Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak wygrać z tankiem? 1v1

Maroks

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Powiedzcie mi jak wygrać z tankiem, zawsze każdy mnie zabija.... hercules chaac... Zawsze! Powiedzcie jaki build??? Jak grac przeciwko niemu.... Za każdą przydatną odp. like i naj za najlepszą

Opublikowano

Co do Herculesa oraz Chaaca to to nie są tanki tylko Wojownicy, czasami robi się z nich tanków bo można wtedy pozwolić sobie na ładne rozegranie teamfightu. 

Na obu będzie działał taki sam build prawie czyli,

Penetracja [ buty wystarczą jeżeli robią sie w full atak jeżeli nie trzeba zrobić 2, AD nie ma klopotu bo ma Jotunsa, ale AP musi poświęcić jednego itemka na rzecz Obsidian sharda ]

Spowolnienie [ czy to ze skili jak grasz AP, czy to z podstawowych ataków jak grasz AD, ale polecam aktywke enfeebling curse bo zmniejsza tez leczenie a dla tych 2 to mega debuf  ]

Zmniejszenie leczenia

Deff na fizyczne obrażenia Polecam tutaj

-Midguarda - jeżeli mocno biją cię z podstawowych ataków [ tzn skupiaja się głównie na nich ]

-mistycal mail - tylko jeżeli grasz AD 

-Lion - lion jeżeli mają sporo na kryta 

DMG [ wybierasz pod siebie ] 

- Jeżeli idą pod HP dla AP polecam Soul Reaver najlepsze rozwiazanie w takiej sprawie

- dla AD no to standard Cryt plus speed i DMG

Magi [ tylko pod Herculesa ] 

- Jeżeli Hercules ogarnia przyciąganie, lub ty nie ogarniasz jak tego uniknąć to polecam Magi bo beadsem trudno ci będzie ucieć z jego combo

PAMIĘTAJ wszystkie te itemki są Sytuacyjne więc jakie będzie ci dane kupować musisz szybko podejmować decyzje w grze pod to co przeciwnik sklada oraz jak gra 

Co do taktyki to będzie trudno bo tutaj nie da się jakoś mocno ci w tym pomóc bo na to wpływa wiele czynników lecz jeżeli grasz przeciwko

Hercules:

- Czekaj aż wywali swoje Combo czyli 2+1 jeżeli to zrobi jest słaby przez okolo 7 sec więc możesz bic go dowoli - jeżeli go nie zabijesz przynajmniej zmusisz by się wycofał lub znowu atakował ale pewnie będzie mieć polowe życia

- na niego jakaś ucieczka to podstawa od skili do blinka combata [ jeżeli masz jakieś skoki nie używaj ich tylko trzymaj gdyby cię rzucał ]

to praktycznie tyle jeżeli herc nie trafi z 2 to jest bezbronny 

Chacc: 

- w 80% jego combo jest takie że obija cię z młotka i po pewnym czasie sie teleportuje z ulti więc na to musisz być przygotowany i miec ucieczke, blinka, bead co kolwiek 

- nie możesz pozwolić mu by stakował sobie pasywkę więc trzymasz go z dala od minionów polecam być pod towerem przez pare minut

- jak grasz przeciw chacowi najlepiej zrobić itemka który niweluje spowolnienie

- on bez crytyka ciebie nie dobije więc deff najlepiej lion mile widziany

76561198013232167.png

Opublikowano

Tyle że ja mniej więcej wiem jakie itemy na niego, problem jest taki że on bije na przykład z hitów więcej ode mnie a jest tankowaty .... Czasem wbija sie pod moją wieże która nic mu nie robi i ma większy dmg ode mnie. Za przykład moge wziąść wczorajszą grę moim lokim przeciwko Bacchusowi.... Ignorował mój dmg ;> a ze skilli mnie zabijał na lajcie mimo że nic nie miał na Power'a. Wejdź w mój profil Moremid i oglądnij sobie tą gre wpisując w System komendę /Replay ID meczu. Troche to była gra troll, bo nie miałem żadnych szans. A w mastersach po diamencie nikt prawie nie gra tankami... Więc musi być na nie łatwa taktyka...

Opublikowano

jezeli tak jest to znaczy ze go nafeedowales lub nie umiesz grać 1v1, 1v1 gra sie agresywnie pasywnościa nic nie zrobisz zwłaszcza na herculesa jeżeli zabijesz go raz to musisz trzymać tą agresje, sa trzy postacie ktore jak nafeedujesz lub niezabijesz nie da sie ich powstrzymać sa nimi własnie hercules, chaac oraz ozyrys te postacie są OP 1v1 jeżeli ich nie zabijesz i nie bedziesz tego trzymac.  Prawda jest też taka że moba mimo iż powinna być zbalansowana to takowa jest ale na walkach 5v5 gdzie wszyscy kontruja siebie i sa wstanie sie uzupełniać walki 1v1 w mobie to dla mnie kpina i całkowity brak balansu więc zawsze jest tak że ktoś ma postać która kontuje jakąś bez mniejszego wysiłku. powiem jeszcze ze Smite sie stacza gram w niego od czasów CBT i do pewnego momentu grało się świetnie potem gdzieś po wprowadzeniu ah muzen caba zaczeli mocno motać w przelicznikach i zrobiło się teraz tak że muszą dawać reworki postacia bo nie da sie nimi grać lub nerfić o ponad 100% [ zwłaszcza nowych bogów ] a jak dają reworki to te postacie staja sie OP i znowu nerf ... Hi-Rez teraz zbyt dużo kombinuje i to spowodowało że ludzie odchodzą od tej gry i starają dawać się weekendy z gemami by ludzie powracali nie uciekali .... Smite jest GENIALNA mobą lecz Hi-Rez tego nie wykorzystał nawet w 20%

