Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ulepszenie PC'ta

Miki091234

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

WITAJCIE!
Powiedzcie mi co ulepszyć do 600zł, ten komputer nie wyrabia już nawet na Mozilli, nie piszcie odpowiedzi typu: "Nie opłaca się, zbieraj na nowego"

1.PG Gigabyte EP43-DS3L
2.Proc Intel Pentium E5200
3.Pamięć DDR2 1GB 800MHz Kingston
4.Pamięć DDR2 2GB 800MHz Kingston
5.HDD 320GB Segate SATA
6.KG GF 9600GT 512MB Galaxy
7.Zasilacz ATX 500W Logic

Opublikowano

Komp nie jest taki zły, wydaje mi się że format na Win8 32bit załatwiły sprawę płynności.  Zasilacz to słaba konstrukcja, ale nie powinien raczej powodować spadków wydajności przy takich podzespołach.

Opublikowano

Obecnie mam Win7 32Bit i przykładowo w lola muszę grać na najniższych ustawieniach graficznych, fps'y spadają nawet poniżej 30, na dodatek kiedy podczas gry zminimalizuję ją włączę Mozille gra zaczyna strasznie się ścinać.

Opublikowano

wystarczy ci tyle jeżeli używasz systemu 32bit chyba że chcesz się przesiąść na ddr3? bo jak tak to koszt będzie dodatkowy 450zł (ale sprzedasz stare części za 250zł) w sumie można spróbować tylko procesor trzeba by inny wziąść

Opublikowano

Wymiana na te części będzie idiotyczna. Michoł, zanim zaczniesz pisać w dziale może przeczytasz zasady w nim panujące ? Głównie chodzi mi o tą:

Każda opinia musi być poparta argumentami! Opinie nieprofesjonalne będą karane zgodnie z Regulaminem.

Kiedy ostatni raz formatowałeś dysk ? Przy twoim sprzęcie nie powinno być tak niskich FPS'ów. Znajomy ma podobny sprzęt z gorszą kartą i lol chodzi mu na wysokich. Może podpiąłeś kabel do płyty głównej zamiast do karty graficznej ?

Opublikowano

Niestety ale jestem typem człowieka który zawsze coś pobiera, formaty mam mniej więcej co miesiąc, a dysk już jest zapierdzielony prawie cały.
JAki kabelek?

Opublikowano

Skoro system świeżo postawiony to wykluczamy zasyfienie. Zainstaluj sterowniki ze strony głównej producenta usuwając aktualną wersję. Sprawdź ten kabel od monitora. Chodzi mi dokładnie o ten do połączenia monitora z komputerem. Powinien być wpięty do karty graficznej, nie do płyty głównej. Często ludzie o tym zapominają i zamiast ze swoich kart korzystają ze zintegrowanych przez co gry czy np. filmiki na yt chodzą wolno.

Opublikowano

Stąd pobierzesz nowe sterowniki dla twojej karty:

http://www.nvidia.pl/Download/Scan.aspx?lang=pl

Może być też sytuacja, że starsze stery będą lepsze od nowszych, ale wszystko jest lepsze od tych windowsowskich :P

A stąd pobierz nowe adobe air i flash player'a (air odpowiada za clienta LoL'a, a flash player za np. youtube):

http://www.adobe.com/pl/

Skoro kabel prawidłowo podpięty do dedykowanej karty graficznej to nie widzę innego problemu jak problem z softem.

Może przeczytasz nazwę tematu.

Może zaczniesz myśleć zamiast robić to co Ci z góry narzuca np. nazwa tematu ?
Opublikowano

Jesteś pewny, że dobrze wykonałeś formata ? To wygląda na potwornie zawirusowany lub zasyfiony w inny sposób system. Spadki FPS w grach to jeszcze sterownikami itd. da się nadrobić, ale nie wiem dlaczego chodzi Ci wolno przeglądarka. Próbowałeś innej np. Google Chrome ?

Opublikowano

Ciągle jest Przygotowanie do instalacji, w tym programie pisze że mam GeForce GT 240 i obok niej jest białe przekreślone kułko

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...