Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Serwer RealLive - co i jak ?

pablos11

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam pytane ;p

Posiadam server na którym jest 5 trybów Gry ale chciałbym je zamienić na 1  tryb a konkretnie na Real Life :D

Ale tu mam problem widziałem takie servery tylko dosłownie nie wiem o co w nich chodzi ;/ jaki jest ich cel jakie pluginy są NAJWAŻNIEJSZE i ogólnie co taki server powinien miec ;p

Odrazu gadam że nie chce odp typu "Po co to robisz jak się nie znasz"

Od tego jest ten post abym się dowiedział jak taki server zrobić jak on działa i ogólnie. Nikt nigdy nie nauczył się czegoś czego nie próbował robić ;)

TEMAT

Opublikowano

Powinny być jakieś nowoczesne mody .itp

Mody? Głupi pomysł.

@topic Pograj sobie na serwerze Poland'a Craft'a. Ip: METROPOLIC.PL to jest coś podobnego do trybu real life. (to nie jest reklama)

Opublikowano

Zostaw 5 różnych trybów, więcej zarobisz i gracze nie będą znajdować błędu na błędzie . Jak sam chcesz robic rl life to zdazysz skonczyc gimnazjum 4 razy i 2 razy umrzeć.

1385975953-U914647.png

Opublikowano

Real-life jak sama nazwa wskazuje, polega na odgrywaniu postaci, ale z wlasnego doswiadczenia wiem, ze to nie jest zbyt szeroko znany tryb gry, wiec nie trafisz do tak duzego grona graczy, bo nie ma az takiego zainteresowania. :D Sam lubie tego typu serwery w roznych grach (niekoniecznie minecraft), ale poprostu to sie srednio sprzedaje :D. Moim zdaniem powinienes zrobic tak jakby pół RP z elementami FB i innych trybow.

Jesli chcesz byc oryginalniejszy od reszty serwerow, to polecam zrobic swiat osadzony w naszych czasach, nie jest oklepany jak sredniowiecze albo jedno z banalnych "fantasy", ale przy tym raczej przejrzysty, lubiany i niezbyt trudny do realizacji, bo przeciez widzisz go na codzien, a projektow na stronach jest tak samo duzo :D.

Ewentualnie dodac gunsy, zombie survival albo jakies inne urozmaicenia, duza czesc graczy skupia sie na PvP, a jesli chcialbys wspolczesny swiat to raczej niezbyt by to wygladalo jakby sie za miastem lali w diamentowych zbrojkach, a jak sredniowieczny no to coz, prawie jak zwykly survival... :D

pomysl nad tym :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...