76561198013232167.png

Opublikowano

Ale dlaczego na wyższych ligach nie używa się herculesa chaaca itp a tym bardziej jako tanka...? Skoro zdziałają dużo więcej? Bacchus kosi bez dwóch zdań lokiego, a banuje się i tak lokiego...

edit. właśnie przegrałem z kali która robiła itemy pod physical protection (grałem xbalanque). Mimo tego że ja miałem itemy ad i zbrojke na nią ona mnie jechała bez żadnego konkretnego itemu ad ;>. Co, może miałem jakieś szanse? Tylko nie mów że nie umiem grać, xbalanque mastery lvl X

Opublikowano

Ale dlaczego na wyższych ligach nie używa się herculesa chaaca itp a tym bardziej jako tanka...? Skoro zdziałają dużo więcej? Bacchus kosi bez dwóch zdań lokiego, a banuje się i tak lokiego...

edit. właśnie przegrałem z kali która robiła itemy pod physical protection (grałem xbalanque). Mimo tego że ja miałem itemy ad i zbrojke na nią ona mnie jechała bez żadnego konkretnego itemu ad ;>. Co, może miałem jakieś szanse? Tylko nie mów że nie umiem grać, xbalanque mastery lvl X

jak masz mastery lvl 10 to nie znaczy że tą postacią umiesz dobrze grać solo

Chcesz abym przeczytał twojego posta dodaj mój nick ;)

Szukam pracy­

9704614430021861204355.png

Opublikowano

Ehh jeżeli chodzi o banowanie to nigdy nie banuje sie boga bo inni go banują i taka jest moda tylko przed meczem ogarniamy jaki chcemy miec team [ mozna poskladac na wiele sposobow ] i banuje sie poprostu tych bogów co moga nam zagrozic kuku w takim ustawieniu jakim chcemy grać to raz. po drugie przyczepie sie do twojego postrzegania gry i bogow w niej ... tak jak pisalem w pierwszym poscie smite MIAŁ bardzo dobrą równowagę między postaciami teraz to jest popsute na miliard sposobów bo za dużo kombinują dla tego już od 2 miesięcy nie gram w tą grę bo na tą chwile według mnie jest najsłabiej zbalansowana ze wszystkich MOB, i zawsze będziesz mieć tak że jakaś postać ciebie zabija na combo MIMO iz tak jak mówisz ma same itemki pod defa, a by tak się stało wystarczy dać się zabić RAZ i potem nic z tym nie robić i ma się juz w dupe bo tak zwany snowball w tej grze jest nie do zatrzymania, nie mówię tutaj juz o tym że trzeba ogarniać 1v1 by umieć grać agresywnie i wiedzieć jak zagrać z tego co piszesz nie umiesz plus wybierasz postacie które nie nadają się 1v1, a to że masz X na niej to zmienia tyle co nic bo to nie masterka gra, a by miec X na jakiejś postaci nie trzeba ogarniać tylko dużo tą postacią grać. jeszcze wrócę do tego czemu nie banuje sie np Herculesa skoro mówie że ta postać jest OP, odpowiedz jest prosta bo tą postać da się łatwo skontrować więc lepiej jest zbanować jakąś inna, która zrobi nam kuku na postaci jaką aktualnie gramy, a dla czego mówie że herc jest OP skoro da się go łatwo skontrować ? bo w dobrych rękach na graczy co nie uważają albo nie chcą uważać robi miazge jak wejdziesz w jego combo nie wyjdziesz cały.

Jak nie wychodzi ci gra 1v1 nie graj albo nie płacz nam na forum że ci nie idzie, skoro mówisz że potrafisz grać daną postacią i wiesz jak ją budować, to tak na prawdę na cholerę piszesz temat tego pokroju ?

76561198013232167.png

Opublikowano

Powiedział ten, co grał 6 meczy 1v1 w całej swojej karierze ;) A propo skontrowania, to mimo składanego buildu pod healing reduction nadal nie da się go rozwalić, więc sam nie płacz i nie udzielaj się w temacie, o którym widać nie masz bladego pojęcia mająć 30 lvl 50 masterek, a grając 6 meczy 1v1, z których wygrałeś tylko 2. ;) Gorąco Pozdrawiam :)))

Opublikowano

Jeżeli grasz lokim przeciwko bacchusowi to pamiętaj, że pierwszy skill jest Twoją przewagą, bo możesz się ukryć,okrążać i zadać bacchusowi ogromny dmg w plecy.
Ale zacznijmy od tego, jak spojrzałam na Twoje buildy, gdzie robisz adc z itemami pod tanka, to aż zabolały oczy.
Jeżeli potrzebujesz buildu to zapytaj nas, my doradzimy Tobie jak najlepiej, wytłumaczymy dlaczego musisz mieć taki item a nie taki, na tym tylko zyskasz.
A próbując wymyślić swój build bez podstawowych informacji, będziesz dalej przegrywał lokim przeciwko bacchusowi ~ gdzie to ty jednak powinieneś wygrać.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...