Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

ZST Technikum nr. 1 w Ostrowie Wielkopolskim działa charytatywnie dla Ukrainy [18+ Zdjęcia]

Argin™

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie wiem czy to widzicie, ale niektórzy z naszych rodaków nie są obojętni. Wojna dzieje się blisko naszych granic, a Ukraińcy może nas nie lubią, ale kto z was jest katolikiem (większość pewnie jest) powinien postępować według przykazania miłości. Może wydać wam się to dziwne, ale kiedyś jak my potrzebowaliśmy pomocy to nikt nam jej nie udzielił. Czas coś zmienić ludzie. Nie wszyscy są źli.

Większość ludzi jest katolikami bo takie jest położenie geograficzne Polaków. A nie dlatego że chcą, wiara od dziecka jest narzucana. 

Opublikowano

31września, lub 1 października być może wyślę paczkę.
Zgadzam się, że zabijali naszych przodków, ale to są ludzie. Trzeba wybaczać, inaczej będzie coraz gorzej.

mój znak rozpoznawczy to jego brak

Opublikowano

Większość ludzi jest katolikami bo takie jest położenie geograficzne Polaków. A nie dlatego że chcą, wiara od dziecka jest narzucana. 

Od dziecka jest narzucana, ale w wieku 15+ już nikt raczej Cię do niej nie zmusza. Masz wolną wolę.

Zgadzam się z @KarolProjekt .

Opublikowano

31września, lub 1 października być może wyślę paczkę.

Zgadzam się, że zabijali naszych przodków, ale to są ludzie. Trzeba wybaczać, inaczej będzie coraz gorzej.

Tak to są ludzie, ale w Polsce też są ludzie i prędzej wolałbym te paczki wysłać własnej ojczyźnie niż im. Rozumiem nie każdy człowiek w Ukrainie jest wredny, ale wojna to wojna... Hitlerowi też byście pomogli ? 

Opublikowano

NIE! dla pomocy potomkom banderowców ,którzy mordowali naszych Rodaków!

Co za śmieszny naród, ukraińcy nienawidzą Polaków gorzej niż psów a wy im lecicie dupe lizać haha.

Także popieram tego Pana.

Przecież oni mordowali nasze rodziny nie mając za grosz litości.

Irytuja mnie takie posty.Mordowali.Nie mozna przeciez winic kogos za czyny starszych pokolen czy pojedyncze jednostki.

ie068n.jpg
Opublikowano

Irytuja mnie takie posty.Mordowali.Nie mozna przeciez winic kogos za czyny starszych pokolen czy pojedyncze jednostki.

Ale oni są dumni z tego, nawet mają pomnik Bandery dla twojej świadomości.

Na twoje przyszłe odpowiedzi mam coś dla ciebie, tak oni dziękują bander i mają go za bohatera, więc nigdy im nie wyśle paczki.

Opublikowano

Nie rozumiem fenomenu. Ukraina by na pewno nie pomogła w Polsce.  Mordowali naszych przodków a teraz tacy przyjaciele? W potrzebie będą dla nas dobrzy ale jak przyjdzie co do czego to zamiast ich pomocy otrzymamy atak. Szkoda kasy juz bym wolal wyslac naszym chorym dzieciom lub potrzebujacym chociaz tego sms o tresc pomagam choc i tak nie wiadome ile z tego idzie dla dzieci a ile na nich. Oddajac dobrowolnie Krym pokazali Rosji ze sie ich bojom a takim krajom latwiej zabrac ziemie. Ja sie tylko pytam gdzie jest Lwów?  

"Upadli powstaną"

Opublikowano

Nie rozumiem fenomenu. Ukraina by na pewno nie pomogła w Polsce.  Mordowali naszych przodków a teraz tacy przyjaciele? W potrzebie będą dla nas dobrzy ale jak przyjdzie co do czego to zamiast ich pomocy otrzymamy atak. Szkoda kasy juz bym wolal wyslac naszym chorym dzieciom lub potrzebujacym chociaz tego sms o tresc pomagam choc i tak nie wiadome ile z tego idzie dla dzieci a ile na nich. Oddajac dobrowolnie Krym pokazali Rosji ze sie ich bojom a takim krajom latwiej zabrac ziemie. Ja sie tylko pytam gdzie jest Lwów?  

To co było już minęło. Nie możemy żyć historią. Jednak tu wtrącę swoje zdanie i powiem ci, że polska nie jest idealna i zrobiła kiedyś coś podobnego. ;) Co do Krymu zwróć uwagę na fakt, że ponad 55% ludności tego półwyspu stanowią Rosjanie. Co oczywiście nie usprawiedliwia agresji Rosji. W każdym bądź razie pomoc należy się każdemu bez względu na to czy jest taki czy owaki. Lwów leży na Południowy-Wschód od polski. ;)

Opublikowano

Nie żyjmy przeszłością ? To też ludzie? Przykazanie miłości ? Ludzie ! Wasi dziadkowie by sie załamali jakby usłyszeli o tym co wy tu ku*wa piszecie, czy według was jak zabije wam matke/babke/dziadka/ojca to tydzień po tym mogę BEZ PRZEPROSIN chcieć od was  pomocy, bo przecież "przykazanie miłości" albo " nie żyjmy przeszłością " ? Takie "nie życie przeszłością " sprowadziło na naród Polski dwie wojny ! DWIE, ku*wa ! W żadnej wojnie nasi "polityczni przyjaciele" nawet nie kiwnęli palcem gdy Polska narodowość była rozkradana i rozstrzeliwana ! My im pomagaliśmy tak jak teraz,  a te ku*wy albo nic nie robiły albo nas dobijali ! Czy wy ludzie myślicie, że tak powinno być? No niech nas ruchają w dupe bez wazeliny a my im dalej pomagajmy, bo jezus tak ku*wa każe... Pojebany naród, pojebany... Pamiętajcie, "historia zatacza koło".

A koleś który stworzył akcje powinien trafić pod sąd za zdradę kraju jak w normalnych państwach, ale nie trafi, nie w Polsce...

21515.jpg

Opublikowano

W Polsce jest wiele osób, które potrzebują:

odzieży, żywności długoterminowej, czyli konserwy, ryż, mąka, cukier itp.

To również są ludzie, którzy nikomu nie zawinili, a jednak żyją często w skrajnej nędzy. Mamy własny kraj i w nim potrzebujących, skoro nie potrafimy pomóc własnym rodakom nie powinniśmy angażować się w pomoc, zwłaszcza dla Ukrainy, która nigdy nam specjalnie przyjazna nie była.

76561198093115115.pngAddFriend.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...