Jeśli będziesz budował ten serwer historyczny będziesz musiał oddzielić miasta jakąś granicą czy coś, którą w czasie wojny bd mógł zdjąć król, rangę tę bd można kupić w sklepie. Jak chcesz mogę pomóc w budowie

Wszystko się pomyśli narazie skupiam się na budowie spawnu.

Opublikowano

@1361622928-U485574.pngMistrzuuu1 spoko. Tylko pamiętaj, musi być wszystko na tip top bo inaczej graczy nie bd, lepiej buduj powoli (tak samo pluginy) bo jeśli gracze ujrzą jakiś błąd, to odejdę.

Póki co ze startem się nie spieszę próboje analizować kazdy klocek który postawię ;]

Opublikowano

A i jeszcze 2-3 pytanka do was.

- TeamSpeak serwerowy obowiązkowo?

- Jaki hosting polecacie do serwerów takie typu serwera?

- Ile ludzi grało by na takim serwerze?

Opublikowano

Moim zdaniem najlepszym serwer jest serwer, który wszystko posiada autorskie. Na tym forum jest coraz więcej tematów, aby ktoś podawał wam pomysły na serwer. Weście ruszcie dupsk* i sami coś wymyślcie, a nie tworzycie tematy "Jaki tryb mam zrobić "

~ Wyklikane z mojego HTC desire 500

Opublikowano

Moim zdaniem najlepszym serwer jest serwer, który wszystko posiada autorskie. Na tym forum jest coraz więcej tematów, aby ktoś podawał wam pomysły na serwer. Weście ruszcie dupsk* i sami coś wymyślcie, a nie tworzycie tematy "Jaki tryb mam zrobić "

~ Wyklikane z mojego HTC desire 500

Rozumiem twoje oburzenie ale sam wiesz ze lepiej się spytać graczy jaki serwer wolą niż robić w ciemno dla 10 osob.

Opublikowano

Proponuję survival, bez gildii. Działka kosztuje np 10 diamentów jak je mam i wpisze komende /załóż daje mi cuboid 10x10 gdzie buduje domek itd... wszystko inne jak na singlu pvp off tnt off

Opublikowano

A i jeszcze 2-3 pytanka do was.

- TeamSpeak serwerowy obowiązkowo?

- Jaki hosting polecacie do serwerów takie typu serwera?

- Ile ludzi grało by na takim serwerze?

-tak

-pukawka

-jeśli miałbyś autorskie tryby (których nie ma nigdzie indziej) oraz te tradycyjne to myślę że 100+ a może i więcej

Opublikowano

SkyWars - spawn i wszystko w powietrzu, podobne do sky block bo w powietrzu ale możliwość latania i zabijania, grabieży; jetpack, plecaki jakieś inne fajne pluginy, spawner krowy dla gracza spawner szkieleta też, warp surowce - ogromnny cuboid wypełniony wszystkimi surowcami - serwer głównie nastawiony na rozbudowe (działka powietrzna) i walke z innymi graczami gdzie niegdzie latająca wyspa z dinozaurami.

Opublikowano

SkyWars - spawn i wszystko w powietrzu, podobne do sky block bo w powietrzu ale możliwość latania i zabijania, grabieży; jetpack, plecaki jakieś inne fajne pluginy, spawner krowy dla gracza spawner szkieleta też, warp surowce - ogromnny cuboid wypełniony wszystkimi surowcami - serwer głównie nastawiony na rozbudowe (działka powietrzna) i walke z innymi graczami gdzie niegdzie latająca wyspa z dinozaurami.

Dzięki za propozycje ale wybrałem już

Opublikowano

Co do tych miast bardzo mi sie ten pomysł podoba i od jakiegoś czasu już nad tym myślałem. Pare tematów wyżej też założyłem on tym pytanie. Wiele osób pozytywnie odpowiada na to jak to tam opisałem, więc myśle że moglibyśmy zrobić coś takiego. My, dlatego że przy tym jest więcej roboty niż przy trybach typu MineZ czy Prison :/

To wygląda jak sygnatura!

Opublikowano

Co do tych miast bardzo mi sie ten pomysł podoba i od jakiegoś czasu już nad tym myślałem. Pare tematów wyżej też założyłem on tym pytanie. Wiele osób pozytywnie odpowiada na to jak to tam opisałem, więc myśle że moglibyśmy zrobić coś takiego. My, dlatego że przy tym jest więcej roboty niż przy trybach typu MineZ czy Prison :/

Podaj kontakt chętnie to rozwarze.

Opublikowano

@Bump

Póki co mam wybudowane 30-40 % spawnu głownego i napisane pare pluginów oraz trochę fabuły  czyli jakies 30% serwera jest gotowe.

W tym momencie potrzebuje waszej pomocy po woli konczą mi sie pomysły.

Jeżeli macie jakieś propzycje piscie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...