Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy Mojang kupił Minecrafta?

ValkarPL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja mam premium więc mnie to nie obchodzi ale ja sie pytam czy minecraft wogule jeszcze będzie albo będzie tylko na xbox

Minecraft , będzie i nie słuchaj tych pierdół na WP bo to tylko denerwujące plotki.

Opublikowano

@ValkarPL Może to być prawdą, Microsoft za taką sumę 2 mld. dolarów jaką posiadają napewno skuszą Notcha do sprzedania swojej firmy. Może i to plotki, może nie. Ale nic się nie zmieni. Będziesz mógł dalej normalnie grać. Microsoft chce kupić Minecraft, ponieważ chodzi o fanów tej gry. Chcą rywalizować z PlayStation 4. Ale nie rozumiem rywalizacja z PS 4 za cenę Minecraft.

Pozdrawiam

sygnaturka.png
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

To, że minecraft zmienił właściciela na minecraft to fakt.

Ale to, że minecraft będzie tyko na xbox'a to kłamstwo lub głupia plotka.

Bo co to by był za sens.

Opublikowano

Nigdy nie dojdzie do takiego czegoś, ponieważ ludzie kupili premium do tej gry i co teraz mają im te 80 zł tak po prostu odebrać?

x

Opublikowano

Microsoft może zrobić teraz wszystko , Notch po prostu sprzedał prawa do Mojangu a wraz z mojangiem wszelkie prawa do Minecrafta.

Lecz ciekawi mnie to że miał podpisaną umowę z mojangiem wcześniej że będa wydawać minecraft do wersji 2.0.0 a skończyli na 1.8

jeżeli ktoś wie co dokładnie wyszło z tej sprawy chętnie przeczytam :)

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Tak! microsoft kupił minecrafta lecz nie zajdą wielkie zmiany a tak wgl to napewno w następnej wersji minecraft będzie lagować jak nie wiem co 

tak samo zepsują minecrafta jak skypa

Opublikowano

Jakieś trzy dni temu czytałem artykuł na ten temat. Microsoft już dawno kupił całego Mojanga a nie tylko minecraft. Myślę że dużo rzeczy się zmieni bo Jeba i Notcha już nie będzie.

Opublikowano

Jakieś trzy dni temu czytałem artykuł na ten temat. Microsoft już dawno kupił całego Mojanga a nie tylko minecraft. Myślę że dużo rzeczy się zmieni bo J*ba i Notcha już nie będzie.

ejejejej, nie.

Sprawdzaj coś zanim napiszesz.

Nie dość że odkupujecie temat, to jeszcze dopisujecie fałsz.

J*b dalej pracuje w "Mojangu", oraz dalej jest liderem projektu Minecraft.

Ta cenzurka.... :D

1438614356923701010629.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...