Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Mbot: Error while initializing network interface - rozwiązanie problemu.

Uzurp4tor

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  1. Wyszukujemy "hdwwiz" w pasku start;
  2. Dalej;
  3. "Zainstaluj sprzęt, który wybiorę ręcznie z listy (zaawansowane)"; Dalej;
  4. Wybieramy: "Karty sieciowe"; Dalej;
  5. Producent: Microsoft; Karta sieciowa: Karta Microsoft Loopback; Dalej;
  6. Dalej;
  7. Zakończ;
  8. Otwieramy panel sterowania i wybieramy centrum sieci i udostępniania;
  9. Na panelu po lewej stronie klikamy w "Zmień ustawienia karty sieciowej";
  10. Prawym przyciskiem myszy na "Karta Microsoft Loopback" i wybieramy właściwości;
  11. Dwukrotnie lewym przyciskiem na "Protokół internetowy w wersji 4 (TCP/IPv4)";
  12. Zaznaczamy "Użyj następującego adresu IP";
  13. Adres IP: 88.191.118.159; Maska podsieci: 255.255.255.255;
  14. Zatwierdzamy zmiany wciskając OK;
  15. Pobieramy plik SocketSpy i wypakowujemy;
  16. Odpalamy SocketSpy i włączamy "Listen";

SockeSpy do pobrania: http://www.filedropper.com/socketspy

Skan: https://www.virustotal.com/pl/url/8cc2c50ddb18adcc3336118d8df4dc2a27ade640a0ee3640510031c10f996f08/analysis/1410250615/

Opublikowano

Witam zrobilem jak w punktach niestety nie dziala. Wyskakuje blad can't create file transfer manager a w zakladce log :[21:24:14] Error while initializing network interface

[21:24:14] WSA 0 at step 3
Opublikowano

@pulawiak

Co Ty pierdolisz ze nie dziala? Ja 0 ogaru co i jak 5min po robocie wlasnie wrocilem i mam pomyślnie zalogowany a mam XP... Więc skończ i weź to zrób normalnie. Btw jak maska CI nie wchodzi 255.255.255.255 to daj 255.255.255.0 i elo

Opublikowano

Robię tak jak jest napisane , ale jak odpalam socketa to a następnie mbota nic nie robi ten socket na filmiku widzę że kolesiowi wyskakują logi w nim gdy się mbot uruchomi  a tu huya. ;(

@ edit

Już nieaktualne na oficjalnej stronie elamidasa jest paczka  która naprawia mbota jak coś.

Opublikowano

Mi wyskakuje SocketSpy:  "Error 10048 in function Bind Address already in use" Co z Tym zrobić?

Dodam że zrobilem wszstko jak należy działało do czasu ponownego uruchomienia bota.

Opublikowano

@michal1833

Kolego masz zajęty port 80 pisałem już o tym wcześniej.

Wyłącz programy typu skype, ts, xamp, albo najlepiej sprawdź sobie programem który program musisz wyłączyć, jc możesz to sprawdzić za pomocą "cports".

Opublikowano

@michal1833

Kolego masz zajęty port 80 pisałem już o tym wcześniej.

Wyłącz programy typu skype, ts, xamp, albo najlepiej sprawdź sobie programem który program musisz wyłączyć, jc możesz to sprawdzić za pomocą "cports".

Pomogło gdy wyłączyłem Skype Dzięki:)

Opublikowano

Witam, mam problem z SocketSpy ... gdy naciskam "Listen" wyskakuje mi błąd 10013 ;/ nie wiem co mam już robić;/ ( wyłączyłem zaporę , uruchamiałem jako admin.wszystkie programy wyłączone z portem 80.) proszę pomóżcie 

ps. jeżeli zmieniam port w socketspy na 81 to nie wyskakuje mi błąd, ale mbot nadal nie działa ;/ 

Opublikowano

Ja natomiast mam inny problem. Po użyciu reverse scroll bot nie chce działać. To samo jest gdy sie wyloguje i probuje odpalic sro ponownie. 

Opublikowano

a to chyba nie dziala na win xp bo ten protokol co mialem zainstalowac to tpc/ip 4 to mam 6 i nie moge wejsc w wlasciwosci zeby zmienic ip i bramke domysla a jak proboje na tpc/ip co bylo odrazu zainstalowane to wyskakuje ze kombinacja ip i maski podsieci jest nieprawidlowa. wszystkie bity w czesci adresu ip stanowiacej hosta sa ustawione na 1. Wprowadz poprawna nazwe adresu ip i maski podsieci.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...