Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Problem z formatem

Mayatt

Pytanie

Opublikowano

Siema, kupiłem ostatnio jakiegoś gniota na tablicy - nieważne, aktualny system to win xp, popsuty  napęd.

Mam win 7 na pendrivie i chciałbym zrobić formata, odpalam kompa, klikam f12 i odpala się boot menu

mam tam opcje takie jak 

USB ZIP
USB HDD

USB CD-ROM

itp, pendrive jest podłączony do slotu usb wybieram np usb hdd i nic się nie dzieje tzn włącza się system a nie instalator.

Dodam jeszcze że już raz wgrywałem z tego pena system także nie wiem w czym jest problem ;/

za pomoc dam limit lajków. Pozdrawiam

12 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W biosie ustaw botowanie z pendriva i potem przy włączaniu systemu kliknij to F12 i wybierz nazwę swojego pendriva.Też miałem z tym problem i właśnie to pomogło.Powinieneś mieć to pod f12 w zakładce będziesz miał swój dysk i pendrive.

Opublikowano

W biosie ustaw botowanie z pendriva i potem przy włączaniu systemu kliknij to F12 i wybierz nazwę swojego pendriva.Też miałem z tym problem i właśnie to pomogło.Powinieneś mieć to pod f12 w zakładce będziesz miał swój dysk i pendrive.

Mam w biosie w zakładce "First Boot Device" zaznaczone USB HDD

i potem klikam f12 podczas wlaczania sytemu wybieram to usb hdd i wlacza sie system a nie instalator,

nie ma wgl opcji z nazwa mojego pendriva

Opublikowano

wrzuc poprawnie instalator systemu na pendrive i ponow probe. Najprostszy program do wykonania takiej operacji nazywa sie wintoflash.

Ale pisałem już że jest poprawnie wrzucony bo raz już robiłem formata z visty na win 7 na innym komputerze ale z tego samego pendriva

Opublikowano

Ale pisałem już że jest poprawnie wrzucony bo raz już robiłem formata z visty na win 7 na innym komputerze ale z tego samego pendriva

A próbowałeś w TRYBIE AWARYJNYM  i to samo się dzieje?;x

Opublikowano

A próbowałeś w TRYBIE AWARYJNYM  i to samo się dzieje?;x

Jak mam w trybie awaryjnym odpalić boot menu? lol

Opublikowano

Jak mam w trybie awaryjnym odpalić boot menu? lol

Normalnie , włączasz komputer F7 tryb awaryjny komputer ci się włącza i potem włączasz boot menu  do tego miejsca co byłeś.

Opublikowano

Tak wgl to zerknąłem co ten pendrive ma w środku i wyszło że tam są pliki windowsa ale luźno, one nie powinny być w formacie .iso?

Może to jest tego wina?

Opublikowano

up@ To jest normalne jak chcesz zainstalowac system z pena

To w takim razie dlaczego nie czyta tego pena? ;x // problem rozwiazany wystarczylo w boot menu wybrac opcje hdd

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...