-
👋 Witaj na MPCForum!
Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎
- ✅ Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
- ✅ Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
- ✅ System prywatnych wiadomości
- ✅ Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
- ✅ Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy
👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!
Zarejestruj się teraz
- 0

Pytanie
Sℓαѕнєя_
Sℓαѕнєя_
Tak jak w temacie, wczoraj podczas burzy spalił mi się ruter internetowy (technicy przyjechali i wymienili). Lecz chyba także spalił się zasilacz od monitora LCD, jest to uniwersalny zasilacz z wymiennymi końcówkami. Zasilacz marki Esperanza 80W model:EZ101 (zdaje sobie sprawę, że to słaby s**t)
Rano wstaje a tu monitor nie działa - dioda na zasilaczu nie świeci. Podłączyłem zasilacz do prądu, do końcówki przyłożyłem "język" i czuć lekki przepływ prądu, przyłożyłem próbówkę i pokazuje, że przepływ prądu jest. Rozebrałem zasilacz a tam zobaczyłem, że coś się topiło, tutaj załączam zdjęcia:
Ten duży kondensator czy bezpiecznik zagiąłem trochę do góry, był prawie przyklejony do tego stopienia. Jest tam "przyklejony" stopieniem bezpiecznik C4 i taki pręcik, tak jakby brakowało na nim bezpiecznika.
I tutaj moje pytanie, da radę to jakoś naprawić? Podstawowe narzędzia mam (lutownica, śrubokręty etc). W lutowaniu zielony nie jestem, więc dam radę. Zwracam się do was, za pomoc posypią się limity lajków.
a mógłby mi ktoś podać jaki bezpiecznik mam tam wlutować? Jest to ten zasilacz:
Może ma ktoś jakiś schemat?
22 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.