Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nagły spadek FPS

Katien

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć. Na moim 4 letnim gracie miałam zawsze 80 fpsów. Dzisiaj grałam, było normalnie. Od dwóch meczy mam max. 30 fpsów i z*******e freezy jak last hituje. Jakieś pomysły? Nie dawajcie mi poradników jak zwiększyć fpsy, bo nie tego potrzebuję.

Opublikowano

Spróbuj cofnąć system do tego czasu gdy było normalnie

Start > programy > akcesoria > narzędzia systemowe > przywracanie systemu

Best Toperino 

Kappa

Opublikowano

Wywal punkbustera, wyczyść kompa ccleanerem, skozystaj z opcji napraw w launcherze

A co ma do tego punkbuster O_o @topic Jeśli jeszcze nie reinstalowałaś to zrób to nic innego nie przychodzi mi do głowy.

76561198053546969.png

Opublikowano

Mi punkbuster (słaby lapek) po odinstalowaniu dodał ~5 fps i pingi spadły.

Mówie z doświadczenia a nie na trolla

Opublikowano

Postaw system od nowa i problem z głowy... Jeżeli i wtedy będą tak słabe fpsy, to znakiem tego riot coś zmieniał i ci one spadły, albo twoja graficzna zaczęła kuleć.

League of Legends

Opublikowano

Przywróciłam system z przed tego wydarzenia i nic... Nie wiem o co chodzi.. Może mój komp po prostu ze starości tak nagle ześwirował po 4 latach... Brak słów.

Opublikowano

Przywróciłam system z przed tego wydarzenia i nic... Nie wiem o co chodzi.. Może mój komp po prostu ze starości tak nagle ześwirował po 4 latach... Brak słów.

Mój ma 3-4 i po 2 latach zaczął chodzić jakby chciał, ale nie mógł... Może po prostu przeczyść kompa, jeżeli jest zakurzony?

Opublikowano

Witam też mam problem po zmianie windowsa mam mikro przyciecia naprzykład przy respie blue buffa spadek fps do 6-5 z 80 lub przy walce.

Pomoże ktoś ?

Edit:

Znalazłem

Wejdźcie w Folder Lola u m nie :

D:\GRY\League of Legends\Config

otwórzcie w notatniku game.cfg

Znajdźcie i zmieńcie

PerPixelPointLighting=1 zmieńcie na 0

a to wklejcie na samym dole

"

[unitRenderStyle]
Inking=0
AdvancedReflection=0
PerPixelPointLighting=0

"

Dalej zapisać.

Lecę zagrać rundkę

napiszę jak skończę czy działa

Edit:

Działa jak ta lala :D haha

skok wydajnościowy z 80 fpsów do 120/ 126 w porywach,

żadnych ścinek i to mi się podoba. :D

Opublikowano

Mój ma 3-4 i po 2 latach zaczął chodzić jakby chciał, ale nie mógł... Może po prostu przeczyść kompa, jeżeli jest zakurzony?

Czyściłam nie dawno. :(

Up po meczu sprawdzę.

Opublikowano

Czyściłam nie dawno. :(

Up po meczu sprawdzę.

Jeżeli przez 3-4lata na 1 systemie był ten lapek to postaw system od nowa. W moim poprzednim lapku fpsy spadły o 20-30 po 4 latach korzystania, postawiłem system od nowa i było dużo lepiej.

League of Legends

Opublikowano

Jeżeli przez 3-4lata na 1 systemie był ten lapek to postaw system od nowa. W moim poprzednim lapku fpsy spadły o 20-30 po 4 latach korzystania, postawiłem system od nowa i było dużo lepiej.

To nie lapek. Zrobiłam to coś z tym game i nic nie pomogło tak jak było max. 30 fpsów tak jest nadal.

@ systemu nie będę przeinstalowywać tylko dla Lola.. mam tutaj za dużo rzeczy.

Opublikowano

To nie lapek. Zrobiłam to coś z tym game i nic nie pomogło tak jak było max. 30 fpsów tak jest nadal.

@ systemu nie będę przeinstalowywać tylko dla Lola.. mam tutaj za dużo rzeczy.

to zrzuć ważne rzeczy, zrób kopie zapasową, to chyba nie jest problemem?

wgranie systemu na nowo gdy komputer swiruje pomoga w wiekszosci przypadkow

­

Opublikowano

to zrzuć ważne rzeczy, zrób kopie zapasową, to chyba nie jest problemem?

wgranie systemu na nowo gdy komputer swiruje pomoga w wiekszosci przypadkow

Nie mam takiego dysku co pomieści te moje ważne i ważniejsze. Nie długo wymieniam procka, kartę graficzną i płytę główna, bo planuje to od dłuższego czasu.

Opublikowano

To może wywal wszystko z folderu 'Config'. Zrób backup, bo to zresetuje ustawienia LoLa oraz usunie item sety!

Już robiłam repair, grzebałam w configach, nawet kopiowałam pliki .dll z sterowników NVIDIA. ;P

Opublikowano

Miałem coś podobnego. Do 3-4min wszystko gitarka, a później nagły spadek fps do 30-20. Przeczyściłem cały pc z syfu ( defragmentacja, skan itd ) nie pomogło.

Rozkręciłem komputer i pierwsze co to sprawdziłem czy pasta na procku jest..okazało się, że prawie wgl jej nie było. Przeczyściłem szmatką z odrobiną alko procesor w celu pozbycia się nikłej ilości starej, ale to bardzo starej pasty. Nałożyłem nowiutką paścioszkę i fps wróciły do normy tzw.. nie miałem już spadków fps.

Także polecam wykonać tą czynność, jeżeli naprawdę nic Ci nie pomoże :) Powodzonka.

edit. pobierz sobie programik CPUID HWMonitor, odpal i włącz lola. Pograj z 15-20min i zobacz jaką masz temp procesora. Ja przed zmianą pasty miałem koło 83, po zmianie ledwo co do 65 dochodzi. 

Opublikowano

Miałem coś podobnego. Do 3-4min wszystko gitarka, a później nagły spadek fps do 30-20. Przeczyściłem cały pc z syfu ( defragmentacja, skan itd ) nie pomogło.

Rozkręciłem komputer i pierwsze co to sprawdziłem czy pasta na procku jest..okazało się, że prawie wgl jej nie było. Przeczyściłem szmatką z odrobiną alko procesor w celu pozbycia się nikłej ilości starej, ale to bardzo starej pasty. Nałożyłem nowiutką paścioszkę i fps wróciły do normy tzw.. nie miałem już spadków fps.

Także polecam wykonać tą czynność, jeżeli naprawdę nic Ci nie pomoże :) Powodzonka.

edit. pobierz sobie programik CPUID HWMonitor, odpal i włącz lola. Pograj z 15-20min i zobacz jaką masz temp procesora. Ja przed zmianą pasty miałem koło 83, po zmianie ledwo co do 65 dochodzi. 

Mam do 50 stopni jak gram więc to odpada. Na laptopie jak gram to mam 90 xD

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...