Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Packard Bell - co sądzicie...

T0M333K

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema, zakupiłem sobie nowy sprzęcik tejże marki.

Parametry:

Procesor - 2rdzenie 2wątki 2.46ghz

RAM 4gb

Grafika zintegrowany intel 1gb.

Z tego co wiem na "flakach" ASUSa to jest oparte.

Co sądzicie o tym sprzęcie?

W co moożna będzie na tym zagrać?

Lol, MeinCraft, NFSW CS:GO- to na pewno zabangla.

A jaki z ostatnich nfsów na tym uruchomie? Jakieś inne fajne gry?

Nie chodzi mi o najnowsze tytuły tylko o coś normalnego.

Thx za odpowiedzi - wartościowe nagrodze lajkiem.

Opublikowano

Na integrze w za wiele nie pograsz. Nie wiem czy w te wymieniony gry będzie się dało grać w miarę.

Proponowane zestawy komputerowe na bieżący miesiąc:

KLIK!

Pomogłem? Daj lajka! Potrzebujesz mojej pomocy? Oznacz proszę mój nick w poście @Nitex

:)

Opublikowano

Hmmm... No to patrze Że w gronie zaj3bistych informatyków sie tutaj znajduje...

MC LoL i NFSW grałem na starym przy 20 fps (parametry starego: intel 1x1.86 ghz, 2.5gb ram, 128mb zintegrowany intel).

Jeżeli nikt normalny sie nie odezwie to prosze o zamknięcie tego tematu, bo opinia trolli dla mnie wiele nie znaczy...

Bo: Nie ważne jaki masz sprzęt, ważne czy potrafisz go w pełni wykorzystać...

Opublikowano

Hmmm... No to patrze Że w gronie zaj3bistych informatyków sie tutaj znajduje...

MC LoL i NFSW grałem na starym przy 20 fps (parametry starego: intel 1x1.86 ghz, 2.5gb ram, 128mb zintegrowany intel).

Jeżeli nikt normalny sie nie odezwie to prosze o zamknięcie tego tematu, bo opinia trolli dla mnie wiele nie znaczy...

Bo: Nie ważne jaki masz sprzęt, ważne czy potrafisz go w pełni wykorzystać...

Skoro lepiej wiesz, to po co się pytasz na forum? 20fps to nie gra, to jest męczarnia.

Proponowane zestawy komputerowe na bieżący miesiąc:

KLIK!

Pomogłem? Daj lajka! Potrzebujesz mojej pomocy? Oznacz proszę mój nick w poście @Nitex

:)

Opublikowano

Nie powiedziałem ceny więc nie mówcie że przepłacony...

Chodzi mi o parametry czy powiecie coś na ten temat czy temat do zamknięcia?

Lapek nie zakupiony w Polsce!

Zakupiony po okazyjnej cenie - inaczej bym go nie brał, a i tak lepszy niż miałem.

Opublikowano

Ogólnie mam w miarę podobnego lapka

i3 2x2.4 GHz

Też jakaś zintegrowana od intela (niby jest jakaś jeszcze osobna ale jej chyba nie wykrywa, a nawet jak jest to chyba nie dużo lepsza)

8GB RAM

Win 8.1 64-Bit

I co do tych gier co ty piszesz:

LoL - nie gram więc nie wiem

MineCraft - zależy od serwera lub paczki modów średnio 30-60 FPS na TINY/SHORT. Powiem Ci że czasami na dużych paczkach modów mam więcej FPS niż na samym MC z OptiFine. Niektóre paczki modów są po prostu dobrze zoptymalizowane

CS:GO - na niskich od 30-45 FPS, raczej więcej się nie zdarza.

NFS:W - nie gram ale myślę że na niskich w 30FPS zagrasz

Powiem Ci że raczej w większość gier pograsz na najniższych w ok. 30FPS. Nie mówię o najnowszych grach, które są lub będą np. FIFA15, FarCry4, GTA V tam to pewnie będzie z 10-15 FPS co już nie jest grą.

PS: Jeśli masz tego lapka to co to za problem zainstalować w/w gry i przetestować?

Opublikowano

Pytam, bo może ktoś ma podobnego i coś więcej na ten temat mi powie :) Thx za odpowiedź - pierwszą sensowną.

Opublikowano

Karty zintegrowana intela są równe HD4000 i HD4400 i HD4600... 

Jeśli masz HD4600 to nie jest tak tragicznie

Masz problem z wyborem laptopa czy komputera? >Napisz do mnie<

Opublikowano

Jaka to jest 7ma generacja intela? Chodzi o grafe? To jest właśnie ta 4600? Ona w miare dobra jest?

Opublikowano

Patrzyłem, szukałem jakich kolwiek oznaczeń tej karty graficznej co mam w lapku - nic nie ma.

Zainstalowałem NFSW i automatycznie przypisał mi średnie ustawienia i max rozdziałke, zero zacinek i problemów na max tylko lekkie klatki na starcie wyścigu (max rozdziałka) - temperatura 37°C w grze więc nie obciąża.

Pisze że jest to Intel 7 generacji - dokładnie nie wiem co to znaczy...

Opublikowano

Patrzyłem, szukałem jakich kolwiek oznaczeń tej karty graficznej co mam w lapku - nic nie ma.

Zainstalowałem NFSW i automatycznie przypisał mi średnie ustawienia i max rozdziałke, zero zacinek i problemów na max tylko lekkie klatki na starcie wyścigu (max rozdziałka) - temperatura 37°C w grze więc nie obciąża.

Pisze że jest to Intel 7 generacji - dokładnie nie wiem co to znaczy...

powiem ci coś, intel nie wypuścił procesorów 7 generacji, póki co mamy 4

HD4600 posiada wydajnośc jak GF710

nie sądze by był to 4600, skoro to jest montowane w i7

bez DOKŁADNEGO modelu procesora nic ci nie mozemy powiedziecm, imo nadal przeplacony, integra nie sluzy za dobrze do gier, tak samo laptop

­

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...