Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Petycja o stworzenie Metin 3

Szteker

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Wpadłem na pomysł, aby zrealizować petycję do gameforge o stworzenie Metin 3 na tym samym silniku co 2 tylko z odnowioną grafiką, dwoma nowymi postaciami, misjami, itemami, mapami, potworami itd. Przekonać ich do odświeżenia tej gry przedstawiając cały system gry na tacy. Mając taki duży zespół problemem nie powinna być takowa produkcja. Zbierzemy z 400 tysięcy graczy, to może poważnie zaczną rozważać tą kwestię i na 2016 popykamy już :) Co wy na to? Jak to się widzi w waszych oczach?

Pozdrawiam

Opublikowano

Zanim zbierzesz taką ilość podpisów to będzie rok 2016, a nie wiadomo czy oni to zaakceptują, a nawet jeśli to w 2018 powstała, by gra, a Tobie jak i innym graczom ode chciało, by się grać. :)

Opublikowano

To nie ma sensu, wszystko olewają. Grać w MT2, chociaż nie ma już tego klimatu co był kiedyś. :c

Podejrzewam, że i tak ktoś, kto gra w obecną wersje to przy niej zostanie.

113331483371297180698.jpeg

Opublikowano

Napiszę do GF i Ymir, czy dopuszczali by takową możliwość jeśli by zebrać odpowiednią ilość podpisów (można nawet zaangażować w to inne kraje, napisać na najpopularniejszych forach, żeby zbierali swoich graczy i się z nimi na bieżąco kontaktować - każdy kraj 1-3 przedstawicieli i git). Dla twórców gier liczy się hajs, więc mogliby zaangażować się i w ten projekt, który nie byłby wcale głupim rozwiązaniem dla nich. Wiem, że prawie niemożliwe jest powstanie metin 3, ale wiara to podstawa w działaniach. Może szanse są nie wielkie, ale gdy się uda, to pomyślcie sobie jakby to było zagrać wojem, ninją, surą czy szamanem w ulubionym królestwie na nowym silniku graficznym :D

Opublikowano

Moim zdaniem metin powinien być jaki jest teraz każdy się przyzwyczaił do starego metina ta gra zawsze coś miała w sobie kiedyś ten klimacik mnóstwo graczy a potem privy wyludnienie boty i tak skończył metin ...  przykra rzeczywistość :( 

Opublikowano

Tak jest z większością gier MMORPG, boty niszczą wszystko, dlatego przydałoby się odświeżenie. W metina też chciałbym pograć na starych klimatach, więc wszystko zostawić tak jak jest, tylko na nowej grafice, może jedynie dodać 1 nową klasę i kilka nowych map. System taki sam. Nawet jeśli to się nie uda, to można namówić gameforge, aby zrobiło rewolucję w serwerach. Połączyć wszystkie, tak aby były z 3 i otworzyć nowy serwer. Na pewno ludzie by grali, a duża ilość ludzi to główny atut klimatu metina. Tak samo jest teraz z tibią, wiało jak zawsze pustką, ale niedawno otworzyli Quallie na razie tylko do paccow, to nawet pół godziny trzeba czekać, aby się zalogować w porze popołudniowej. Można nawet namówić GF, żeby odświeżyli co nieco skille (inne kolory starczą np biała aura na P), żeby rutyną nie wiało i dodali kilka nowego sprzętu do eq i jazda będzie.

Opublikowano

@Szteker polać koledze ;)

Moim zdaniem to powinni zresetować całego PL'a dodać parę nowości nową misję i jedną klasę np.Samuraj, zrobić fuzję serwerów aby powstał jeden wielki i tyle ;P

Opublikowano

@Szteker polać koledze ;)

Moim zdaniem to powinni zresetować całego PL'a dodać parę nowości nową misję i jedną klasę np.Samuraj, zrobić fuzję serwerów aby powstał jeden wielki i tyle ;P

Co wtedy z czasem poswieconym na wbicie lvla, kasa wydana na isa?

