Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pomysł na serwer PvP.

KksGames

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie,

Tworzę serwer PvP,

i jak każdy chce aby był ciekawy!

Czy macie jakieś pomysły aby urozmaicić ten tryb?

Nazwa mi się zepsuła... Miało być "[szukam] pomysłu"

Opublikowano

Mam kilka pomysłów :)

• Ładna oprawa graficzna Chat'u
  • Autorskie Clany na serwer ew. z bukkit.org
  • Brak opcji "Pay2Win" Czyli jeśli ktoś kupuje Vip'a to jest OP
  • Duża ilość skrzynek na mapie
  • Ładna mapa
  • Wymiany z graczami (Plugin)
  • Walki 1 vs 1 oraz 3 vs 3
  • Dużo Eventów (Najlepiej jakby było parę które uruchamiają się automatycznie)
  • Parcour dla zabawy
  • Plugin/Skrypt na sprawdzanie graczy (Bardziej rozbudowany)
  • Ranking/Topka
  • Wiadomości typu "Double Kill" itp dla gracza który zabił
  • Magazyny na itemy dla Vipa (Np. Plecak)
Opublikowano

- Super, mapa

- Skrzynki na mapie porozmieszczane różnorodnie z itemkami 1 raz na dzień można brać

- Parkoury

- Warpy

- Kilka map do wyboru

- Kity

- Ogar Administracja

- Ładny spawn

- Chat z kolorami, wyglądający super

Noi to tyle ode mnie ;)

Pozdrawiam

sygnaturka.png
Opublikowano
  • Autorskie tryby
  • Ogarnięta Administracja
  • Ładny chat
  • Każdy tryb musiałby mieć zajefajną mapę
  • Serwera premium z możliwością zakupienia wejściówki non-premium (co spowoduje mnie graczy tak zwanych ,,gimbusów'')
  • Standardowe tryby takie jak ChestPVP czy 1vs1 oraz autorskie (jak chcesz jakieś pomysły zapraszam na pw)

To chyba tyle :D

Opublikowano

Hmmmm... Pomyślmy. Jest kilka sławnych serwerów pvp, a więc trudno będzie się wybić :). Co do tego to jeżeli nie masz pomysłu na serwer to co nie twórz. Moje pomysły są takie:

- autorskie pluginy, tryby, i jedyna w swoim rodzaju administracja.

- kilka trybów pvp (ChestPvP, xVSx, i kilka autorskich)

- wydajna maszyna, aby nie byli lagów, aby można było grać normalnie.

Ode mnie to tyle.

Opublikowano

• Jakaś fajna mapka ze statkami, domkami itp,

Skrzynki w których można coś znaleźć,

Nowe rodzaje broni,

Skrzynki startowe

Vip, SVip i Elita

Jakieś małe mini gierki dzięki którym można coś zdobyć.

Opublikowano

Witaj, 

Swego czasu skomentowałeś moją prezentacje i serwer, że są słabe :D Było to wszystko w jednym. 

Teraz nowa edycja. Sprawdź sobie EPICKIE BRONIE na moim serwerze. One na pewno urozmaicają rozgrywkę. 

Opublikowano

Ogranięty serwer PVP(to tylko moja opinia):

• ładna mapa/mapki, do których wbija się poprzez portal/ wejście do określonego miejsca ew. tabliczka, byleby nie poprzez np./warp kox, ponieważ to strasznie irytujące, i ukazuje niski poziom serwera
  • kilka trybów tj. np. kox - walki z koxami, refialami itd., potion - całe eq potek, knock - spychanie ludzi etc.
  • dobrze dopasowane kity
  • brak bug'ów w mapach np. jeśli robiłbyś tryb knock, to nie ma tak jak się wpadnie do "rowu" przeżyje się jakimś cudem z pół serca
  • i brak bugów w konfiguracja pluginów ;x
  • tryby X vs X
  • częste eventy, każdemu po jakimś czasie samo klepanie się nudzi, więc trzeba trzymać ludzi na serwerze
  • administracja nie ma dostępu do komendy /give a wyrzucanie i podnoszenie itemków jest zablokowane (chociażby na skryptach) co do podnoszenia itemów na trybach, to tego też by miało nie być bo itemki by się usuwało (mniej lagów), a gracze po respie mieliby nowe ity
  • po śmierci odradzamy się na trybie na, który wbiliśmy, a nie na spawnie i od nowa biegać ....
  • auto-resp, bez klikania "Respawn"
  • waluta
  • jakiś tryb gdzie można wbić z itemami za zarobione monety, nie kupiłeś nic nie masz żadnego eq zabiją cię na tym trybie musisz kupić nowe ity
  • dobry sklepik z ogarniętymi cenami i jakieś specjalne itemy np. kolorowe fajerwerki, aby na serwerze nie było sztywno
  • chciałbym osobiście (Tej opcji nie spotkałem na innych serwach PVP) - walki z graczami na mapce gdzie respią się agresywne moby i tą walke utrudniają
  • to już trudniej, ale np. pety
  • min. 80 slot
  • ogarnieta moderacja - chat i administracja - codzienne sprawdzanie cheater'ów
  • Jedna ranga VIP, nie kilka tj. "supervip" "ubervip" "niesamowityvip" "OpVipATyToDno"
  • vip nie jest OP
  • dużo rzeczy dla vipa, bardziej ozdobnych przykuwających uwagę do kupna - wkońcu ta ranga utrzymuje serwer, chyba, że wykładasz na niego z własnej kieszeni
  • utrzymania się serwera, oraz przykładania się do niego twórcy
  • ogarnięty chat ... tj. kolory rang i auto-broadcastery

Noi to chyba tyle D:

• 10 miesięcy temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...