Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zablokowanie paru itemów- wasze opinie

Cytryn

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, co myślicie o serwerze na którym zablokowane byłyby diamentowe itemy, enchanty, alchemia, koxy? Czyli tak jak dawniej.

Serwer survival.

Opublikowano

Jak dla mnie super decyzja.

Może nie tyle co je całkowicie zablokować, lecz drop byłby bardzo utrudniony, ew. można je zablokować i np.: za 7 dni gry dostaniemy jednego diaxa.

Jest mnóstwo serwerów, gdzie na samym początku mamy diax eq... Bezsens.

Pomysł dobry! ;)

Opublikowano

Wszyscy napiszą "OMG FAJNY POMYSŁ" a na serwerze 50 slotowym będzie 5-10 graczy.

Po co Notch / Jeb_ dodawali diamenty itp aby je teraz "blokować"?

Opublikowano

Wszyscy napiszą "OMG FAJNY POMYSŁ" a na serwerze 50 slotowym będzie 5-10 graczy.

Po co Notch / Jeb_ dodawali diamenty itp aby je teraz "blokować"?

Nie diamenty tylko diamentowe eq.

Serwer będzie na modach więc będą jeszcze inne zbroje itp ale nie lepsze niż żelazne :)

Chodzi o utrudnienie bo co to za walka np. z ender dragonem w diax zbrojce prot 4 z mieczem 5/2 koxami i potami ?

Opublikowano

@Liukaner Dokładnie mam takie same zdanie! Super byłby taki pomysł, wrócić do starych czasów Minecraft'a, a nie wszyscy latają z Protection IV nie do zabicia. Jeszcze do tego mody by były jak wspominasz, to napewno bym wbił i pograł na takim serwerze. Super i jeszcze raz super :)

sygnaturka.png
Opublikowano

@Liukaner Dokładnie mam takie same zdanie! Super byłby taki pomysł, wrócić do starych czasów Minecraft'a, a nie wszyscy latają z Protection IV nie do zabicia. Jeszcze do tego mody by były jak wspominasz, to napewno bym wbił i pograł na takim serwerze. Super i jeszcze raz super :)

Pracuje nad takim serwerem,

brak vipów, brak enchantów, brak alchemii, najlepsze eq to te z thaumcrafta :) oczywiście w gre wchodzi eq z twilight forest które ma enchanty ale średnie :P + bossy i dungeony.

Opublikowano

@Liukaner Super pomysł, podoba mi się też twóje postanowienie o VIP'ie. Każde VIP'y na serwerach mają zasade Pay2Win. U Ciebie nie będzie VIP'ów, i to mi się podoba ;)

sygnaturka.png
Opublikowano

Taki serwer był by wspaniały moim skromnym zdaniem. Taki survival z modami bez diamentowego protowego eq, było by świetne. Powiedz mi tylko czy dodasz mod dartcraft? Ma dużo ciekawych opcji i też można robić zbroje w nim.  Pomysł wyśmienity ;)

Ps. dałbyś liste modów jakie dodajesz?

Kappa.

Opublikowano

Taki serwer był by wspaniały moim skromnym zdaniem. Taki survival z modami bez diamentowego protowego eq, było by świetne. Powiedz mi tylko czy dodasz mod dartcraft? Ma dużo ciekawych opcji i też można robić zbroje w nim.  Pomysł wyśmienity ;)

Ps. dałbyś liste modów jakie dodajesz?

Lista ciągle się powiększa bo dodaje mody na światy, itemy, moby np. mod na pustynie czyli mumie faraony skarabeusz itp

Taki faraon ma 300hp i przyzywa mumie, z niego lecą super itemy ale ubicie go w żelaznej zbrojce i z żelaznym mieczem to wyzwanie :D

Może lepiej założe osobny temat o tym serwerze? Co dodać, zmienić itp?

Nie ma dartcrafta na 1.7.10 a ten z 1.6.4 crashuje mi pozostałe 117 modów :P

Opublikowano

Blokowanie diaxowych itemów bo bez sens. Co prawda jest to ubarwienie dla survivala .. ale po to są te itemki by z nich korzystać.

Bardziej chodzi mi o wykorzystanie itemów z innych modów np. z tinkersa, twilight forest, redstone arsenal itp Atum dodaje fajne itemy ale żeby je zdobyć trzeba troche pozabijać mumii faraonów itp :P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...