Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pójdzie mi ArcheAge? Zapytaj tutaj!

Gość Algade

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Procesor:  Intel® Core i3-3110M CPU 2,40GHz

Karta  Graficzna:Intel® HD Graphics 4000

Ilość Ram: 8GB

System Operacyjny: windows8

Szybkość łącza internetowego: 16mb/s

Problemem jest integra ale myślę niskie ew. średnie.

• Odpowiedzi 131
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Procesor: AMD Athlon II X4 630 Processor 2.80 GHz
Karta Graficzna: NIVIDIA GeForce GT 320
Ilość Ram: 6,00 GB
System Operacyjny: Windows 8.1
Szybkość łącza internetowego: 120mb/s

61093c6efb.png

Opublikowano

Procesor: AMD Athlon II X4 630 Processor 2.80 GHz

Karta Graficzna: NIVIDIA GeForce GT 320

Ilość Ram: 6,00 GB

System Operacyjny: Windows 8.1

Szybkość łącza internetowego: 120mb/s

Szczerze to ta karta graficzna jest mierna, OpenGL obsługuje tylko 3.2 aczkolwiek możesz spróbować.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Procesor:Pentium® Dual-Core  CPU      E5700  @ 3.00GHz (2 CPUs), ~3.0GHz
Karta Graficzna:ATI Radeon HD 5450
Ilość Ram:4gb
System Operacyjny:Windows 7
Szybkość łącza internetowego:10mb/s

1394127441-U595569.jpg

Sygnaturka by feesee213

Opublikowano

Procesor:Pentium® Dual-Core  CPU      E5700  @ 3.00GHz (2 CPUs), ~3.0GHz

Karta Graficzna:ATI Radeon HD 5450

Ilość Ram:4gb

System Operacyjny:Windows 7

Szybkość łącza internetowego:10mb/s

Bez problemu powinna uruchomić się i najprawdopodobniej na średnich działać płynnie.

Opublikowano

Windows 7 Home Premium 32-bit SP 1
 AMD Turion X2 Dual-Core Mobile RM-72
 3,0 GB RAM
 ATI Radeon HD 3200 Graphics

Odpalić, odpalisz.

Ale czy na większych niż średnich pójdzie to nie wiem.

Opublikowano

Witajcie, ja mam pytanie, czy gra będzie mi płynnie chulać na utra, płynnie

Procesor: AMD FX 6300
Karta Graficzna: GTX 660
Ilość Ram: 8GB
System Operacyjny:Windows 7 64 bit
Szybkość łącza internetowego: 40mb/s

a 2 kwestia, czy jak gre zainstaluje na ssd poprawi to coś? :)
proszę o szybką odpowiedz, dziękuje
Pozdrawiam

So what we get drunk

So what we smoke weed

We’re just having fun

We don’t care who sees

So what we go out

That’s how it’s supposed to be

Living young and wild and free

Opublikowano

Witajcie, ja mam pytanie, czy gra będzie mi płynnie chulać na utra, płynnie

Procesor: AMD FX 6300

Karta Graficzna: GTX 660

Ilość Ram: 8GB

System Operacyjny:Windows 7 64 bit

Szybkość łącza internetowego: 40mb/s

a 2 kwestia, czy jak gre zainstaluje na ssd poprawi to coś? :)

proszę o szybką odpowiedz, dziękuje

Pozdrawiam

-------Jeżeli pod tematem może wypowiadać się tylko wyznaczone grono osób to przepraszam---------

Czy na najwyższych to trudno powiedzieć, pójść pójdzie tylko z płynnością rozgrywki może być różnie. Ale myślę że te ultra to tak z 30-40 FPS'ów powinno być. A nawet jeżeli nie to wysokie. Oczywiście jeżeli zainstalujesz na SSD będzie zauważalny duży skok w jakości działania gry. To znaczy, że wszystko będzie się ładowało szybciej i nie będzie "ścinek" podczas rozgrywki (nie mówimy tu o spadkach FPS)

G1iWyyb.png

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Procesor: Intel Core I5-3210M

Karta Graficzna: GeForce GT 610M

Ilość Ram: 4GB 

System Operacyjny: Win8.1

Szybkość łącza internetowego: 10mb

Ta karta jest słabsza od integry. Na luksusy nie licz. Spróbuj z pomieszanymi średnimi.

­

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Procesor: Intel Core i5-2450M, 2.5ghz - turbo 3.1ghz
Karta Graficzna: GeForce 610M, 1gb - turbo 2741 ( :O )
Ilość Ram: 4gb
System Operacyjny: win7
Szybkość łącza internetowego: 2mb

Opublikowano

Witam icon_e_wink.gif 

Od razu mówię, ze jestem świezym graczem w AA, ale szukając po róznych forach, głownie zagranicznych znajdywałem albo informacje stare, ale zbyt wiele nie mówiące w temacie, a spora część z czasów beta testów więc mało adekwatna do tego co jest teraz..

