Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Skladanie kompa

vanssar

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@Grzanek1 jeśli już coś podajesz to to uargumentuj bo jestem ciekaw co o tym SSD możesz powiedzieć ;)

System w cenie? Jakieś własne preferencje? I te 3500-4500 to rozumiem że chcesz wydać jak najmniej?

CPU Intel Core i7 3770K GPU SLI EVGA GTX 780 ACX SC RAM 4x4GB Corsair Dominator Platinum 16GB MOBO Asus Sabertooth Z77 COOLER CPU NZXT Kraken X60 @ Akasa Apache 140mm x2 SSD Plextor M5S 128GB + Curcial M550 128GB HDD WD Green 2x2TB PSU Seasonic Platinum 860W CASE NZXT H630

Kopsnij PLUSIKA :)

Opublikowano

@Grzanek1 jeśli już coś podajesz to to uargumentuj bo jestem ciekaw co o tym SSD możesz powiedzieć ;)

System w cenie? Jakieś własne preferencje? I te 3500-4500 to rozumiem że chcesz wydać jak najmniej?

@Amperoo_PL SSD przyda się na system w tej cenie, pisałem z nim w Metin2 i pisał co dokładnie chce złożyłem zestaw do 4.5k powiedział moim zdaniem to bardzo przyszłościowy zestaw można potem wymienić grafikę na lepszą ponieważ ta obudowa jest całkiem spora zasilacz starczy do OC, jest modularny więc będzie dobry przepływ powietrza w świetnej obudowie, za kilka lat można wymienić procesor na i7 z koncówką K i pokusić się o OC

Jeżeli chcemy obniżyć koszty tego zestawu możemy wyrzucić SSD bude na m23/z9 i GPU na Asus R9 280. ew jeżeli cena nadal będzie za wysoka można zmienić zasilacz na tańszy, na reszcie podzespołów nie ma co oszczędzać imo

http://www.morele.net/zasilacz-corsair-builder-series-cx-600w-80-bronze-modular-cp-9020060-eu-541539/ zasilacz, bo zapominałem go dodać do koszyka. ew można mienić bude na m23 

@Edit zaraz podam zestaw skrojony z ceny

http://www.morele.net/inventory/info/0WAiHP/ przemyślałem to i to będzie najlepszy zestaw jeżeli masz jeszcze pieniądze możesz dołożyć do Asus R9 290, ew. SSD

Opublikowano

Chodziło mi tylko o argumentację tego modelu SSD. Jednak się nie doczekałem... Nie wiem po cholere mu to chłodzenie na zablokowanego i5 (nieopłacalnego w tym modelu zresztą) skoro boxowe starczy a jeśli już to max coś w stylu Fortisa. Obudowa dobra ale nie do tego zestawu. Nada się do bardzo mocnych GPU i LC bo jest typowo meshowa. I nie porównuj Z9 do M23 proszę ;)

CPU Intel Core i7 3770K GPU SLI EVGA GTX 780 ACX SC RAM 4x4GB Corsair Dominator Platinum 16GB MOBO Asus Sabertooth Z77 COOLER CPU NZXT Kraken X60 @ Akasa Apache 140mm x2 SSD Plextor M5S 128GB + Curcial M550 128GB HDD WD Green 2x2TB PSU Seasonic Platinum 860W CASE NZXT H630

Kopsnij PLUSIKA :)

Opublikowano

Autorze, a procesor to zamierzasz podkręcać? Monitor masz? Jeśli tak to w jakiej rozdzielczości pozwala Ci grać? No i do tego jeszcze wyżej masz pytania Amperoo_PL, też na nie odpowiedz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...