Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Oświetlenie komputera (obudowy)

Rizek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanko, ostatnio kupiłem sobie nowy komputer <zasługa MPC forum  <3  > i postanowiłem trochę go oświetlić żeby ładniej prezentował się na biurku. Moje pytanie brzmi. Co w tym celu polecacie? Moja obudowa to Zalman T1 - Plus

zQc8Q4Q.png

Na niebiesko zaznaczyłem miejsca, które chcę podświetlić a na błekitno - niekoniecznie. Dodam jeszcze że zasilacz jest na dole, a kolor który bym preferował to niebieski. Z góry dzięki za każdego posta, a najlepsze nagrodze lajkami

Opublikowano

Katoda lub pasek LED. Z łatwością znajdziesz poradnik na YT jak podłączyć taki pasek do molexa. Jednak będziesz musiał sam oblukać konstrukcję obudowy i wybrać dobre miejsce dla tego. Jest jeszcze opcja podświetlanego wentylatora.

CPU Intel Core i7 3770K GPU SLI EVGA GTX 780 ACX SC RAM 4x4GB Corsair Dominator Platinum 16GB MOBO Asus Sabertooth Z77 COOLER CPU NZXT Kraken X60 @ Akasa Apache 140mm x2 SSD Plextor M5S 128GB + Curcial M550 128GB HDD WD Green 2x2TB PSU Seasonic Platinum 860W CASE NZXT H630

Kopsnij PLUSIKA :)

Opublikowano

Katoda lub pasek LED. Z łatwością znajdziesz poradnik na YT jak podłączyć taki pasek do molexa. Jednak będziesz musiał sam oblukać konstrukcję obudowy i wybrać dobre miejsce dla tego. Jest jeszcze opcja podświetlanego wentylatora.

Podświetlany wentylator odpada, myślałem nad paskiem led, lecz zastanawiam się nad katodami. Wiesz coś więcej @Amperoo_PL na ich temat? Ile trzeba takowych aby fajnie i równomiernie podświetlić obudowę? Dodaje, że to obudowa tower MICRO

Opublikowano

Katody dają bardzo mocne światło i może być nieco zbyt oczojebne do tej obudowy rzeczywiście. Paski oświetlają też dość dobrze ale stosujesz je tam gdzie Ci się podoba i mają bardziej "punktowe" (lecz też oświetlą wnętrze!) światło.

Ile? Paski kupujesz w rolce i sam ustalasz ile chcesz.

CPU Intel Core i7 3770K GPU SLI EVGA GTX 780 ACX SC RAM 4x4GB Corsair Dominator Platinum 16GB MOBO Asus Sabertooth Z77 COOLER CPU NZXT Kraken X60 @ Akasa Apache 140mm x2 SSD Plextor M5S 128GB + Curcial M550 128GB HDD WD Green 2x2TB PSU Seasonic Platinum 860W CASE NZXT H630

Kopsnij PLUSIKA :)

Opublikowano

Paski są bdb w mojej opinii. Kup se kilka metrów(tak z 4), żeby mieć na zapas. 

Lutujesz plusa i minusa, na molexie plus do 12V(żółty)/5V(czerwony) w zależności od rodzaju i do uziemiena(czarny). Odpalasz i ta dam! Świeci.

graphic.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...