Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wybór konsoli

MrKedu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chciał bym się dowiedzieć jaka konsole mam wybrać Ps3 czy Ps4 zamierzam dopiera kupywać konsole po świętach więc nie wiem dokładnie co wybrać i co się bardziej opłaca :D

Chciał bym wiedzieć czy w obu konsolach jest darmowy internet i jak podłączyć (co trzeba mieć) żeby podłączyć konsole pod monitor od komputera :D

Opublikowano

Więc tak:

1. - Na razie na PS4 jest niewiele tytułów.

2. - W PS4, żeby grać online musisz mieć PS Plus. Na PS3 nie jest to wymagane.

A co do monitora, to powiedz jaki ma kabel to znaczy np. HDMI.

Moje Konsole:

PS3 FAT CECHL04 YLOD - CFW DARKNET 4.66 V1.02 CEX

PS3 SLIM CECH-2004A YLOD- CFW REBUG 4.76.1 + COBRA 7.2 + WebMAN MOD 1.43.21 REBUG EDTION DEX

PS3 SLIM CECH-2504B - CFW REBUG 4.81.2 + COBRA 7.5+ WebMAN MOD 1.45.09 CEX

XBOX ONE S

Mój komputer:

Procesor: Ryzen 5 2600, Płyta Główna: MSI X470 Gaming Pro Carbon, Karta Graficzna: Sapphire RX 5700 XT Nitro+Zasilacz: Seasonic Focus Plus Gold 650W, SSD: ADATA SX8200 Pro 256GB + Crucial MX500 250GB, HDD: HGST 500GB + HGST 500GB + TOSHIBA 1TB, Obudowa: BeQuiet Silent Base 601, Chłodzenie: NZXT Kraken X62,
RAM: 4x 4GB HyperX DDR4 2133MHz CL14 (OC 3000MHz CL16)

DAC: Audiotrak Prodigy Cube Black Edition, Słuchawki: ISK MDH8500, Głośniki: EDIFIER R1280DB, Mikrofon: Trust Starzz

Opublikowano

Więc tak:

1. - Na razie na PS4 jest niewiele tytułów.

2. - W PS4, żeby grać online musisz mieć PS Plus. Na PS3 nie jest to wymagane.

A co do monitora, to powiedz jaki ma kabel to znaczy np. HDMI.

Czyli muszę kupić ps3/ps4 z kablem HDMI (Jak by co nie ogarniam zbytnio konsoli)

Opublikowano

Bo widzisz PS3 ma wejście HDMI > HDMI oraz AV MULTI OUT > EURO. Domyślnie w PS3 masz kabel EURO, więc jeśli masz już kabel HDMI to robisz tak: Monitor - Wyjście HDMI > Kabel HDMI > PS3 - Wejście HDMI

Moje Konsole:

PS3 SLIM CECH-2004A YLOD- CFW REBUG 4.76.1 + COBRA 7.2 + WebMAN MOD 1.43.21 REBUG EDTION DEX

XBOX ONE S

Mój komputer:

Procesor: Ryzen 5 2600, Płyta Główna: MSI X470 Gaming Pro Carbon, Karta Graficzna: Sapphire RX 5700 XT Nitro+Zasilacz: Seasonic Focus Plus Gold 650W, SSD: ADATA SX8200 Pro 256GB + Crucial MX500 250GB, HDD: HGST 500GB + HGST 500GB + TOSHIBA 1TB, Obudowa: BeQuiet Silent Base 601, Chłodzenie: NZXT Kraken X62,

DAC: Audiotrak Prodigy Cube Black Edition, Słuchawki: ISK MDH8500, Głośniki: EDIFIER R1280DB, Mikrofon: Trust Starzz

Opublikowano

Bo widzisz PS3 ma wejście HDMI > HDMI oraz AV MULTI OUT > EURO. Domyślnie w PS3 masz kabel EURO, więc jeśli masz już kabel HDMI to robisz tak: Monitor - Wyjście HDMI > Kabel HDMI > PS3 - Wejście HDMI

mógł byś mi podesłać jakiś film z tym :D 

i w ps4 tak samo ?

Opublikowano

Weź sobie PS4, na pewno będą jakieś promocje na święta. Co do monitora to wyjście HDMI do konsoli i do monitora przejściówka z VGA/DVI ( zależne od tego co masz ) na HDMI i git. Darmowy internet? No tak darmowy, jak sobie połączysz ( kabel lub bezprzewodowo w ustawieniach ).

Opublikowano

Weź sobie PS4, na pewno będą jakieś promocje na święta. Co do monitora to wyjście HDMI do konsoli i do monitora przejściówka z VGA/DVI ( zależne od tego co masz ) na HDMI i git. Darmowy internet? No tak darmowy, jak sobie połączysz ( kabel lub bezprzewodowo w ustawieniach ).

A jak mogę sprawdzić czy to jest VGA czy DVI ? (Wiem że może to być głupie pytanie ale nie znam się za bardzo na tym więc tutaj pisze :D )

Opublikowano

No to masz kabel HDMI, jeden koniec do konsoli drugi z przejściówką DVI / VGA do monitora i będzie. Tyle, że jeszcze będzie problem z dźwiękiem. Chyba, że masz w monitorze wbudowane głośniki.

Opublikowano

No to masz kabel HDMI, jeden koniec do konsoli drugi z przejściówką DVI / VGA do monitora i będzie. Tyle, że jeszcze będzie problem z dźwiękiem. Chyba, że masz w monitorze wbudowane głośniki.

Nie mam żadnych głośników :/ a do którego lepiej podłączyć do VGA czy DVI ?

Opublikowano

Widziałem jakiś poradnik, jak znajdę to podeśle.

Moje Konsole:

XBOX ONE S

Mój komputer:

Opublikowano

Jeżeli miałbyś kupić konsolę teraz polecił bym ci Ps3, aczkolwiek jeżeli masz kupić na święta to raczej bym preferował Ps4.
Zapewne cena jeszcze troszke spadnie.

mój znak rozpoznawczy to jego brak

Opublikowano

Jeżeli miałbyś kupić konsolę teraz polecił bym ci Ps3, aczkolwiek jeżeli masz kupić na święta to raczej bym preferował Ps4.

Zapewne cena jeszcze troszke spadnie.

ale raczej kupie ps3 zależy mi bardzo na pograniu w fife 15 online a dostaje nie za dużo kasy i jak bym kupił ps4 to w fife bym sobie zagrał :) a na ps3 i tak jest dużo świetnych gier :D

Opublikowano

Twoja decyzja, PS3 nie będzie złym wyborem, jednak wiadome, że PS4 byłoby lepsze. Jest dużo świetnych gier, racja, ja już z tego miejsca polecam KZ, serię Uncharted, serię God of War i inne dość znane gry.. :) 

Opublikowano

Moim zdaniem dobry wybór. Jeśli będziesz kupował używaną, to nie zapomnij o CFW wgranym. ;-)

Moje Konsole:

XBOX ONE S

Mój komputer:

Opublikowano

Moim zdaniem dobry wybór. Jeśli będziesz kupował używaną, to nie zapomnij o CFW wgranym. ;-)

Co to CFW (Jak by co nie miałem nigdy konsoli to nie wiem co to jest :/ )

Opublikowano

Moim zdaniem lepiej niech kupi nie przerobioną, nic nie straci a gry aktualnie sa dość tanie (kto mówi żeby kupował non stop nowe ?). A konsolowcy trują, że PC'towcy piracą a sami doradzają aby kupił przerobioną.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...