Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Stary komputer

KosiarzLive

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Podczas gdy wchodzę na wersje 1.7.2, menu działa mi normalnie, problem jest gdy wchodzę do gry single i multi.

Dokładnie chodzi o masakryczne lagi.

Windows XP

Ram 1,5

Karta Graficzna ati 9550 256 mb shader 2.0

W czym problem?

Wcześniejsze wersje 1.6.x itd. działają prawidłowo.

Wyskakuje błąd Open AL.

-Pisane na szybko, bo z komórki. :f

Opublikowano

Wystarczy zrobić parę czynności 

• Maxymalnie 3 mody
  • Wymagany Optifine
  • Java aktualizacja
  • Wyłącz programy w tle 
  • Daj jak najmniejszy rendering.
Opublikowano

Oczywiście optifine musi być, aby lagi były jakotako mniejsze. 

Tutaj masz kilka opcji w minecrafcie które wyłącz jak będziesz w menu : 

- Jakoś grafiki daj na szybka

- Renderowanie daj na najmniejsze (kiepsko się tak gra, ale to zmniejszy lagi)

- Animacje chodzenia wyłącz (może to coś da)

- Chmury wyłącz

- Wyłącz gładkie oświetlenie

Spróbuj tego i powinno być troszke lepiej. Jak kompletnie nic nie pomoże, to prawdo podobnie format bo może masz za dużo syfu, albo nowy komputer kolego :D 

Kappa.

Opublikowano

Twoja karta już zbytnio nie wyrabia dla podstawy silnika 1.7.x 

Przede wszystkim zaktualizuj sterowniki pod kartę graficzną, kolejne co to sprawdź aktualizację JAVY. 

Uruchom grę w jak najmniej obciążonym środowisku, to powinno zmniejszyć lagi.

Jeżeli lagi występują na sp i mp to znaczy że problem najprawdopodobniej leży po stronie grafiki, procesora lub pamięci RAM.

Podczas grania w minecrafta nie używaj odtwarzacza muzyki, przeglądarki, innych gier itp.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

A ja mam zasadnicze pytanie ile masz FPS w trakcie patrzenia bezruchu w ziemię a ile w trakcie biegania, czy jest różnica między FPS'ami na SP/MP i jakiego masz procka.

Bo osobiście grałem do niedawna w Minecrafta z kilkunastoma modami na PC z prockiem 1.34GHZ, 768 ram i kartą graficzną GeForce FX 5500 na SP wyciągało do 65 fps (od 20 się ciężko gra) a na MP było tak od 25~45.

Możesz też ściągnąć nowe sterowniki do karty graficznej. Polecam też użycie Defragglera który zdefragmentuje dość szybko i dokładnie twój dysk twardy i oczywiście CCleaner którym wyczyścisz komputer ze starych śmieci.

Opublikowano

Poprostu wgraj OPTIFINE i zmień szczegółowe ustawienia...Najbardziej pomaga wyłączenie niepotrzebnych animacji. Również polecam sterowniki [najlepiej najnowsze do procesora,karty graficznej itp] Jeżeli to nic nie da na oficjalnym forum minecraft jest paczka nazywana '' Full FPS '' czy jakoś tak.Daję ostrego kopa w ilość FPS'ów . Lub ciśnij F3 i sprawdzić co przeciąża grę.

Opublikowano

Debile... Pisza to samo tylko w zmienionej formie. Wasze rady malo mu dadza. Zmniejsz mipmap level.na 0 i fpsy skocza :). Mam to samo i dlatego wiem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...