Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Inne osoby nie widzą mojego serwera.

KozikS

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam !

Mam otóz problem z moim serwerem prywatnym. od jakiegoś czasu mój serwer nie jest wykrywany na komputerach moich kolegów , a robie go normalnie z hamachi/bez  hamachi i Tak go nie widać ( ja go widzie i moge wejść na serwer ) . Więc mam pytanie do was czy możecie mi pomóc żeby był widoczny ?

Opublikowano

Nie rozumiem o co Ci dokładnie chodzi. Napisz dokładnie, wytłumacz, bo nie wiem czy ktoś zrozumie co napisałeś i Ci pomoże. Ja mógłbym Ci pomóc, ale nie rozumiem co napisałeś.

sygnaturka.png
Opublikowano

Koledzy mają włączonego hamaka? Sa w grupie? zmieniałes cos w server.properties ?

hihihi hehehe hahahaha...

Opublikowano

Miałem ten sam problem, upewnij się czy koledzy są w sieci hamachi, jesli dalej są wyłacz zapore Windows

Panel Sterowania >> System i zabezpiecznia >> Zapora systemu Windows >> Włacz lub wyłącz zapore

Pomogłem daj Like :)

Opublikowano

Koledzy mają włączonego hamaka? Sa w grupie? zmieniałes cos w server.properties ?

tak sa i maja

Miałem ten sam problem, upewnij się czy koledzy są w sieci hamachi, jesli dalej są wyłacz zapore Windows

Panel Sterowania >> System i zabezpiecznia >> Zapora systemu Windows >> Włacz lub wyłącz zapore

Pomogłem daj Like :)

sprawdze jak wejde na komputer ;)

Kolego na jaka Versie masz serwer np serwer 1.7.2 a koledzy maja 1.7.8 i nie widza dlatego niech zmienia wersie mc na wersie serwera

Pomogłem like

1.7.4 robilismy bo kolega ma non premium

@Ishubito zgaduje ze u jego kolegów pokazuje can't connect to server.

zgadza się
Opublikowano

Po prostu twój router może mieć zablokowane portu lub masz włączone windowsowską zaporę systemu, ponieważ problem polega na tym że od serwera (od Ciebie) nie docierają pakiety do klienta (twoich kolegów) to może być jedynie wina firewalla bądź blokady portów, ostatecznie usługodawcy łącza internetowego.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...