Z postaciami juz przestancie.. Metin to ma byc metin dobra gra z 4 postaciami, a nie jakies samuraje lel.

4zzt3n.png

Opublikowano

Teraz uznałem, że metin3 nie ma sensu, zbyt się najarałem tą kwestią :D Ale będę się starać, aby zrobili na globalu, połączyli serwery w 3 lub nawet 1 i im dali jakieś bonusy oraz stworzyli nowy, lecz dopiero po odświeżeniu kilku rzeczy - skille, ubzrojenie, mapy i dungeony. Metin 2 wciąż żyje, więc mogą wynająć kogoś konkretnego z serwerów prywatnych co się na tym zna i raz dwa wszystko byłoby gotowe.

Opublikowano

Wg mnie nowy silnik graficzny oraz zwiekszenie dropu yang oraz nagrod za misje, aby byly dostosowane do aktualnych cen (ostatni raz poprawny stosunek byl jakies 5 czy 6 lat temu) to byloby zbawienie.

Opublikowano

Wpadłem na pomysł, aby zrealizować petycję do gameforge o stworzenie Metin 3 na tym samym 
silniku co 2 tylko z odnowioną grafiką

Na tym samym silniku z odnowioną grafiką?  o.O 

Musieli by zrobić na nowym silniku, żeby grafika w jakiś sposób różniła się od tej teraz. 

i5 2500k @ 4,5 Ghz + SilentiumPC Spartan - CF 2x Radeon HD 6850 - Aerocool Strike X 600 W - Qoltec Startstation

Opublikowano

Tak jest z większością gier MMORPG, boty niszczą wszystko, dlatego przydałoby się odświeżenie. W metina też chciałbym pograć na starych klimatach, więc wszystko zostawić tak jak jest, tylko na nowej grafice, może jedynie dodać 1 nową klasę i kilka nowych map. System taki sam. Nawet jeśli to się nie uda, to można namówić gameforge, aby zrobiło rewolucję w serwerach. Połączyć wszystkie, tak aby były z 3 i otworzyć nowy serwer. Na pewno ludzie by grali, a duża ilość ludzi to główny atut klimatu metina. Tak samo jest teraz z tibią, wiało jak zawsze pustką, ale niedawno otworzyli Quallie na razie tylko do paccow, to nawet pół godziny trzeba czekać, aby się zalogować w porze popołudniowej. Można nawet namówić GF, żeby odświeżyli co nieco skille (inne kolory starczą np biała aura na P), żeby rutyną nie wiało i dodali kilka nowego sprzętu do eq i jazda będzie.

Gówno wiesz, na Tibii nigdy nie bylo pustek, no chyba, że 30k ludzi online to pustki dla Ciebie ;).

Poza tym gameforge/Ymir nigdy nie przyjmie takiego pomysłu od noname.

Opublikowano

silniku co 2 tylko z odnowioną grafiką

Na tym samym silniku z odnowioną grafiką?  o.O 

Musieli by zrobić na nowym silniku, żeby grafika w jakiś sposób różniła się od tej teraz. 

Chodziło mi o system działania, pomyliłem się :D

Gówno wiesz, na Tibii nigdy nie bylo pustek, no chyba, że 30k ludzi online to pustki dla Ciebie ;).

Poza tym gameforge/Ymir nigdy nie przyjmie takiego pomysłu od noname.

Tylko sęk w tym, że w tibii grały w większości boty, a nie ludzie.

Co do tematu - można zamknąć, bo już pisałem że jednak nie ma sensu petycja o metin3. Odświeżenie metin 2 kilkoma nowościami i otwarcie nowego serwera wystarczy.

Opublikowano

Autor tematu żyje młodzieńczymi marzeniami?

Nie widzisz tego, że oni polecieli na kasę? W takim przypadku 'metin 3' byłby od początku czymś do wyłudzania hajsu od graczy.

Odpuść sobie tą grę ;)

+ 400 tyś. podpisów to w chuy dużo ;D

2662114216934981012447.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...