Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Eula to nie taki problem?

misiekcraft

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No to szykują się nam niezłe zmiany w całym Minecraft'cie.

Nie jest to jeszcze potwierdzone info ale Micro$oft kupuje nasze ukochane, a przez innych znienawidzone klocki.

Dlaczego to piszę skoro to nie jest potwierdzone info? Wątpię aby producenci gry nie przyjęli oferty 2 MILIARDÓW dolarów. ;)

Co wy o tym sądzicie? Czy to koniec Minecraft'a?

//EDIT: Oferta dotyczy Mojangu.

//EDIT: Sorki za tripla, zlagowana przeglądarka .-.

EX WŁAŚCICIEL MCF2F.PL

Opublikowano

@MieluPL

Oczywiście że patrząc na to z tej strony bardziej opłacalna jest druga opcja, ale rozmawiamy tu o ogromnej sumie, 2 miliardów dolarów. ;)

Sam mam nadzieje że to nie koniec, nie widzi mi się Minecraft tylko na XBOX'a xD

EX WŁAŚCICIEL MCF2F.PL

Opublikowano

@KashtanPL

To ma że EULA w porównaniu do tego nie jest takim problemem. Jak myślisz? Czy korpo aka M$ pozwoli ci na więcej niż Mojang? Szczerze - wątpię.

Możliwe, że MS całkiem wycofa całe te EULA, w sumie co to ich obchodzi? Nie zamierzają kupić gry, aby ją dalej ulepszać, cel jest inny.

Opublikowano

@KashtanPL Dokładnie, cel jest inny, za tą cenę mają kupić tylko firmę. Minecraft będzie dalej żył. Tylko już nie będzie on Mojangu tylko Microsofta. Robią to tylko dla tego, że chcą rywalizować z Sony. Sądzę, że skuszą się na taką ofertę w łapę 2 mld dolarów! Moim zdaniem nic się nie zmieni, może to plotki, może nie.

Pozdrawiam

sygnaturka.png
Opublikowano

Tak na pewno sprzedadzą mojang za 2 mld dolarów :P. Jak by tak się stało to już by dawno mojang był sprzedany. Kupując firmę mojang Microsoft kupuje również wszystko co do nich należy czyli Scrolsy i minecrafta. Euli Microsoft nie usunie bo poco! M$ chce tylko nadrobić straty w XONE. Ja szczerze wątpię iż Mojang da się sprzedać Notch to silny gość i wątpię że sprzedał by taką dobrą maszynkę pieniędzy :P ale to tylko moja opinia  Może się stać coś innego. Aktualnie nigdzie nie widziałem na żądnych twiterach twórców informacji czy coś takiego w ogóle ma miejsce. Lecz usunięcie gry minecraft z konkurencyjnej platformy stało by się czymś przez co mc miał by więcej hejtu czy raczej sam MS. Jeszcze można przeboleć jakieś super DLC only for XONE ale nikt nie wie co się stanie, pożyjemy zobaczymy 

Moje Pluginy!

1.Cobble Drop

Jak Możesz To Daj Lajka,Życie To Nie Bajka :D

Ciekawostka Minecraft możesz mieć max 32767 Lvl ponieważ przy 32768 Lvl znika ci napis z twoim aktualnym LVL`em

Potrzebujesz jakiegoś spigota,craftbukkita lecz nie możesz go znaleźć(DMCA)? Wejdź Tutaj!!

Opublikowano

no wykupieni zostaną to już wiadomo ale jakie zmiany nas czekają nikt nie wiem oprócz samego microsoftu .. mam nadzieje że nie zepsują wszystkiego.. może coś jak na xboxie ? Abonament? oby nie xD

• 4 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...