Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Ile slotów dla RAMu?

xSTIVI

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ach, czy nie możecie porostu koledze podać prostej formułki, dobra nie mi to oceniać, roisz to tak:

ram w mb/ 64 + zaokrąglasz w dol :)

ja na 5gb ram ciągłem 70 slotów bez lagów :)

4350/64 = 67,96.... = 60 slot :)

Licze na like :D

_____________________________________________________________________________________________________________________

http://www.mpcforum.pl/topic/1300329-mcpadaambonet/
_____________________________________________________________________________________________________________________
Chcecie Survival + Gildie ? Jesli tak to napisz jaki,oraz co chciałbyś na nim zobaczyc  :)

Opublikowano

Każdy pisze o slotach itd..... ALE, WTF co to cpu 11% ? o.O

Zużycie w bieżącej chwili :)

Chcecie Survival + Gildie ? Jesli tak to napisz jaki,oraz co chciałbyś na nim zobaczyc  :)

Opublikowano

Każdy pisze o slotach itd..... ALE, WTF co to cpu 11% ? o.O

CPU = Procesor ;) Jeżeli masz 11% Procka (pewnie enderchest)

Więc polecam ci max 20-25 slotów. Więcej ta maszynka nie uciągnie ;D

Zużycie w bieżącej chwili :)

Nie zużycie tylko Maksymalne zużycie. 

==================== |KAVOGAMING====================
.:.:.:. Jeżeli masz do mnie pytanie ,bądź chcesz mi na coś odpowiedzieć .:.:.:. 
.:.:.:. Wpisz @KaVoGaming ,a odpowiem Ci jak najszybciej potrafię! .:.:.:.  
==================== |KAVOGAMING====================

Opublikowano

Podaj dokładne parametry podzespołów chodzi mi o szybkość ramu oraz jaki tam jest procesor, co do ramu z własnego doświadczenia mogę ci powiedzieć 4gb pociągnie 70 slotów do 20 pluginów max oczywiście na silniku spigot

4469015047.png

Opublikowano

Gracze | Ram
6-10 | 512 MB
10-18 | 768 MB
18-24 | 1,5 GB
24-45 | 3 GB
45+ | 5 GB

Jeżeli odpowiadasz na moją odpowiedź użyj opcji "Cytuj" lub oznacz mnie w poście @adam23450

Opublikowano

Ja bym dał OFENSYWNE 40 !

Witam siec serwerów ,, Garnizon ''
Potrzebuje Budowniczego do zbudowanie
lobby serwerowego
Wiecej Informacji PW
Budowniczy na starcie
jezeli dobrze sie wywiąże awansuje na Administratora

Kontakt oczywiście: Skype: obalacz lub PW

Opublikowano

CPU = Procesor ;) Jeżeli masz 11% Procka (pewnie enderchest)

Więc polecam ci max 20-25 slotów. Więcej ta maszynka nie uciągnie ;D

Nie zużycie tylko Maksymalne zużycie. 

skopiował, to było zrzucie w bieżącej chwili :), nie wprowadzaj ludzi w błąd :)

Opublikowano

spigot polecam'

CPU i5 6600k 4,1GHZ | RAM HyperX SAVAGE 16GB RAMGPU ASUS GTX 1070 ROG STRIX 8GOC |

SSD1 Samsung EVO 850 120GB| SSD2 ADATA SP600 120GB |HDD Toshiba 1TB

Reklama serwera minigames w starym stylu Kliknij tutaj

Opublikowano

Z racji tego, że posiadam trochę doświadczenia, chciałbym się wypowiedzieć.

Nie istnieje jakiekolwiek jednoznaczne równanie: liczba slotów = RAM

Serwer nie przydziela pamięci dla użytkownika, tylko dla potrzeb pluginów i samego serwera (cache chunków, ekwipunku itp.). Każdy plugin gromadzi informacje o graczu/świecie/innych, większość z nich utrzymuje je w najszybciej dostępnej pamięci RAM, jako przykład podam plugin Essentials. Dlatego też można prowadzić duży serwer survival uruchomiony z małą ilością pamięci, np. 2GB, a z drugiej strony posiadać średniej wielkości serwer RPG, gdzie 4GB będzie ilością minimalną do komfortowej gry dla kilkudziesięciu graczy. Osobiście zawsze używam flag alokacji startowej i maksymalnej, dzięki czemu serwer sam dobiera wymaganą w danym momencie ilość RAM'u oraz czyści zajęte miejsce gdy potrzebuje przestrzeni do zmagazynowania nowych danych.

Najważniejszym czynnikiem warunkującym wydajność w serwerach Minecraft jest procesor, szczególnie jego taktowanie. Przydatne są również pluginy czyszczące enities (eg. ClearLagg) oraz np. Spigot, który posiada wiele metod ograniczających obciążenie sprzętu na którym działa serwer. W tym konkretnym przypadku nie ma żadnych informacji o procesorze i pluginach, przez co nie chcę strzelać przy liczbie maksymalnych slotów.

Dziękuję za lekturę.

Opublikowano

skopiował, to było zrzucie w bieżącej chwili :), nie wprowadzaj ludzi w błąd :)

On ma to na hostingu enderchest. I to jest maksymalne zużycie które może być na tym serwerze. I sam nie wprowadzaj ludzi w błąd.

==================== |KAVOGAMING====================
.:.:.:. Jeżeli masz do mnie pytanie ,bądź chcesz mi na coś odpowiedzieć .:.:.:. 
.:.:.:. Wpisz @KaVoGaming ,a odpowiem Ci jak najszybciej potrafię! .:.:.:.  
==================== |KAVOGAMING====================

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...