Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Siłownia + 0 apetytu + Ja ?

ThePein

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Więc z 4 miesiące temu skończyłem chodzić na siłownie bo zaczeły sie wakacje i jakoś wpadłem w lenistwo, zaczeła sie szkoła i znów nabrałem chęci do chodzenia, wiele rzeczy mi pospadało przez te wakacje.

Więc tak, mam 17lat, mam 173cm i waże 60kg (malutkoo) > od soboty wznawiam treningi 

ale jest pewien problem, nie mam wogóle ale to tak poważnie 0 apetytu czuje jakbym mógł żyć bez jedzenia, przez wakacje jakoś jadłem i to sporo, troche przytyłem (niestety na brzuchu), Rano mam dodatkowo tak że jak wstane to nawet jak wypije szklanke wody to chce mi się rzygać, na początku myślałem ze to przez stres związany z początkiem szkoły ale to trwa już ponad tydzień i nie przechodzi, podejrzewam że mogą to być na przykład wrzody (moje objawy są podobne), a może po prostu zle jjem ? nieregularnie albo coś?

Ktoś ma dla mnie jakieś rady ? i Przy okazji chodze do liceum sportowego, mam 10wfów tygodniowo + siłownia > jak myślicie ile powinienem dziennie jeść kalorii żeby przytyć ? tylko w mięśniach a nie w brzuchu.

Za wszystkie pomocne podpowiedzi będą plusy !

Opublikowano

Z tego co tam wiem to jakieś żarcie co ma dużo węglowodanów i które na masę jest.A jak cię tak czyści to idź do lekarza.

Opublikowano

piłeś alko przez wakacje? i jak jarasz szlugi to musisz rzucić. najlepiej zrób sobie detox od wszelkich używek i jedz zdrowo póki co a kalorie zwiększaj sobie stopniowo. przy takim natłoku aktywnosci fizycznej 4000kcal dziennie będzie odpowiednie 

Opublikowano

Kup sobie Apetizer i po sprawie :D Też mało ważę, muszę dużo jeść i z rana nie mam apetytu... To normalne ;) Złe samopoczucie może się wiązać z brakiem jedzenia. Czasami mma tak że boli mnie brzuch, chce mi się rzygać ale jak zjem kanapkę to zaraz czuje się lepiej ;) Czasami po porostu trzeba się zmusić do jedzenia i tyle. Nic z tym nie zrobisz, chyba że rzeczywiście jesteś chory ;c

4008f620557c76b9gen.jpg
Opublikowano

kup sobie witaminę b12 i będzie apetyt, tylko nie w tabletkach ^^

w aptece masz ampułki i musisz wstrzykiwać sobie b12 albo idź do lekarza on ci pomoże, sam jechałem na b12 i miałem apetyt

Opublikowano

piłeś alko przez wakacje? i jak jarasz szlugi to musisz rzucić. najlepiej zrób sobie detox od wszelkich używek i jedz zdrowo póki co a kalorie zwiększaj sobie stopniowo. przy takim natłoku aktywnosci fizycznej 4000kcal dziennie będzie odpowiednie 

o człowiekuuuu, ja nie wiem czy ja tyle jjem przez 2 dni przez ten stres czy te wrzody (sam nie wiem dokładnie)

Tylko jak mam to robić jak ja jem i nagle czuje że jak coś jeszcze połkne to sie po prostu zrzygam i h** , próbowałem sobie przez wakacje rozepchać ten żołądek ale nie czuje różnicy a jedynie troche tłuszczu mi przybyło na brzuchu ;/ (nic nie piłem, ani nie pale)

Opublikowano

Rady? Hmm, żeby ,,chciało" Ci się jeść musisz ,,zrobić dobry trening" w którym spalasz te wartości. Każdy normalny kulturysta/strongmen itp po siłowni od razu coś je żeby ciało nie ,,zjadało własnych mięśni" jedni mają apetyt, jedni nie. Lecz tak czy siak od razu po treningu trzeba jeść. Jeżeli chcesz jakieś rady zapraszam na PW/GG :)

Pozdrawiam. 

6222704500-1434194730.png

Opublikowano

o człowiekuuuu, ja nie wiem czy ja tyle jjem przez 2 dni przez ten stres czy te wrzody (sam nie wiem dokładnie)

Tylko jak mam to robić jak ja jem i nagle czuje że jak coś jeszcze połkne to sie po prostu zrzygam i h** , próbowałem sobie przez wakacje rozepchać ten żołądek ale nie czuje różnicy a jedynie troche tłuszczu mi przybyło na brzuchu ;/ (nic nie piłem, ani nie pale)

No to nie wiem, musisz chyba kupić sobie coś z apteki lub pogadać z lekarzem. Czym sie stresujesz? :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...