Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dysk CD, System operacyjny,Pamięć RAM

NiemaSkilla

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam jeden problem, jeden dylemat i jedno zapotrzebowanie na sprzęt. 

Pierwszy to taki ,że Mam dysk ASUS DRW-22BL2 ATA Device i jakoś nie chce odpalać płyt. Ma on 2 lata a ten problem jest od czasu gdy wyczyściłem kompa. Kabelki sprawdzałem. Dysk jest podłączony przez PCIexprese i może w nim problem. Wyskakuje "E; Nie można odnaleść aplikacji' :D

Drugi to system operacyjny a mianowicie niewiem jaki wybrać. Mam na oku Win 8 i Win 7 ultime i słyszałem że Win 9 ma być w testach 30 września.

Chciałbym zainstalować wtedy 64 bitowy system a mam tylko 2 GB pamięci więc poszukuje jakiejś 4 do Gigabyta GA-M720-US3 . Chodzi oto by komputer był bardzo wydajny. Dzięki

Parametry:

CPU: AMD Atholn x2 255

MOAB: Gigabyta GA-M720-US3

Grafika: ATi Radeon HD 5450

Ram:2 GB no name

Czegoś braknie to piszcie :D

Opublikowano

Odłącz i podłącz napęd najlepiej jeszcze raz. Przy tym czyszczeniu mogłeś coś poluzowac lub wpiąłeś na odwrót.

Póki co zostań przy/zainstaluj Win7

Co do RAMu to musisz się dowiedziec jaki dokładnie on jest ( częstotliwość i najlepiej  firma)

Opublikowano

Odłącz i podłącz napęd najlepiej jeszcze raz. Przy tym czyszczeniu mogłeś coś poluzowac lub wpiąłeś na odwrót.

Póki co zostań przy/zainstaluj Win7

Co do RAMu to musisz się dowiedziec jaki dokładnie on jest ( częstotliwość i najlepiej  firma)

Firmy nie ma bo mój wujek "?INFORMATYK?!" zdar pląbe z myślą że będzie więcej Ram. 

Specyfikacje ram z cpu z

DDR2

2048MB

PC2-6400 400 MHz

GR800D264L62G

Opublikowano

po co wiedzieć co to za pamięć  skoro każda pamięć ddr2 jaką kupisz będzie pasowała do aktualnej pamięci Goodram , najlepiej by było kopić identyczną

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

po co wiedzieć co to za pamięć skoro każda pamięć ddr2 jaką kupisz będzie pasowała do aktualnej pamięci Goodram , najlepiej by było kopić identyczną

Coś się stanie jeśli kupię 4 gb i gdzie je kupić

Opublikowano

F5

Mam jeszcze 1 pytanie.

Mam karte graficzną ati radeon gd 5450 i są takie dziwne wejścia w niej jakby usb. Co to jest i jak tam podłączyć monitor 2

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...