Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

avast! robi papa

KaPi666

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, dziś o godzinie 20:00 wyjebałem ten zasrany program! JEEEEJ! - Ale.. jest kilka Ale, Czy mam z tego mieć jakieś konsekwencje? Wiem że avast dzisiaj wykrył mi BEZ POWODU 105 WIRUSÓW!, ale czy coś z tego poważnego będzie? Instaluję teraz Kaspersky'ego, I myślę że ten wybór będzie dobry. Tylko coś wolno się ten kaspersky włącza.

Aha i jeszcze jedna sprawa, Ten avast, (Miałem wyłączonego go do ponownego uruchomienia komputera) Włączył się sam kiedy miałem <---(Nawiasy) I znikąd mi poblokował wszystkie gry, tak jakby by mi się ktoś na antywirusa włamał, i poblokował wszystko co mam.

Jeszcze jedno info, pododawał mi jakieś posrane wirusy do gier, i mi pisze że mam po prostu wirusa w grze.. Nie wiem co się stało, ale jeśli coś się na prawdę stanie, i przez ten posrany antywirus (avast) To nie wiem czy z tego mam coś zrobić.

Opublikowano

Nie rozumiem o co Ci chodzi. Tak, Avast nie jest antywirusem pierwszej klasy ( kiedyś był ) ale nie mógł Ci dodać wirusów do gier xD Jak wykrył na grach nie do końca pewnych ( privy, minigry ) to widocznie są tam pliki przypominające wirusa, albo po prostu grasz w jakieś gówno z trojanami. Polecam przeskanować cały dysk PEŁNYM skanowaniem a nie jakimś szybkim, nawet tym Avastem lub Karsperky, Nortonem czy czymś jeszcze lepszym. To że Avast coś wykrył powinno być chyba plusem, co nie? Chyba że wolisz nie mieć nic, pobierać byle gówno od byle gównianego gościa który tylko czeka aby zapierdolić ci hajsy z banku, PayPala itp...

4008f620557c76b9gen.jpg
Opublikowano

Nie rozumiem o co Ci chodzi. Tak, Avast nie jest antywirusem pierwszej klasy ( kiedyś był ) ale nie mógł Ci dodać wirusów do gier xD Jak wykrył na grach nie do końca pewnych ( privy, minigry ) to widocznie są tam pliki przypominające wirusa, albo po prostu grasz w jakieś gówno z trojanami. Polecam przeskanować cały dysk PEŁNYM skanowaniem a nie jakimś szybkim, nawet tym Avastem lub Karsperky, Nortonem czy czymś jeszcze lepszym. To że Avast coś wykrył powinno być chyba plusem, co nie? Chyba że wolisz nie mieć nic, pobierać byle gówno od byle gównianego gościa który tylko czeka aby zapierdolić ci hajsy z banku, PayPala itp...

Znalazł się najmądrzejszy, gówno wiesz, a piszesz.

Nic nie może wyciągnąć z PayPala/banku bo ma kodowanie strony panie.

@av

Radze przeskanować systemowym skanowaniem plików.

Opublikowano

@av

Skanowałem, Windows Defender nic nie wykrywał

@freaky

Nie wiem czemu, ale mam czystego CS 1.6 ze Steam, kupionego za 9.99zł na przecenie, World of Tanks, MTA:SA, i pare innych gierek już zakupionych nie pobranych, to ja nie wiem o co chodzi.. Avast od pewnego czasu zaczął chorować - od rana nic nie wykrywało, kiedy wybija godzina 17:00 ciągle wykrywa mi jakieś wirusy.. to jest dziwne

Opublikowano

Skanowałem, Windows Defender nic nie wykrywał.

To nie obawiaj się i zainstaluj sobie nod32, najlepszy antywirus ;).

Opublikowano

@av

Ehe, Bonzo haker się znalazł... Ludzie potrafią się do rządowych danych dostać, a do konta bankowego nie dadzą rady, ciekawe.

@topic a jak tak strasznie nie pasują Ci te antywirusy, kup sobie pełną wersję za 100 zł i nie ma się o co martwić ;)

4008f620557c76b9gen.jpg
Opublikowano

Pobrałem Kaspersky'ego, Pousuwał mi kilka wirusów, i zdziwiłem się jedną rzeczą.

Wykryło mi w Dysku C Podejrzany plik, nim jest avast!antiwirus.exe ...

Inni koledzy mi mówili żebym wywalił ten syf, i kupił sobie coś lepszego, jak na razie Mój Malwarebytes Anti-malware jakoś sobie radzi, teraz widzę że Kaspersky prowadzi się całkiem nieźle.

Opublikowano

Avast nie może być wirusem... Musiałeś pobrać jakieś gówno i rozprzestrzeniło Ci się po całym PC. Jak na kompie nie masz nic wartościowego to formatuj wszystko, wgraj nowego antywirusa i tyle.

4008f620557c76b9gen.jpg
Opublikowano

Ehe, Bonzo haker się znalazł... Ludzie potrafią się do rządowych danych dostać, a do konta bankowego nie dadzą rady, ciekawe.

@topic a jak tak strasznie nie pasują Ci te antywirusy, kup sobie pełną wersję za 100 zł i nie ma się o co martwić ;)

ehheeh powiedzial, a doradza formata by usunac wirusa hehe

Poza tym Ci wielcy 'hackerzy' nie rzucili by sie jak bydlo na jakies marne 100zl.

@av

nie sluchaj sie go, zainstaluj po prostu noda i tyle.

Opublikowano

Pobrałem Kaspersky'ego, Pousuwał mi kilka wirusów, i zdziwiłem się jedną rzeczą.

Wykryło mi w Dysku C Podejrzany plik, nim jest avast!antiwirus.exe ...

Inni koledzy mi mówili żebym wywalił ten syf, i kupił sobie coś lepszego, jak na razie Mój Malwarebytes Anti-malware jakoś sobie radzi, teraz widzę że Kaspersky prowadzi się całkiem nieźle.

jeśli masz dwa antywirusy na kompie to oczywiste że zaczną się gryźć.

Dodatkowo nie rozumiem jednej rzeczy jak avast znajduje wirusy to są one

BEZ POWODU

Ale jak kaspersky znajduje wirusa to dobrze? Jaką ty się logiką kierujesz. Sam polecam antywirusa od microsoftu lub sam windows defender (tylko jeśli masz windowsa 8)

1330007971-U359964.png

Opublikowano

Jak chcesz mieć dobrze zabezpieczony komp to trzeba poczekac z 3-4 minuty zanim ci windows wyskoczy

Kolejny hakjer bonzo?

Opublikowano

Avast jest jednym z najlepszych antywirusów.

Wykrywa ci te wirusy bo każdy (a przynajmniej większość) antywirusów ma opcję heurystyki. Avast wykryję ci pisiont "wirusów" a kaspersky 10.

Zostaw sobie Windows Defendera, jest bardzo dobry, jak chcesz jakiegoś innego to polecam AVG.

Opublikowano

Malvarebytes Anti-Malvare > aktywujesz okres próbny > Pełny skan > usuwasz wykryte pliki > instalujesz NOD 32 > Pełny skan > ciesz się życiem

Opublikowano

Jak na razie Kaspersky spełnia moje wymagania, tylko komputer trochę na ,,Zimnym" Starcie chodzi wolno. Ale się przeżyje.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...