Otóz gra mi się co jakiś czas przycina, pojawia czarne tło, potem okno wczytywania AA z paskiem 100% loadu, trwa to jakieś 10-15 sek max. po czym wracam do momentu sprzed zacinki, oczywiście jeśli biję silniejszego moba nie muszę mówić, ze konczy sie to powrotem do kapliczki icon_cry.gif 

Nie mam zielonego pojęcia czego tak się dzieje..
Ustawienia dałem nawet na low i wszystko zbędne powyłączałem, podrzucam mój sprzęt

Cytuj:
Intel Core i5 3570
Ram 8gb ddc
Grafika radeon 7770 1gb
dysk Segate Baracuda 500gb ATA III

- nie wiem właśnie czy to nie wina tego, ze dysk powinien być SSD, ale z tego co czytałem po optymalizacjach grać na zwykłym idzie spokojnie, więc nie wiem o co moze chodzić

Dodam, ze aktualnie jakiegos szałowego neta nie mam, ale watpie czy ma to cos do rzeczy bo to lagi sieciowe nie są, chociaz moze mechanika AA z łaczem jest w jakis magiczny sposob połączona o którym nie wiem.. icon_eek.gif 

Tak czy siak liczę na waszą pomoc bo mi się juz wszystkie pomysły skończyły jak pozbyć się tych ścinek icon_neutral.gif

Opublikowano

Witam icon_e_wink.gif 

Od razu mówię, ze jestem świezym graczem w AA, ale szukając po róznych forach, głownie zagranicznych znajdywałem albo informacje stare, ale zbyt wiele nie mówiące w temacie, a spora część z czasów beta testów więc mało adekwatna do tego co jest teraz..

Otóz gra mi się co jakiś czas przycina, pojawia czarne tło, potem okno wczytywania AA z paskiem 100% loadu, trwa to jakieś 10-15 sek max. po czym wracam do momentu sprzed zacinki, oczywiście jeśli biję silniejszego moba nie muszę mówić, ze konczy sie to powrotem do kapliczki icon_cry.gif 

Nie mam zielonego pojęcia czego tak się dzieje..

Ustawienia dałem nawet na low i wszystko zbędne powyłączałem, podrzucam mój sprzęt

Cytuj:
Intel Core i5 3570

Ram 8gb ddc

Grafika radeon 7770 1gb

dysk Segate Baracuda 500gb ATA III

- nie wiem właśnie czy to nie wina tego, ze dysk powinien być SSD, ale z tego co czytałem po optymalizacjach grać na zwykłym idzie spokojnie, więc nie wiem o co moze chodzić

Dodam, ze aktualnie jakiegos szałowego neta nie mam, ale watpie czy ma to cos do rzeczy bo to lagi sieciowe nie są, chociaz moze mechanika AA z łaczem jest w jakis magiczny sposob połączona o którym nie wiem.. icon_eek.gif 

Tak czy siak liczę na waszą pomoc bo mi się juz wszystkie pomysły skończyły jak pozbyć się tych ścinek icon_neutral.gif

To na pewno nie jest winna internetu, większość gier MMO wymaga STAŁEGO, a nie SZYBKIEGO łącza, to samo tyczy się AA gdzie nie mając internetu w domu leciałem bez problemu na Hot Sopocie z iPad'a. 

Może być to wina dysku twardego, ale jeśli zdarza ci się to samo w innych grach. Głównym problemem moim zdaniem jest tu karta graficzna, możliwe że się przegrzewa. Wyczyść kartę graficzną i procesor, pobierz również najnowsze sterowniki. 

Opublikowano

W innych grach nie mam takich problemów, grałem 8 miechów w guild wars 2 i wszystko ładnie chodziło - a grafika całkiem na innym levelu tam jest ;)

Dzięki, tez stawiam na kartę graficzną, poniewaz czasami paskuje mi lekko w grach, zazwyczaj reset kompa pomaga, nie wpadłbym na to ze sie przegrzewa i moze robic problemy

Opublikowano

Procesor: i5 4460

Karta Graficzna: asus radeon r7 260x 2 GB

Ilość Ram:8

Szybkość łącza internetowego 20mb. Na jakich pójdzie?

<iframe id="baneriframe" src="//imgsu.com/?clr=ECAF69&pptoken=1PDJX74VSIP8H" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none;background-color:#ECAF69;overflow:hidden;width:770px;height:240px;"></iframe>

Opublikowano

Procesor: i5 4460

Karta Graficzna: asus radeon r7 260x 2 GB

Ilość Ram:8

Szybkość łącza internetowego 20mb. Na jakich pójdzie?

Powinno pójść na MAX.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Procesor: Intel Pentium E2220 2,40 GHz

Karta Graficzna: 9500gt

Ilość Ram: 2GB

System Operacyjny: win xp

Szybkość łącza internetowego: 10mb/s 

PÓJDZIE ? :D

DAJE LIKE ZA POMOC ! A TY ?

Opublikowano

Procesor: Intel Pentium E2220 2,40 GHz

Karta Graficzna: 9500gt

Ilość Ram: 2GB

System Operacyjny: win xp

Szybkość łącza internetowego: 10mb/s 

PÓJDZIE ? :D

Minimalne wymagania ArcheAge to:

CPU: Intel Core 2 Duo E4400 or AMD Athlon 64 X2 CPU Speed: Info RAM: 2 GB OS: Windows Vista Video Card: NVIDIA GeForce 8400 or ATI Radeon HD 4250 or Intel HD Graphics 3000 (512 MB VRAM) Sound Card: Yes Free Disk Space: 30 GB

Patrząc na Twój sprzęt jedynie co może się gryźć to procesor ale myślę, że minimalne wymagania spełniasz zdecydowania. Jeżeli byś miał słabe łącze wtedy można by było się dopatrzeć lekkich spadków fps, przy Twoich stałych na jakich byś się ustatkował ale tak to myślę, że na minimalnych gra będzie chodzić płynnie i nie powinieneś mieć problemów - gorzej jakbyś miał słabszą od minimalnych kartę graficzną to wtedy mógłbyś odczuć dosyć mocne kopnięcie po fpsach przy renderingu :/. Mam nadzieję, że pomogłem jakoś pozdrawiam! :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...